onsdag 20. august 2008

På tur med hester og rådyr…..

Endelig fikk hundene en skikkelig god tur igjen, med de andre hundevennene sine. Alle våre 3, samt 3 av Kristin sine var helt elleville i går. Det er nesten en hel sommer siden de har fått springe helt fritt sammen. I dag tok vi sjangsen, en dag før båndtvangen er ferdig – for i år….

Alle hundene storfrydet seg, du så at de hadde det herlig. Så gøy å se. Det gir oss også en god følelse når de firbeinte vennene våre har det godt.

Både Kristin og jeg ble likevel litt bekymret, da vi plutselig så en liten flokk på i alle fall 5-6 rådyr like i nærheten av oss. Vi kan nok ikke med hånden på hjertet si at vi har 100% kontroll på de to yngste jentene våre…., - og de har jaktinstinktet også i orden….. Likevel valgte vi å fortsette turen, og alle sammen lystret fint, selv om de kom over sporet på rådyrene og var ganske så intense en stund. Kjempekjekt når man likevel får følelsen av kontroll ;-)

Etter en stund med bjørnebærspising, gikk vi videre, nå oppdaget vi en annen person med hund som også gikk tur. Vi pleier alltid prøve å ta hensyn til andre, siden vi har ”en hel flokk” med oss, det kan bli ganske mye for en enslig hund…. Derfor svingte vi av og gikk trøstig videre i en annen retning – og snart stod vi mitt ute på et område med 5 hester! Gulp! Hva nå? Hundene reagerte ikke, så vi snudde fort i en annen retning, vekk fra hestene og fikk gjengen vår med oss. Ikke en av hundene så mye som kom med ett lite bjeff mot hestene. Det er bra! Jeg vet at flere av hundene ikke er sååå glad i hester, så det kunne fort ha skjedd. Den eneste jeg hadde stolt på her er Dewey. Han er jo oppvokst i stall…. Men det skal jo også sies at vi (i alle fall jeg) har ”trent på” hester med jentene mine også, - hver gang jeg har hatt sjangsen. Tror vel også det hjalp godt på med fjordårets sommer da vi bodde ved siden av en hestehage med ca. 20 hester i.

Etter en ca 2 timers tur, med bading (hundene), bjærnebær- og bringebær- spising, trasket vi fornøyde hjem igjen. Hundene virket faktisk slitne. Det er tydelig at kondisen ikke er helt på topp hos dem heller etter sommeren….. – men en deilig tur var det!

Ingen kommentarer: