søndag 23. mars 2008

Påskeaften

Våknet tidlig til en aldeles nydelig dag :-)
Tok en sjau i huset og gikk en times tur med hundene, før jeg og Tara dro på trening.

På Sviland var det ikke så mange da vi kom, men flere dukket opp etter hvert, - også Helen, Thomas og Mist. Helen hadde med en boks med gooode kakekjeks til meg, som takk for pass av Thomas, de smakte vi alle på da det ble lunchtid.

Tara var 3 mann (hund) som skulle rundere. Hun fikk på fastbittet til Lucky, og vi satte igang. Kaare styrte midtlinja og Aud og Bjørn var figuranter. Vet ikke hvor langt eller mange slag det ble, men det ble en bra økt. Figurantene hjalp Tara med fastbittet ved å sitte på huk og si apport, ett par ganger måtte de også dunke i det, - MEN to ganger (en gang på hver figurant) hadde Tara tatt bittet helt selv :-D

Tara fikk ingen menneskelig påvirkning (det vil si hun måtte jobbe med vinden), noe hun også gjorde. En gang stoppet jeg Tara og sendte på nytt, da så jeg tydelig at hun ville gå helt feil i forhold til der jeg hadde tenkt, en annen gang var jeg for sein og Tara søkte langt, gjennom halve skogen. Kaare mente jeg bare skulle la henne gå, - men jeg kjenner Tara og er redd det vil utvikle seg veldig negativt hvis jeg tillater dette for mye. Innkalling hadde jeg ikke i det hele tatt, Tara gjorde akkurat som hun ville noen steder...., den ene gangen fløy hun over midtlinja til motsatt figurant - jeg klarte ikke stoppe henne.

En annen gang kom Tara inn med en leke i stedet for bittet, det var Bjørn som hadde mistet leken til Tara. Tara hadde tatt bittet ute hos Bjørn, men så tydelig fått ferten av leken og derfor lett etter den. Da hun fant den slapp hun bittet fortalte Bjørn. Jeg belønte henne for å komme med leken, og sente så uten dikkedarer på nytt, det resulterte i en fin, selvstendig melding. Vet ikke om jeg gjorde rett, men tror uansett ingen skade er skjedd.

På tross av litt småtull syntes jeg det jeg egentlig jobbet med; fastmelding, var veldig bra. Får prøve å holde fokus og være fornøyd med det som faktisk er bra ;-) Alt i alt altså en fin økt, og Tara hang seg ikke opp i bittet en eneste gang, så nå er Johannes ett bringkobbel fattigere ;-)

Vel hjemme viste det seg at Eivind og Maia var på agilitybanen med de to andre hundene, og da de kom hjem gikk Maia ut ett spor for Kahrma. Det gikk veldig bra.

Så var det påskeaften med hele familien. Vi koste oss rundt bordet med god mat; løksuppe, lammelår og is. Etterpå var det tradisjonen tro, spill som stod på menyen. Herlig å høre latteren til Eivind og ungene, mens de småkranglet om spillet.....

2 kommentarer:

Aud sa...

Tror du tenker helt riktig i forhold til å holde fokus på det du har som mål for treningsøkta. Nå når du holder på å lære Tara å ta fastbittet synes iallefall jeg det er greit og ikke henge seg opp i at andre ting kanskje ikke går helt på skinner, og uansett var det bare småtull som du selv skriver :-). Tara plukket jo fastbittet selv etterhvert, og avleveringene er jo kjempebra etter det jeg forstod :-). Tara hadde fem funn på meg og fire på Bjørn (I tilegg til et ekstra på Bjørn på grunn av leken). Kaare hadde full oversikt :-)

Tyewed sa...

Så flott med en observang person på midtlinja :-D Det er neimen ikke alltid like lett å få med seg alt selv!
Er forresten også veldig glad for å få tilbakemeldinger, glemte å skrive at Kaare kom med flere gode råd til meg. - Blant annet at jeg bør tenke litt på belønningen Tara får - om alt er like kjekt...,og hva som trigger henne mest.