lørdag 1. november 2008

Nesten 600 meter rundering :-D

I dag var det rundering i Vigreskogen igjen. Jeg fikk ikke meldt meg på før i går kveld, måtte først være sikker på at jeg hadde vinterdekk på bilen….. – og gudskjelov så skiftet Eivind dekk i går, for i dag morges var bilen dekket av is!! - Måtte ut og skrape….. Maia stresset litt, for hun skulle være på Åsen (hjelpeinstruktør på agilitykurs) kvart på ni, vi annkom 4 minutter på…..

Jeg kom i alle fall frem som 2 mann til min egen trening i dag – i god tid, og til min store overraskelse så var det Jørn som var kommet før meg ;-) Mens jeg luftet hunden dukket sannelig Aud, Kaare og Hugo også opp, så kom Krissi, Bjørn og Kristin M. så vi ble en god gjeng som runderte i dag også. Vi delte oss i 2 lag, og jeg nektet å gå i den lille løypa i dag. Jeg følte meg (oss) klar for en lang rundering……

Vi var andre ekvipasje i løypa. Jeg tenkte å kjøre videre på opplegget fra onsdagen, samtidig som jeg ønsket å rundere noe lengre – hvis alt gikk bra. (Hadde nok også i bakhode det Sylvelin sa; ”For å klare B, så tren på å gå 500 – 600 meter!”)

Tara var utrolig lydhør i dag, hun lystret flott, jeg brukte teknikken fra onsdagen og belønnte henne på midtlinja på de første slagene. Viste henne skinnfilla, som jeg også slo mot foten/ett tre i starten for å få oppmerksomheten hennes. Hun gikk litt små slag starten, men det var jo min skyld som med vilje brøyt henne av. Så begynte jeg å la henne gå lengre, og lengre, og til slutt lot jeg henne også passere. Hun gikk bare nydelig. Jeg kunne rette på henne, når hun prøvde å gå skrått/kort, uten at det ble noen som helst konflikt. Tara hadde bare to figuranter på hele økta (Jørn med pipeleker og Kaare med skinnpølser), hun hadde ganske visst en feilmelding, - men den velger vi bort ;-) (Det skjedde etter en veldig kjekk figurantlek ute hos Jørn). Ellers runderte hun nesten 600 meter (sa de som kjenner løypa), og både Tara og jeg var klar for mer – men vi fikk ikke lov! ;-D En kjempetrening!!! Jeg ga meg etter bare en økt i dag – var så fornøyd ;-D Ellers brukte alle lang tid på runderinga i dag, og vi hadde innlagt små pauser. En koselig treningsdag, i bra vær nesten hele dagen. Aud hadde med grill og pølser, som en ekstra ”belønning” til oss alle ;-)

Ellers kjørte de andre meg skikkelig i dag. Jeg var figurant for alle de andre hundene på laget, og måtte løpe ut på flere slag. Kjenner at jeg er sliten etter dagens trening – har ikke vært helt i form heller i det siste (Bekhtereven), så dette tok på. - Men det er kjekt å leke med hundene da ;-D

Tilbakemelding i dag var at Tara lekte best med skinnpølsene. Fikk også beskjed om at jeg kanskje burde være litt forsiktig med å belønne (rose) når jeg ikke ser henne, og når hun er på vei inn med bittet. Skal ta det til etterretning – i alle fall tenke på det! Er litt usikker på om jeg skal ta det helt vekk fordi det ser ut til å ha fyrt Tara veldig opp når jeg så tydelig gir uttrykk for at jeg er fornøyd med henne.

9 kommentarer:

Aud sa...

Hørtes ut som en veldig bra økt, kjempeflott. Da er det bare å gyve løs på ny B-prøve igjen snart :-)

Krissi sa...

Det var ei knallbra økt dere hadde, og samarbeidet dere mellom var veldig bra fordi du jobbet godt! :-) Det er ikke godt å si hva som trigget feilmeldingen, men jeg hadde ikke gjort store endringer i hva du gjør, bortsett fra kanskje rosing når hun er ute på slag og du ikke ser henne.

Kristin M sa...

