torsdag 6. mars 2008

Kahrma

I dag har jeg ikke gjort noen verdens ting med hundene. De har bare vert ute i hagen hele dagen. Og nå er de på agilitytrening med Maia og Eivind. Jeg har lagt agillityen på hylla, siden jeg nå ikke har hund å gå med. Trener av og til på formiddagene, men det er nærmest for gøy. Litt vemodig er det, men man må bare gjøre det beste ut av de situasjonene som oppstår. Får vi enda en hund en gang, så kanskje jeg starter med den, - hvem vet ;-)

Uansett. En hel dag ute, uten å bli aktivisert – hemmmm...... Det resulterer i alle fall i at Kahrma sysselsetter seg selv. Dewey står jo bundet nå, så han får ikke gjort så mye «ugagn». Det gjør han jo ikke uansett, bortsett fra å stikke av inn da.... Taras eneste ulempe er at hun bjeffer en del. Men Kahrma... Det er en oppfinnsom liten frøken :-)

Da vi fikk henne var hun jo så liten, - og vi oppdaget ikke samlemanien hennes før det var gått en stund. Inne i metalltunellen som vi har i hagen, lå det ett helt lite lager av alt mulig, - til og med glasskår! Det var Kahrma sitt lager. Hun er som en skjære... elsker alt som glitrer og skinner. I starten forstod jeg ingen ting av hvor alle spiker, nagler, skruer, redskaper, osv kom ifra. Alt som var av metall eller jern, stjal Kahrma. Og Eivind fikk kjeften for ikke å ha ryddet opp etter seg.....

Jeg har vel fortalt om da vi skulle sette sammen ett IKEA møbel. Jeg begynte på setningen; «pass på skruene for Kahrma».... men da var det allerede for seint. Rask som lynet kom det lille trollet og snappet til seg skruer og muttere, fortere enn svint. Jeg fikk stoppet henne, men hun hadde munnen full av skruer/muttere. Etter dette har vi vert veldig påpasselige, - hun kan jo tross alt skade seg også! - Sånn som når hun hopper opp på benken og stjeler brødkniven.....!!

I alle fall så tok jeg Kahrma på fersken en dag. Da holdt hun holdt på å tømme en eske med nagler ut over hele gressplenen. Selvfølgelig storkoste hun seg! Jeg hadde litt av ett strev med å finne alle sammen igjen, - og det måtte jeg jo. Hundene kunne skade seg! Gudskjelov at ikke Kahrma spiser disse tingene også! Men hvordan i alle dager får hun tak i det?? Jeg har egentlig ingen forklaring den dag i dag, men på en eller annen måte må hun klare å komme seg inn i boden til Eivind, - og der er det mye rart... Det er det utroligste hun klarer å finne. Se i dag for eksempel hele hagen er nå full av rør. Rør i alle slags størrelser! De ligger og slenger, så det ser ikke ut! Hvor hun har de fra...? Tja, de lå sikkert under boden..., selv om vi har satt opp takpanner rundt hele den nederste kanten, har nok Kahrma klart å få dem vekk og forsynt seg med det hun vil ha tak i.

Hvis jeg hadde trodd på reikarnasjon så tror jeg nok det må ha vert en håndtverker som har tatt bolig i Kahrma! Uten tvil!! Så er det noen som trenger hjelp til å hente ting, så stiller sikkert Kahrma opp... ;-)

2 kommentarer:

tojo sa...

Bruke nagler og skruer som belønning i spor-, lydighets- og agility-treningen da :)

Tyewed sa...

;-))
Smart tenkt Tommy!!