mandag 26. mai 2008

Rund-løype m.m…..


Enda en vellykket samling er over i dio 6. Og enda en gang var værgudene med oss. Utrolig!!! Takk til Tone som orker å styre med dette!! Det er mange ting som skal klaffe, og ”vi” tar tingene som en selvfølge. Heldigvis er Tone etter hvert ganske drevet i ”gamet” nå… Til og med 3 eksterne figuranter fikk hun tak i! Takk til dem også for sporty innsats!!! Derfor gikk det også denne helgen som på skinner. Dette til tross for at 2 av instruktørene ikke kunne komme. Desto mer jobb ble det på Monica Kamfjord (DIO4), som kom og som taklet utfordringen det gav utrolig bra. Klart det ikke er lett å skulle dekke 3 instruktører! Men Dette merket ikke vi på Monica, - enda hun var oppe i 06.00 tiden for å gå ut postene for oss ;-)Hun hadde opplegget klart for oss alle, og det var både kjekt og lærerikt. Tror aldri før jeg har vært så mentalt sliten en lørdag på samling.

Jeg startet dagen tidlig – som vanlig…. Da det etter hvert ble litt ”liv i leiren” våget jeg meg ut, og der møtte jeg Nina som også skulle gå en liten tur med Bina. De er også ”morgenfugler” - endelig en forbundsfelle ;-) Tror forresten det var flere av dem på samlingen denne gangen, det var i hvert fall bevegelse flere steder, og jeg fikk med meg at både John og Hugo var tidlig oppe - muligens også Ritva..…?

Bina og Tara fikk i alle fall en liten tur før frokost, noen få bilder legges ut av dem. (Har enda ikke fått linsen jeg ønsker meg…, så dessverre blir det litt avstand på bildene )

Opplegget lørdag var som følger: vi fikk utdelt en lagkammerat hver, og et nummer på laget. Lagene bestod av en nybegynner og en øvet/godkjent, og helst også en tispe og en hannhund. Deretter fikk vi beskjed om å gå til forskjellige poster som var lagt ut i terrenget. Der ute skulle vi utføre øvelsene som stod på postene. Til dette hadde vi 20 minutter, så hadde vi 5 minutter til å forflytte oss på til neste post.

Aud med Odin og jeg med Tara kom på lag. Og for ett lag :-D Jeg synes vi jobbet bra sammen, og vi løste de fleste oppgavene greidt. Vi startet på post 3, med en savnet mann som skulle fiske….. Tara skulle søke på venstre side av vannet, og Odin på øyre, men det gikk ikke lang tid før Odin hadde gjort funn - på en kjeledress i vannet….., og så var det bare å vente til klokka hadde gått og vi fikk beskjed om forflytning.

Neste post var feltsøk. Her var det 8 gjenstander som var mistet. Tara var første mann ut, og ganske snart (etter ca 5 minutter) hadde hun funnet 4 gjenstander. Da byttet vi, så søkte Odin i fem minutter, han fant en gjenstand. De siste 10 minuttene søkte hundene sammen, utrolig bra! Nå fant de en gjenstand hver. Til slutt skulle vi binde opp hundene, mens vi heiv ut gjenstandene til neste lag og tror dere ikke Tara fant den siste gjenstanden helt på tampen :-D

Nå var Tara veldig mentalt sliten - men så hadde hun jobbet knallbra også da ;-) Heldigvis var neste post forskjellige spørsmål vedrørende kart, søk .m.m, så da var det vi – menneskene som måtte jobbe, mens hundene fikk hvile seg litt.
På post 6 møtte vi lensmann Monica……, her var det en forsvunnet person, som vi skulle finne. Vi måtte sammen planlegge hvordan vi ville jobbe i teigen vi hadde fått tildelt. Monica vektla også behandlingen vi ga den savnede når vi fant han. Han var veldig nedkjølt – etter å ha vert savnet i 2 døgn…… Poenget her var å ikke bare si og forklare hva vi ville gjort, men å faktisk gjøre det i praksis. Tror nok Monica hadde ett poeng ja. Det er ikke så lett å ”ta på” fremmede mennesker - og ikke minst å gjøre tingene riktig! (I dette tilfelle ikke flytte mer en nødvendig på personen, men likevel prøve å få gitt han så mye varme som mulig). Det var Odin som gjorde funnet - han slo ganske fort ;-) Tara ble veldig ”satt ut” og visste ikke hva hun skulle gjøre, - figuranten var jo Odins ”bytte”….. Jeg ante heller ikke hva jeg skulle gjøre, da Aud gjorde funn. Kjente at jeg ikke visste om vi trente eller om det var øvelse, hadde nok litt feil fokus…. - Men er mange erfaringer rikere :-D Nå vet jeg at det er ”på riktig” når man trener på denne måten, og at man skal handle deretter. Dvs. Stalle/sikre hunden, melde fra om funnet, og gjøre sitt beste etter situasjonen for den savnede. Hunden skal ikke ha beløning i disse situasjonene (du kan gi den en godbit, men ingen ”figurant-belønning”) – og her var det mitt fokus var feil. Jeg tenkte bare på hunden…….

På post 7 kom vi aldri i søk….. Her skulle vi ta sporoppsøk fra bil, før vi gikk sporet. Jeg og Tara skulle starte. Jeg kledde på Tara, og gikk bort til bilen. Litt betenkt var jeg, siden det nå måtte være mange spor her. I det jeg når frem til bilen, sier Aud, sjekk bilen først! Da hadde Aud snakket med ”rødekors-dama” på stedet, og fått vite at ingen hadde undersøkt bilen. Jeg så masse rot i bilen, og signalemanget av buksen på mannen kunne ligne på noe som lå bak i bagasjerommet. Tara markerte også bak på bilen, så da åpnet jeg bilen og der dukket det opp en mann med ett salig glis…. Han var overlykkelig over å få strekt litt på beina, der han satt og viftet med tomme vinflasker m.m….. ;-)

Så var det post 1 vi skulle på, her var det mange spørsmål for førerene, og vi klarte alle bortsett fra en (- hvis jeg ikke husker helt feil…)

På post 2 skulle vi ta sporoppsøk. Her jobbet vi på hver vår side. Tara og jeg nederst mot elveleiet. Først misforstod vi litt og jobbet bare mellom de to første sløyfene, men etter hvert forstod vi at vi nok skulle noe lengre….. vi fant ingen ting, men Tara markerte mange steder. Til slutt gikk jeg også over på Aud sin side, og da markerte Tara veldig oppover skaret, og også på motsatt side av toppen (ved vannet) – der slapp jeg lina og lot henne gå, men hun kom tilbake uten noe. Da vi så hadde gitt oss, løp Tara opp og meldte i skaret, og da måtte jeg jo bare gå og se enda en gang, selv om Aud og Odin også hadde vært der. Jeg kom pesende ned til lunsj – som sistemann…. – men helt uten funn. Det hadde aldri vert noe som helst her……. Lurt igjen :-D

Så var ringen sluttet. Etter lunch fikk vi trene litt fritt, og dermed var jeg en av dem som ville ha melding på kjeledressen i vannet, - siden vi ikke fikk trent på det da vi jobbet med rund-løypa.
Vi var 4 mann ut, og Tara slo fint på god avstand, men hun kom ikke med melding. Jeg gikk derfor mye nærmere, og så at hun igjen var nede og sjekket kjeledressen, - men heller ikke nå noen melding. Dermed stod jeg bare ca 10 meter ifra og ventet Tara ut. Dette førte til at hun gikk tilbake til dressen og tok bittet! Jippi!! Masse beløning på den flinke jenta mi :-) Det viste seg nemlig at Odin som var før oss, hadde prøvd å ”redde” dressen, derfor lå dressen i mange biter over alt da vi kom frem, ikke rart Tara ble forvirret! Jeg er derfor veldig fornøyd med at hun faktisk meldte forholdsvis raskt – og med meg såpass nære, når forholdene var som de var. På vei tilbake fikk vi funn på Gro. Tara meldte fint, men var så sliten at hun ikke ville forlate figuranten, jeg var derfor tvunget til å sende på nytt. Og da gikk det bra. Godbiter og lek hos figurant :-D

På kvelden ønsket Kai-Erik å få tatt fellesdekken (Umi har vert uheldig og blitt angrepet under fellesdekk i ung alder, derfor har de slitt masse med denne øvelsen). Jeg sa ja til å bli med og da kunne jeg like godt prøve meg på apellen samtidig.

Jeg stod i dusjen da Tone dundret på døra, og lurte på om jeg var klar. Det var jeg jo ikke……, men fortet meg det jeg kunne, og kjente hjertet hamre i brystet. Fikk lurt meg til noen kyllingbiter fra Ritva (TAKK!) Visste jo hvor daff og sliten Tara var nå, og da fungerer ikke de godbitene jeg hadde med. Dekken regnet jeg ikke med skulle være ett problem – men fri ved fot……. - Og ganske riktig, det er den verste fri ved foten vi noen gang har gått. Tara var helt vekke. I tilegg var det vanskelig å gå (ukuppert og med masse små steiner…) - og liten plass, så dommer-kommandoene kom nesten snublende i hverandre. Fryktelig flaut å gå så dårlig, men men gjort er gjort, og vi klarte oss jo ;-) Som Tone sa; det er jo ingen krav til fart i øvelsene…. – heldigvis for meg ;-) Det som i alle fall var bra, var apporten. Selv om det var uten fart, så var det nydelige opptak, og fin avlevering, så det er jeg fornøyd med. Det var en plastikk-termos-kopp og en Caps Tara måtte apportere. Tone la dem ut for meg, siden jeg fortsatt ikke er noe flink til å kaste med venstre arm….. - Hadde nok fått litt større fart om jeg hadde kastet selv….. Uansett vi bestod, så nå er det B-uka arbeid neste…..

Etterpå kunne vi slappe av med god grill-mat og god drikke. John lagde maten ; grillet villsvin, svinekjøtt og grilla lammelår og Frode var med som assistent. Det må vel være ”the dream team” når det gjelder grillmat ;-) John spanderte også god drikke på alle sammen. Takk for en fin kveld til hele gjengen. Det hjalp ikke mye på lattermusklene å flytte seg litt vekk fra Tone…., - Hugo, Nina, Krissi og Gro klarte godt å trimme dem likevel ;-D
- Og jeg slapp å savne Eivind, selv om vi hadde 22 års bryllupsdag i dag ;-)

For første gang på det jeg kan huske stupte jeg i seng før 22.30, - helt mentalt utslitt. Sov godt, og var tidlig våken og klar for ny dyst tidlig søndag morgen ;-)

Noen bilder fra helgen; Treningshelg på Tjørn med Monica.

1 kommentar:

Tone sa...

Takk for positive tilbakemeldinger Ghita!
Og ja, det var en flott og lærerik helg ;-)