onsdag 23. april 2008

Endelig på onsdagstrening igjen :-D

Takket være Aud kunne vi igjen dra på trening.
Tara var siste mann ut (av 6) og fikk rundere opp veien på Sviland.

Aud var også i dag hundefører, og hun tok sine «plikter» alvorlig. Tara ble hentet i bilen og kledd på og av - av Aud, og hun ble også luftet litt før start.

Vi ble enige om å starte med blindslag. Tara løp greit ut, men etter å ha søkt litt durte hun over på motsatt side, ett godt stykke ifra fører. Tara var nå døv for alt som kunne minne om innkalling. Hun kunne ordne opp på egenhånd, trengte hverken min eller Aud sin hjelp.... - På denne siden gjorde hun funn på Ritva, og kom fint inn med melding. Påvisning og belønning.

I mellomtiden la Gro Elin seg ut på venstre side. Tara ble sendt avgårde og løp laaangt ut, kom til slutt inn uten melding. Ble derfor bare sendt over på motsatt side for å finne Ritva igjen, også nå gikk det bra på høyre side. Ritva lå langt ute. Fint langt slag og fin melding. Sendte på nytt på venstre side og nå ble det funn og melding også her. Etter å ha funnet Ritva for 3 gang ble Ritva med inn fordi Tara skulle ut på nytt blindslag etter neste funn, - men det ble ingen funn.... Tara hadde ikke gått langt nok ut, dermed ble det nok ett blindslag.

Tara bommet 3 ganger på Gro Elin i dag. Den ene gangen gikk hun for kort, de andre for langt. Pga dette ble det 4 – 6 utilsiktede blindslag etter hverandre. Vi hadde jo som sagt også trukket inn Ritva.......

Aud trente også på passeringer med Tara, og bortsett fra det første blindslaget var det veldig bra syntes jeg. Tara hadde fine passeringer både når hun ble sendt ut på blindslag og når hun kom inn fra blindslag.

Til sist fikk Tara funn på Gro Elin og vi avsluttet med det.

Vi var litt dumme som startet med blindslag i dag, fordi: Tara så at Ritva gikk ut på høyre side og vinden kom også derifra. Tara tok derfor styringen selv (tror jeg....)

Jeg er litt usikker på hvor mange slag Tara egentlig hadde i dag, det gikk litt i surr for meg, men at hun hadde mange blindslag er i alle fall sikkert. Passeringene var også fine (syntes jeg), og meldingene er det etter mitt skjønn ingenting å si på. «De» runderte nesten 300 meter i dag også.

Jeg syntes det så ut som om Tara bare ble mer gira av ikke å få funn hver gang. Nå har det seg jo sånn at Tara elsker både å løpe (særlig på egenhånd ;-) og å søke, så kanskje det er dette som slår positivt ut i runderinga?? Men som Jørn sa, det er lov (og lurt) å gå litt tilbake av og til selv om det ser ut til å gå bra nå. Og det har han sikkert rett i.

Jeg er i alle fall også i dag veldig fornøyd både med hund og fører :-D
Igjen takk for hjelpen Aud!!!

4 kommentarer:

Aud sa...

Ja, starten var fører sin feil :-). Planen var at etter at Tara hadde hatt et tomslag i starten noe som var nytt for henne skulle hun få litt påvirkning ved fert fra andre siden, men det ble litt for mye påvirkning :-). Men jeg syntes det var veldig bra at hun faktisk gikk ut på motsatt side og hadde et fint tomslag før hun ordnet opp litt på egen hånd :-)

Synes også at det gikk veldig greit selv om hun fikk flere tomslag enn planlagt. Likevel hadde hun faktisk større fart ut på passeringer enn når jeg stiller henne opp for å sende. Kanskje jeg bøyer meg for mye over henne når jeg stiller henne opp?

Tyewed sa...

Helt enig! Tara startet veldig bra ut - noe som egentlig overrasket meg positivt ;-)

Ja, Tara hadde fin fart på passeringene. Hun er veldig førervar, og hun dempet noen ganger i går, men det kan bare være fordi vi var flere som gikk på midtlinja (noe jeg egentlig tror), eller at hun merket at du var litt nervøs. Det skal veldig lite til med Tara - Så ikke tenk mer på det. Jeg syntes ikke du bøyde deg mer i går enn på tirsdag, - men jeg så også at Tara var litt mer dempende i signalene: slikking rundt munden (så fort bittet var tatt ut), små øyne/blikket vekk, gikk i bue inn mot deg og saknet farten nær deg - både inn og ut. Dette var de signalene jeg i farten rakk å se. Som sagt så tror jeg mer det var alle på midtlinja som STIRRET på henne som utløste disse signalene.

Jørn sa...

Imponert over fin utvikling over så kort tid!:-) Så bra ut!

Tyewed sa...

Takk for det Jørn :-)
Kjekt når andre også ser at treningen gir resultater.