Tara hadde en kjempefin runderingsøkt i går. Dere samarbeidet godt, og det ble en positiv og flott økt for Tara, som også virket veldig pigg i går. Se det som ett pluss at alle hundene fikk deg som figurant, du er utrolig flink til å belønne og leke med hundene. Takk for at du er den du er !
Klem Kristin

Krissi sa...

...ja! Er så hjertens enig med Kristin. Det er straffen for å være en god figurant..! Men LOV meg at du gir beskjed hvis du ikke føler deg i form til så mye figurering! Klæm!

Tyewed sa...

Aud: Ja, vi satser igjen så snart Paul er klar til å dømme oss :-)

Krissi: Skal prøve å huske å ikke rose henne når jeg ikke ser henne...

Kristin: Takk for tilbakemeldingen, fikk helt "klump i halsen" ;-)

Enda en gang takk Krissi, jeg skal nok gi beskjed hvs jeg ikke orker å være så aktiv - ikke vær redd ;-) Synes jo det er gøy også da, og melder meg gjerne på kurs for å bli en enda bedre figurant!

Jørn og Kazan sa...

Hun går meget bra, men vær aldri redd for å kjøre direkte påvirkning fra slag til annen:-) Overdriv heller ikke belønning på midtlinjen!!

Tyewed sa...

Takk Jørn.
Jeg er redd for å bruke direkte belønning på Tara. Dette fordi hun lenge prøvde å slippe å komme inn til meg med bittet. Jeg annser det som at figurantinteressen er mer en sterk nok. Tara tok bare en runde ute hos figuranten og så gikk hun tilbake til denne i håp om å få belønning. Noen glipper har det nok også vært - siden dette pågikk ganske lenge. Spørsmålet mitt blir også hvorfor skal hun i direkte belønning? Nå er øvelsen forutsigbar for henne, og hun er derfor trygg i situasjonen. Hvis jeg begynner å "dille" med nye uforusigbare elementer, er jeg redd øvelsen vil forfalle.

Jeg sier ikke at dette gjelder alle hunder, men for Tara er det veldig viktig at hun vet hva hun kan forvente, derfor er jeg ikke tilhenger av direkte belønning - på henne.

At jeg skal være forsiktig med å rose henne på midtlinja - særlig når jeg ikke ser, er derimot noe jeg har tatt til meg - så gjelder det å få det til i praksis da....

Det at jeg ellers belønner skikkelig på midtlinja er noe jeg akkurat er begynt med - for å få henne inn etter blindslag. Det var Paul som anbefalte dette, men han sa også at jeg må være obs! Så flott med tilbakemeldinger på det! Denne lørdagen var bare andre trening jeg brukte belønning på midtlinja, men jeg er allerede over på variabel belønning - og skal nok trappe ned her også ;-)

Jørn og Kazan sa...

Direkte belønning har jeg alltid vært sterkt imot, med mindre man skal reparere et eller annet vitalt innen treningen, f. eks søkslyst osv.

Det jeg mener er at ingen hunder, okke som , har vondt av få påvirkning fra midtlinjen fra tid til annen, også i full fokus, masse bevegelse og skrik og skrål...

Mye av dette gjøres blant annet på Østlandet, vi er såå redde for bruk av påvirkning, og noen hunder kan bli for daffe...

Vel, bare et tips!

Tyewed sa...

Et bra tips, Jørn. Det var jeg som leste feil i det forrige innlegget ditt. Har aldri hørt ordene "direkte påvirkning" blitt brukt før, og leste det derfor som "direkte belønning" ;-)
- Og svarte ut fra det....

For Tara fører påvirkning - der hun ser, ofte til at hun går enda seinere, - for da har hun jo full kontroll over hvor figuranten er, og kan tillate seg litt andre ting under veis. Derfor har jeg brukt lite av dette på henne. Men det kan kanskje virke, hvis det er en kjempekjekk figurant, med kjempekjekk belønning og masse lyd, som gjør dette - eventuelt at denne "stikker av" fra Tara. Det kan jeg ha tro på - og kan også tenke meg å prøve det. Men jeg tror faktisk at det er selve søket Tara syntes er kjekt....
- Men jeg skal prøve det ut på trening. Takk for tips ;-)