torsdag 2. oktober 2008

Endelig trening og litt skriving i bloggen igjen..….

Etter gårsdagens nedtur, bestemte jeg meg tidlig i morges (jeg mener en gang i natt…) for at i dag både måtte og ville jeg trene hundene. Både de og jeg trengte å komme oss ut på en skikkelig treningsøkt. Så jeg planla, og funderte på opplegget, mens natta ble til tidlig morgen….. Til alt hell ringte også Nina og lurte på om jeg ville være med på en økt på Sviland i det nydelige været. Jippi! Selv om jeg måtte lage litt om på planene mine - ble jeg kjempeglad. Nå slapp jeg å trene alene :-D

Jeg var første mann fremme og hadde fått luftet gjengen da Nina og Co kom, forresten dukket Hugo også opp – men han skulle bare hilse på….

Nina la ut spor med sporoppsøk for Tara, og jeg la ut ett spor for Bina. Så ville Nina lufte hundene sine litt, mens jeg fortsatte med å legge ut spor til Kahrma og Dewey. Deretter ble det tid for litt skravling, før vi startet på sporene. Nina valgte å gå alene, og da ville jeg gå spor med Kahrma i mens.

Kahrma
Sporet hennes hadde nå ligget 1.5 time, og hun er jo ikke vant til å gå noe særlig spor, så jeg var litt spendt. I tillegg nærmer hun seg nå høyløpsk (vet ikke helt nøyaktig når løpetiden startet)…..
Jeg kledde på Kahrma, og gikk så på tvers av der jeg viste sporstarten var, for å se om Kahrma slo på sporet. Joda, den lille tutta slo med en gang på sporet og durte av gårde som om hun aldri skulle ha gjort noe annet. Hun markerte også flott på den første gjenstanden - som jeg hadde lagt i sporet for å se hvordan hun taklet det. Etter belønning var hun kjapt i gang med å gå spor videre. Dette virket faktisk for lett for henne!! Hun plukket neste gjenstand, fikk belønning og satte av gårde igjen. Etter ca. 250 – 300 meter fant hun slutten og fikk masse lek med de nye ”pipene” sine (premier fra stevnet i Bergen ;-)

Må jo tilstå at jeg er positivt overrasket over Kahrma, med tanke på hvor lite spor hun har gått, jeg har vel skrevet om nesten alle sporene her i bloggen, så da kan dere selv se hvor lite det er snakk om.

Etterpå trente vi litt lydighet, og det er tydelig at det meste er avlært/glemt, men arbeidsvillig er hun – det skal hun ha!

Kastet også pipeleken flere ganger for å få henne til å søke etter den, og hun satt faktisk i bli mens jeg kastet – utrolig (til å være henne ;-)! Dette syntes hun tydelig var knallgøy og hun ville ikke gi seg ;-)

Tara
Så var det Tara sin tur. Sporet var blitt ca. 2 timer, var vel ca. 300 – 400 meter og jeg hadde bedt om ukjent oppgave, - men glemte det da vi startet ;-) Heldigvis lot ikke Nina seg lure til å si noe….. Tara hadde trøbbel med sporoppsøket i dag, hun ville hele tiden gå bakspor L Jeg ble litt satt ut av det, men så satte hun seg på sporet, og da gikk det bra. Etter en stund sa Nina at Tara gikk forbi en gjenstand (sekundært), derfor dro jeg henne av sporet og startet ett lite sporoppsøk her. Tror i ettertid det var veldig, veldig dumt…. Tara fortsatte noe usikkert videre på spor, men hun ville gå på de krysningene som vi etter hvert visste lå i sporet (turgåer – og Nina…) ellers gikk hun ett bra spor.

Problemet i dag var at Tara ble usikker igjen da jeg dro henne av sporet. Hun har jo vært veldig bra på spor en stund nå, men jeg merket at hun ikke forstod hva hun skulle siden jeg dro henne vekk fra sporet stadig vekk….. I tillegg hadde sporlegger gått en av krysningene – ikke særlig lurt!!!

Tara prøvde flere ganger å melde på Nina, som gikk sammen med oss. Den ene gangen tok hun til og med en liten pinne for å melde!

Nei, dette ble litt dumt, må nok ha ett motivasjonsspor (eller flere…) neste gang vi trener spor, for dette ble helt feil og var ikke bra for Tara.

Dewey
Dewey fikk gå spor etter at Nina hadde kjørt hjem. Han var ellevill og slo fint på sporet med en gang, selv om han tisset litt i starten….. Han fant alle 4 gjenstandene fint, men så var det ett opphold til sluttgjenstanden, og her tror jeg han rotet en del, men er ikke helt sikker….. han fant fint slutten og var lett å lese, så jeg er overrasket og fornøyd også med han. Sporet var 2,5 time gammelt, ca 400 meter - og det er lenge siden sist vi gikk spor….

Etterpå fikk alle 3 søke litt etter godbiter, men Dewey ville ikke, han er helt satt ut av Kahrma….

I kveld fikk de gå på agility-trening med Eivind, og alle 3 gjorde det ganske bra på treningen. Tara var visst litt ulydig og Kahrma hadde en slalomfeil, men ”gutten” gjorde det knallbra på trening :-D Han var også i strålende ”knallhummør” da de kom hjem i kveld, tydelig at de alle hadde hatt det kjekt ;-)

Ingen kommentarer: