onsdag 26. november 2008

Hamar tur

Etter å ha pakket 3 paller og 2 store biler fulle med varer, gikk turen vår til Hamar. Det var stor-utstillingen til NKK som stod på menyen. Den skulle være i Vikingskipet på Hamar, der også Nordisk Mesterskap i agility skulle foregå. Rundt 5400 hunder var påmeldte. Det ble så mange folk, at dette var siste året denne utstillingen ble holdt i Hamar, - med Galla og alt slags…

Jeg var veldig nervøs da vi skulle starte, for bilen hadde ikke piggdekk… - det verkstedet som skiftet dekk for oss sist, ødela mange av mutterne til dekkene, og disse måtte spesialbestilles (noe som tok lengre tid enn vi trodde…. – men så er vi jo ikke av de kjappeste til å bestille heller da….. ;-) Likevel de som har greie på det, sa at dekkene vi hadde var gode nok – vi måtte bare ha med kjetting i tillegg… Likevel, jeg likte meg ikke!

Turen østover gikk bra. Onsdag kveld overnattet vi hos familie i Oslo, og torsdag morgen bar det videre mot Hamar. Dvs. først var vi innom en leverandør for å hente enda flere varer….

Så gikk det i ett hele dagen til vi ble kastet ut av Vikingskipet litt over 20.00 om kvelden – da var vi fortsatt ikke helt ferdige med å sette opp standen vår. - Tror vi hadde en av de største standene på Hamar i år…..

Det ble en ganske tidlig kveld, for vi måtte være tilbake på standen kl. 7.30 om morgenen.

Neste dag gikk det i ett hele dagen. Maia med Kahrma og Eivind med Dewey skulle også løpe agility. Det gikk ikke egentlig så verst. Maia og Kahrma kom på 3 og 4 plass, mens Eivind og Dewey kom på 5 og 9 plass. Litt surt med 5 plassen fordi det ble brukt en gammel slalom i løypa, dvs at standardmålene som er i Norge ikke ble fulgt, noe som medførte at Dewey slo seg skikkelig (Han hylte!!) på slalomen og derfor gikk ut før siste pinne og måtte ta hele slalomen på nytt. Ja, ja de kom i mål med 5 feil, - og de aller fleste disket…. Det var spinnglatt underlag, så bare det at ”Bajasen” kom igjennom skal vi egentlig være veldig fornøyd med :-D

Lørdag var jeg igjen oppe kl. 06.00 og da klokka var 20.30 om kvelden satt vi fortsatt i møte med en av leverandørene våre. En lang og slitsom dag. Denne dagen hadde Eivind og Tara (samt Rune og Kasanga) løpt agility. ”Mine” disket alt….. Tara var fullstendig overgira, så Eivind hadde null kontroll på henne. Dette kunne hun selv – trengte ikke hjelp av Eivind ;-) Tara har vært skikkelig ”valpete” hele veien, så det er tydelig at hun er i bra form nå :-D
Eivind derimot var helt gåen i ryggen før løpet, og han mener selv at det var derfor de disket. uvanlig å høre at han også tar en del av ”skylden” for at det ikke gikk så bra.

Søndag startet som de andre dagene, og denne dagen var det Nordisk. Jeg fikk ikke med meg ett eneste løp, men vet Norge fikk to sølv og en bronse på lagløpene.
Ellers stilte Kahrma. Hun fikk ”bare” rød sløyfe, men det overraskerer oss ikke, det er mange som ikke gir henne bedre pga. fargen hennes. En liten trøst er det at en spesialdommer (på belgere) sa til Maia at hadde han dømt, så hadde Kahrma vunnet :-) Mange andre kom også bort og skrøyt av Kahrma.

21.30 om kvelden, kunne vi endelig sette fra oss de ferdigpakkede pallene og kjøre de fullpakkede bilene ut av hallen. Gjett om vi var sliten!!

Mandag var det så klart for hjemreise. Nå var vi helt alene på campingplassen, så vi slapp hundene løs og lot de få rase fra seg. Gjett om de syntes det var gøy å ”leke sisten” mellom alle campingvognene som stod der ;-) Tror de syntes det var godt å få beveget seg skikkelig, for det har ikke blitt mye lufting på hundene disse dagene. Heldigvis er de greie og takler å være i bur i bilen i mange timer i strekk – hvis ikke hadde dette aldri godt!
Også på vei hjem var vi innom en leverandør, før vi fortsatte hjemover. Eivind kjørte mesteparten av veien, men jeg ”fikk lov” til å kjøre de siste 350 kilometrene..…
23.30 var vi hjemme igjen. Da var vi stuptrøtte og slitne, men det har vi vel lov til å være etter denne ”økta”….?

I dag skal jeg ut ”på lageret på Tananger” med varene i bilen, så nå begynner styret med å pakke alt på plass igjen…

Ingen kommentarer: