tirsdag 26. februar 2008

Lydighet og motivasjonstrening

"De frustrerte å di" møttes til formiddagstrening også denne tirsdagen. Det manglet ganske visst 1 av "firerbanden" men vi klarte oss noenlunde bra likevel.

Vi startet dagen med å gå tur med hele gjengen.
Så trente jeg Dewey i litt lydighet, mens Nina la ut spor for Athena og Kristin la ut spor for Pearl. Så hjalp Kristin meg litt med tannvisning, før hun gikk (ett veldig bra) spor med Pearl.
Dewey var veldig gira, men forstod ikke helt den haltende, rare gangen til mamma. Etter hvert begynte Dewey også å halte..... - modellæring....?? Neida, han har hatt en tendens til å halte på venstre fremfot i det siste, men i dag ble det etter hvert ekstra ille, - mulig Eivind kjørte han for mye på agilityen i går... - hemmmmm... Uansett. Trente på fri ved fort, tannvisning, stå under marsj, dekk fra holdt og sitt opp. Alt uten ordkommandoer. Det gikk så som så.
Fri ved fot; noen steder nydelig, andre steder for langt fremme og av og til lot han seg forstyrre litt.
Tannvisning; Bjeffet på Kristin noen ganger, men da feilmeldte jeg han. De to siste gangene var veldig bra.
Stå under marsj; Dette hadde han aldri hørt om før...... måtte helt tilbake og så gå gradvis frem. Er ikke fornøyd med den øvelsen i det hele tatt i dag, - selv om han til slutt koblet det rett, synes jeg der er rart at han virket som om han ikke kunne det. Dette har jo vært en av de øvelsene han er best på!
Dekk fra holdt; Grei nok, men må litt for langt ned med håndtegn. Hadde ønsket at han gjorde øvelsen på litt mindre tegn.
Sitt opp; ikke så bra på slutten, men veldig bra i starten. Kan det være foten hans som verket mer etter hvert?

Totalt sett er jeg litt usikker nå. Hadde jo tenkt å gå konkurranse med han snart, - men ble litt satt ut i dag. Kristin mener det er fordi jeg er så "rar" i kroppsspråket nå når jeg halter litt. Får se hvordan han er i morgen før jeg bestemmer meg helt. Det er jo heller ikke verdens undergang om vi skulle nulle i noen øvelser....., - selv om opprykk jo er målet med å konkurrere.....

Nina og Bina var første mann ut i dag. De startet med å trene på innkomst med melding i skogen. Det ble etter hvert veldig bra. Nina fikk også noen tips om hvordan hun kan trene videre, for at dette skal bli enda bedre og sikrere.

Deretter var det Tara sin tur. Jeg kjørte motivasjon, slik jeg planla forrige tirsdag. De så bra ut. Startet med at Kristin girte henne på midtlinja før hun løp ut i terrenget og satte seg på huk. Tara var rask ute hos Kristin, men ville helst rett i lek...., Tara tok bittet og leverte det til Kristin. Kristin bare kastet bittet forran seg og var ellers passiv. Dette resulterte i at Tara tok bittet og kom inn til meg. Veldig bra. Fikk derfor gå på påvisning. Kristin ble med inn.
Så løp Nina ut på motsatt side. Hun la seg helt flat, med bittet forran hodet. Tara kom i rasende fart, kresjet med Nina, tok bittet, kom inn til meg, leverte og fikk gå på påvisning.
På vei inn (med Nina forran) fikk Kristin beskjed om å starte å gå ut. Det gjorde hun. Jeg slapp Tara mens Kristin gikk ute i terrenget. Tara ignorerte Kristin helt og startet å snuse (typisk Tara når hun demper/er usikker). Det endte med at jeg kaldte henne inn og sendte på nytt. Også denne gangen så det hele ut til å skulle gjenta seg, men da ropte Kristin bare "Tara" og dermed klarte hun å bryte mønsteret. Tara tok bittet og kom inn til meg. Jeg ropte nok litt mer enn jeg egentlig ønsker, men det viktigste er å lykkes akkuratt nå. Etter en vellykket melding og påvisning, lot vi figuranten være igjen og gikk så mot midtlinja igjen. Nina startet å gå ut mens vi var på vei inn. Full gass ut til en stående Nina, flott melding og fin påvisning. Kristin var igjen gående på motsatt side. Sendte Tara, og hun virket også nå som om hun ville ignorere Kristin, - men plutselig tok hun bittet og kom fint inn til meg. Etter påvisning var det Ninas tur igjen. Nå var Nina også gående (sakte). Ingen som helst problemer med bittet dette gangen. Tara hadde full fokus på figurant, hentet bittet flott og kom rett inn til meg. Nina lekte henne inn til midtlinja. Sendte så på Kristin for siste gang, tror hun lå helt nede, hun var i alle fall skjult. Tara var fryktelig gira. Full fokus på figurant og nydelig melding. Avsluttet her med at Kristin lekte henne inn.

Følte dette var en bra økt for oss begge. Jeg er i alle fall veldig fornøyd. Har tenkt å kjøre noenlunde samme opplegg i morgen, - men da i mørket....

Etterpå gikk Kristin sporet sitt, og Nina trente litt på å kunne ta bittet fra Bina - på kommando, i stedet for at Bina bare skal slippe det, etter "bra". Så gikk Nina ut enda ett spor for Pearl (som også gikk veldig bra), og til slutt luftet jeg alle mine 3.

1 kommentar:

Kristin M sa...

Tara var flink og tror nok det er lurt å la henne få noen slike økter med litt påvirkning. For Dewey sin del, så var det nok veldig uvanlig for han å trene lydighet på den plassen. Her har han jo erfart at det er ute i skogen det kjekke skjer. Så kanskje han også var litt ukonsentrert, siden han slet litt med ståen.