torsdag 13. november 2008

:-(

Onsdag gikk vi (jeg og hundene) en god tur på morningen sammen med Helen/Mist og Kristin/Pearl/Kiara. Det ble en fin 2 timers tur i nydelig vær.

Mens vi gikk, planla vi kveldens trening. Vi måtte selvfølgelig snakke med resten av de som skulle trene, men vi visste i alle fall hva vi skulle trene på. Vel fremme på trening, var det flere som ville trene lydighet, og noen spor/sporoppsøk. Disse ville vi også gjerne hjelpe. Vi var derfor en noe større gruppe enn beregnet som trente i abboret. Vi var derfor redd for at det ville bli litt kluss med sporoppsøkene våre – siden ikke alle hadde fått med seg hvor disse var lagt, men men sånt skjer…..

Vi startet i alle fall med å gå ut sporene våre, og så hadde vi god tid til å hjelpe de som ville ha lydighetstrening, - det var jo en av grunnene til at vi hadde valgt å trene her.

Kristin startet med forfølgelsesspor etter Helen og meg. Sporoppsøk fra bil. Dette er kjekt både for hund, fører og figuranter :-)

Ola og Leo trente melding, med figurant litt ute i terrenget, og lydighetsøvelser. Ser bra ut!

Helen og Mist trente på melding på vei, og så vidt i grøftekanten. Deretter trente de på apportering og andre lydighetsøvelser. Bra.

Nina og Bina trente på sporoppsøk og lydighetsøvelser. Bra.

Steffen med ? trente på spor og lydighetsøvelser. Det jeg så, var veldig bra!

Tror alle som var på ”lydighets-treningen” i dag er klare for apellen. Det var flinke hunder og førere. Alle hundene lå i fellesdekk med skjult fører og forstyrrelse i 5 minutter. Veldig bra! ;-D

Tara skulle så ta sine spor. Da var det første sporet godt 1.5 time. Det skulle være figuranter i enden på begge sporene. Det første sporet var etter Helen. Dette sporoppsøket var vi redd for skulle være ødelagt, men sporoppsøket så ut til å gå bra. Tara slo fint – feil vei ;-( men klarte å jobbe seg inn igjen og satte så av gårde på spor. Ett eller anet sted må vi ha gått av sporet, for vi fant verken gjenstander eller figurant. Til slutt gikk Tara sansynligvis bakspor, for vi endte opp igjen ved starten :-( Helen ble så kaldt inn, og Tara stod igjen litt ”snøden”.

Så gjentok vi startprossedyren på neste spor, dette sporet var blitt 2 timer gammelt. Her slo Tara riktig vei på sporet og fant en metallboks ganske fort :-) Tara virket som om hun gikk spor hele veien, men jeg kjente at det var forskjell på draget i lina. Uansett etter mye tull frem og tilbake fant vi Kristin, men to ganger hadde Tara gått av rett før der figuranten lå. Hm. Kan ikke si meg fornøyd med dette….. – men bedre at det skjedde i dag enn til lørdagen ;-)

Ingen kommentarer: