mandag 23. juni 2008

På sporet etter Krissi og kalkun…..

Da fikk jeg lurt meg med på trening igjen ;-)

Krissi og Nina var kommet, da jeg kom hesblesende opp på Sviland. Hadde ikke gitt beskjed at jeg kom, - måtte se om jeg fikk gjestene fra barnedåpen av gårde før jeg kunne hive meg i treninga igjen ;-)

Vel fremme valgte jeg å gå spor. – Ett litt spesielt spor…. Jeg har nemlig vært litt i tenkeboksen når det gjelder Tara og spor, og er kommet frem til at jeg kanskje bare forvirrer henne slik som jeg nå har trent. Dette fordi Tara er innlært på IPO spor, dvs godbitspor. Etter nesten 4 år – nesten helt uten sportrening, så forventer jeg at hun bare skal gå spor…., uten å gå tilbake til godbitpor. Det er fryktelig urettferdig mot henne, er det ikke?
Det er jo starten av sporet som har vært vanskeligst, det å få Tara til å forstå at hun skal følge nettopp det sporet.

Så i dag ville jeg ha godbiter i sporet. Ja jeg vet det demper farten, men det er ikke poenget her – tvert imot er det kanskje bare bra for meg – fru snublefot….. Krissi gikk derfor ut ett 370 m langt spor for Tara. Hun la ut 6 gjenstander, terrenget var skiftende og stort sett regnet det ganske mye. Sporet ble nesten 2 timer gammelt. Krissi gikk det sammen med Tara og meg etterpå.

Her er sporloggen :-D

Krissi sitt er rødt og Tara sitt spor er grønt.

Krissi hadde vært kjempeflink! Hun hadde tråkket godt i starten og strødd noen kalkungodbiter. Tara tok fint sporoppsøket - på barmark, og fikk tid til å gjøre seg ferdig (med godbitene) og å sjekke ut de forskjellige retningene før hun gikk videre. Ganske snart lå det en godbit i sporet ;-) slik fortsatte hele sporet, med vekselvis gjenstander og godbiter. Tara fulgte bra. Hun gikk vel over en vinkel (også her lå det godbiter før og etter vinkelen) Hun plukket ikke den første gjenstanden, men alle de 5 andre, en av dem ville hun bare ta med seg videre i sporet, men da sa jeg ”bra” og hun kom fint inn med den.

Jeg er kjempefornøyd! Krissi kom med noen gode råd: Stopp hvis Tara stopper eller løfter nesa…, passe på at lina er stram, og stoppe litt før sporgjenstandene slik at det er lettere for Tara å finne riktig retning videre i sporet.

Tror dette er veien å gå med Tara, så kan jeg heller følge på med noen forfølgelsesspor når jeg selv blir litt friskere, og se om ikke det trigger henne. Tror også det kan være lurt å ha en litt stor gjenstand tidlig i sporet, sånn at Tara kan ta ID spor fra gjenstanden. Kun ment som bekreftelse på hvilket spor hun skal følge, da DET virker som det største problemet for Tara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gikk veldig bra i dag med sporet. :) Du må bare fortsette i samme leia, så skal du se at det hjelper på. :)

Tyewed sa...

Ja, jeg er kjempefornøyd! Veldig synd at jeg ikke rakk treninga i går, - men det er litt for mye som må gjøres her hjemme før vi reiser på hovedkurs ;-)

Desverre har døgnet bare 24 timer, - jeg har alltid ønsket at det var minst dobbelt så langt. Tenk alt jeg skulle rukket da...;-)