fredag 8. februar 2008

Ekstra trening på Sviland, - rundering?

Krissi sendte ut en forespørsel om noen ville være med på en ekstra trening denne torsdagskvelden. Vi var 3 som svarte ja; Aud, John og meg. (Aud og jeg fordi alternativet vårt var å vaske hjemme, - og da blir valge i alle fall ikke vanskelig :-)

Vi fikk en laaaang fin økt hver, (dvs Aud fikk to korte). Vi tok oss i alle fall tid til å la alle trene til de var fornøyde, - noe jeg tror samtlige var da vi dro hjem igjen i ti tiden om kvelden.


Jeg ville igjen trene melding/rundere med Tara. Dette ble da andre gang i mørket. Tara har ingen reservasjoner for mørket i alle fall :-)

Tara jobbet bra og gjorde funn på funn. Hun gikk litt anderledes enn jeg ville, men Krissi mener hun jobber på vinden, - og det så faktisk sånn ut noen ganger. Vi startet med 3 funn på vindsida i den lille skogen. første slag var laaaangt, men hun kom ikke inn med melding, - hun kom inn med en pipeball (som Snuppa hadde mistet)!!! Tara hadde vært ute hos Aud, men med pipeballen i munnen var det ikke så lett å ta meldingen også..... - og Tara valgte pipeballen ;-) Hun fikk masse belønning av Krissi og var fornøyd med seg selv. Tara virket usikker på meg da hun kom inn med pipen, så jeg tror hun visste at det egentlig ikke var det hun skulle. Uansett Aud ble flyttet litt frem og Tara ble sendt på nytt. Nå kom hun flott inn med melding og fikk løpe og leke med Aud. Det samme gjentok seg enda en gang, og denne gangen var det ett rettere slag også. Så løp John og gjemte seg og Tara fikk ett laaangt fint blindslag. Vet ikke hvorfor, men det gjør jo ingen ting. Deretter prøvde jeg å sende henne (feil) ut i myra. Det var ikke i den retningen John lå, og Tara var ikke særlig villig til å gå. Prøvde flere ganger, men valgte så å bryte. John kom inn - dinglende med kongene...., (i en helt annen retning enn der jeg skulle ha Tara ut...) og Tara fyrte seg sinnsykt. Nå hadde hun det flotte slaget på Aud, deretter var det over på John sin side og enda ett nydelig slag. Han lå oppe på en av oppene i skogen. Sendte en gang til på hver side, det ble noen kjempeflotte slag, - så da ga jeg meg, og John fikk leke henne inn.

På det siste slaget på John så vi tydelig hvordan Tara slo på vinden, Hun hadde fin fart opp på hauen, og som Krissi sa, hun jobbet på vinden på Aud sin side også, store buer ut med vinden - og jeg som trodde hun lette etter spor...., - for nesen var ganske lav, - men det er jo godt mulig at hun jobber sånn.

Igjen ser det ut til at Tara bygger seg opp under veis. Så Krissi anbefaler meg å kjøre lange økter med Tara, for å se hvordan det da blir. Tror kanskje jeg skal variere litt; noen korte med påvirkning - der figurantene fyrer henne skikkelig (og der figurantene så kan være både gående, stående, liggende, flere sammen, snakkende, krabbende og i trær) - og noen lange økter der hun får bygge seg opp under veis. Blir det feil??

Ett er i alle fall sikker. Tara har ingen som helst problemer med meldingen. Ba figurantene gjemme løsbittet også litt i går, - og det gikk så vidt jeg vet, bra.

2 kommentarer:

Krissi sa...

Tara jobbet (som vanlig) kjempefint i går, og jeg tror du har rett i at du bør variere mht. påvirkning og lengre økter. På lørdag kan du kanskje starte med ei kort økt (maks to-tre slag) og avslutte med hare/påvirkning (som hun ikke får springe ut på), og rett i bilen. Og så kan du kjøre ei lang økt etter lunsj. Tara jobbet helt tydelig på vinden i går, og selv om hun på første slaget jobbet på sporet, så var det overvær hun brukte på de andre slagene. Veldig bra! :)

Aud sa...

Kjempebra, Ghita.