søndag 27. juli 2008

Båttur med ”Heima Bygd”

I dag fikk jeg spørsmål fra broren min, om vi ville være med på båttur. Så selv om planen vår var å fortsette med maling av huset, var vi ikke vanskelige å overtale. Maia, Einar, Eivind og jeg sa ja. Tror bare jeg har vært på båttur en gang siden jeg var barn. Hele familien min er egentlig veldig glad både i vann og båtliv, - men tiden strekker ikke til, så dette handler igjen om prioriteringer….

Uansett i dag fikk vi oppleve båtlivet på sitt beste. Mild bris og skyfri himmel i en liten båt på det ”store” havet – herlig!!
Bare Dewey fikk være med - av de firbeinte. Han og Tara må holdes avskilte nå (pga. løpetid), og det var alt for varmt å ha en av dem i bilen, derfor fikk Dewey være med. Tara måtte være hjemme – og Kahrma måtte holde Tara med selskap. – De fikk begge to en liten tur og en halv times svømmetur før vi dro. Resten av dagen var de i hagen under tilsyn av Even, han hadde også tatt dem med på tur til Midtjord, der han lekte og herjet med dem.

Dewey har ikke vært med i så liten båt før, - den minste han har vært med i, var vel passasjerbåten i Mo i Rana for 2 år siden. Så da vi startet og det kom en del bølger, var han ganske utrygg med en gang, men han kom seg etter hvert. På slutten av turen skulle man ikke tro han hadde gjort annet enn å være ”dekkshund” ;-)
Vi fikk en nydelig tur rundt om øyene der vi bor, rart å se ting og bli kjent med terrenget, fra vannsiden. Maia var flink til å lese kartet (og styre båten). Vi var en svipptur innom Hommersåk også, - utrolig som det er bygd siden sist jeg var der! Ellers la vi oss inntil en liten fjellvegg og der badet og koste vi oss noen timer. Hoppet både fra båten og fra svalberget. Dewey var ellevill, han hoppet etter alle som stupte eller hoppet i vannet - tror det var minst 3 meter på det høyeste. På slutten var han så sliten at det var så vidt han klarte å dra seg opp på svalberget. Helt til sist stod han bare og bjeffet, da hadde han gitt opp ;-D Han kommer nok til å sove veldig godt i natt :-)Takk for en kjempeflott, etterlengtet, tur - Petter!
Bilder

2 kommentarer:

Aud sa...

Det hørtes ut som en fin tur. Vi har brukt dagen til å male hus.... :-). Men på kveldsturen fikk alle de firbeinte en dukkert i sjøen. Det fristet faktisk med et bad, men jeg hadde ikke badetøy med.

Tyewed sa...

Så dere maler også...., vi blei en uke forsinket med malingen (etter planene våre ;-) pga uventet danmarks-besøk. Så nå spørs det når vi blir ferdig, men, men det meste av huset har i alle fall fått et strøk.
Denne dagen var vannet i sjøen faktisk det varmeste jeg noen gang har kjent (i sjøen altså)- helt utrolig! Så synd du ikke også fikk deg en herlig dukkert ;-D