lørdag 29. mars 2008

Jippie-Bringkobbelmelding!

Da har vi vert på NRH-trening i Vigreskogen. Tara og jeg ankom noe seint (sorry – ting går ikke alltid etter planen…. - jeg gikk litt for lang tur med hundene i morges, sånn at tidsskjemaet sprakk….. ) Men alle ventet på oss, og vi fikk til og med velge hvor vi ville trene! Det var jo runderings-gjengen som var til stede her i dag, og det viktigste for meg var å ha en på midtlinja, samt to figuranter, derfor ble det den lille skogen på oss. Tror i grunnen det var veldig bra, så fikk jeg sett hva som skjedde under veis også.

1. Økt.
Tara var siste mann ut. Hun hadde 4 funn på hver side og meldte med fastbitt helt selvstendig (dvs uten hjelp av noe slag) på alle funnene. Hun kom også helt fint inn med bringkobbelet hver eneste gang.
Jeg måtte ”korrigere” (kalle henne inn igjen til meg) en gang, da hun satte av gårde i helt feil retning (noe jeg ikke verken skal eller vil tillate). Etterpå gikk det helt flott! Hadde også lydpåvirkning en gang (tror det var 3 slag), da jeg ville ha henne mer rett ut, og med litt større fart.

Figurantene var Ola og Ritva, mens Kai-Erik styrte midtlinja. Belønningen var jaktlek og drakamp med hjemelagde tøyfletter og skinnfiller – 2 av hver. I tillegg fikk Tara blodpølse og lungemos som godbiter. Dette så ut til å fungere bra.


2. Økt.
Siden jeg vet at repitisjoner blir kjedelig for Tara og alt gikk så bra i første økt, valgte jeg denne økten å legge inn blindslag. Slik så runderinga ut; B,F,F,B-F,F
Forklaring; Sendte ut Tara på blindslag først. Tara luntet ut, men jobbet bra hele tiden. Da jeg endelig fikk henne inn, belønte jeg ikke, men lot henne passere ut på motsatt side, der hun fant Ritva. Så vanlig funn på Ola, før jeg sendte Tara ut på blindt igjen. Nå sleit jeg….. Innkalling hadde Tara aldri hørt om - enten det, eller så var hun plutselig blitt døv. Etter å ha sjekket omtrent hele skogen på vindsida, fortsatte Tara bare over på den andre siden, og fant Ola. Sendte på Ritva, og det ble ett fint funn til slutt.

Problemer;
Tara kommer ikke på innkalling.
Hun demper veldig når hun kommer inn til meg, med bittet. Etter det siste blindslaget var det tydelig at Tara visste hun hadde gjort noe hun ikke skulle (kom ikke på innkalling), for da var hun veldig forsiktig rundt meg, og torde nesten ikke gå på påvisning. Dette til tross for at jeg ikke var sint i det hele tatt, tror til og med jeg klarte å holde både kroppsspråk og stemme ganske blid (jeg VAR blid!)

Mulig løsning?
Belønne masse på midtlinja, og droppe passeringer helt en stund.
Belønne med stemmen når Tara er nær meg.
Ikke legge ut figurant på motsatt side når Tara skal ha blindslag (krever spreke figuranter, - men det er vel ikke noe problem?)

Råd, kommentarer jeg fikk;
Tara gjør jo det hun skal!
Ikke rose når Tara er på vei inn med bittet (langt unna meg), for å unngå seinere bittsnapping – hvis jeg har forstått rett.

Uansett så er jeg kjempefornøyd med dagens trening, selv med de småfeil og småproblemer som oppstod. Fokuset mitt i dag var jo FASTMELDING (Bringkobbelmelding) og det var etter min mening perfekt.

Takk for hjelpen Kai-Erik, Ritva og Ola. Dere gjorde alle en glimrende jobb!

De andre to hundene har fått en tur på agilitybanen, der de løp litt agility og lekte med freesbee med Eivind.

4 kommentarer:

Kristin M sa...

Så kjekt å lese at det gikk så bra med bringkobbel meldingen i dag. Forstår godt at du er stolt av Tara ! Jeg tror jeg ville belønt Tara når hun kommer inn fra blindslag, ikke ta passeringer enda.
Kristin

Krissi sa...

Kanonbra!! :)) Det var det jeg visste at Tara ville ta bringkobbelmeldinga kjapt! ;) Enig med Kristin, belønn når hun kommer inn fra blindslag - og send heller på nytt. Det er helt normalt at de er leeeeenge og langt ute på de første blindslagene (husk at hun er vant med funn på nesten 100% av slagene). Og når hun tror at det er noen der ute, er ikke mor så veldig interessant. Du kan heller trene passeringer med figuranter på begge sider, istedet for å gjøre det fra blindslag.

Tyewed sa...

Yepp, jeg er stolt! Tara er en flink hund, det er bare samspillet mellom oss som ikke fungerer helt :-( (- men det visste jeg jo..., jeg var/er også forberedt på at det ville bli problemer med innkallingen, og Tara har faktisk vert litt ekstrem i det siste, også på turer, ikke sant Kristin?)
Tror dere begge har rett, jeg må nok belønne på midtlinja. Tror kanskje jeg må belønne masse nå i starten, og så heller trappe det litt ned etter hvert. Har også tenkt å heller prøve fløyte på innkalling, - vi får se.
Forresten godt å få vite at det er vanlig med denne atferden i starten, det tenkte jeg faktisk ikke på ;-)

Kristin M sa...

Jo, både Tara og Athena har ikke vært så flinke til å komme når vi har gått tur i det siste. De er begge voksne damer, som nok har full kontroll om hvor vi er. Så da tar de seg litt friheter.