fredag 21. mars 2008

Langfredag

Onsdag og torsdag har Eivind tatt seg av hundene, så de har fått tur og agilitytrening ca. 2 timer begge dagene.

I dag var både Eivind og jeg ute med dem, og da var det lydighet som var hovedfokuset, men først fikk de en tur på ett nytt område som vi "fant". Her herjet vi litt, gjemte oss for hundene og drev litt miljøtrening/balansetrening med dem.

Deretter dro vi på Åsen for å trene litt strukturert. Marit og Jan var der og trente agility, så jeg valgte å starte med Tara. Først trente vi litt basis lydighet og litt rallylydighet, og så trente vi melding med fastbitt. Det gikk veldig bra :-) Vi startet med løsbittet ett par ganger, så hjalp Eivind Tara noen ganger og til slutt tok Tara bittet selv - bare Eivind satt på huk og sa apport. Avsluttet etter to perfekte meldinger. Helt til slutt etter en lang pause fikk Tara også både leke og gå litt agility.

Dewey trente både lydighet og brukslydighet. Er veldig fornøyd med Bajasen i dag. Han klarte å konsentrere seg både når Ben og Monty løp agility!! I tillegg lå han i dekk - uten en lyd, mens Monty løp agility!!!! Jippi!!! Tror jammen det er håp for han også ;-) Trente på vanlig klasse en lydighet og hals-stille samt budføring (for første gang). Alt gikk over all forventning, og jeg er overlykkelig :-D
Jeg brukte stort sett bare tegn i dag, - altså ingen ord kommandoer.
Etterpå fikk han leke og trene agility han også.

Kahrma fikk vel minst trening, - men tror likevel det ble nok ;-) Også hun trente lydighet, men det går seint fremover siden det er så sjeldent vi trener henne (i lydighet). Derfor må vi hele tiden gå tilbake, og da tar ting tid. Det ble fri ved fot, på plass og innkalling vi trente, - ja og så rygging da, som forresten var veldig bra. Til slutt ble det lek og agility også på henne.

Til sammen trente/lekte vi i 3 timer med hundene, da måtte vi hive oss i bilen hjem, for jeg skulle passe Thomas for Helen, sånn at Mist også skulle få en liten tur.

På hjemveien "måtte" jeg innom Kristin M. for å høre hvordan det stod til med Kiara og valpene.

Fikk også låne exspot av både Helen og Kristin, sånn at jeg fikk nok til å begynne å behandle hundene - for sikkerhets skyld, siden den ekle lusen herjer i området....

4 kommentarer:

Aud sa...

Hørtes ut som om fin og aktiv dag både for to og firbeinte. :) Blir spennende å være på treningslag sammen å få se mer til Tara og deg. Jeg gjorde på samme måte når jeg skulle ha Odin til å ta fastbittet. Jeg fikk Kaare/fig til å si apport og da gikk det ikke lenge før han plukket det uten hjelp :). Så flink Dewey var :)

Krissi sa...

Du har virkelig vært travel i det siste! :) Så bra at det har gått så fint med treningene og at Dewey har roet ned bjeffinga! Du skal se det er håp!! :D

Kristin M sa...

Så flinke dere har vært i dag. Vi må visst ta oss en en tur på banen en dag, lenge siden vi har trent agility med hundene.
Ha en riktig God Påske !
Hilsen gjengen på Tananger

Tyewed sa...

Ja Aud, det skal også bli spennende å komme med på ett "border collie lag" med mange erfarne BC førere :-) Var usikker på det med bittet, men har fått flere tilbakemeldinger på at det kan være ok, å "hjelpe" hunden på denne måten, - og det ser jo ut til å virke :-D

Til Krissi, ja jeg synes det bedrer seg med lyden, - eneste unntak så langt er på agilityen, - men det tror jeg jo Eivind er litt skyld i selv.... - og han er ikke så mottakelig for råd fra meg ;-)

Vet ikke om vi var å flinke, men det er herlig å gjøre noe sammen også av og til, og så fikk alle 3 hundene en god økt, - de trenger det :-)