torsdag 15. januar 2009

Overvær og iskaldt…….

Nesten hele laget (av de som for tiden er aktive) hadde møtt opp til Overværssøk denne onsdagen, det vil si at vi var 5 stk. Litt for lite til å dele oss opp… Dermed ble det til at vi la ut 3 figuranter, mens en gikk overvær og en skulle gjøre seg klar. Likevel var det lite effektivt denne gangen – vet ikke helt hvorfor.

Tara og jeg var sist (vi brukte sååå lang tid ut til Orre i dag – ca. 45 minutter, at vi kom presis 18.00) Ingen fartsbot i alle fall ;-)

Jeg ble derfor liggende figurant for de 4 andre hundene – og jeg holdt på å fryse i hjel. Trodde jeg hadde kledd meg godt, men den gang ei. Beina var istapper! Prøvde med både armhevinger og utforstilling, samt slo floke og tøyde og bøyde – egentlig en effektiv utnyttelse av dødtiden å gjøre litt god gammeldags gymnastikk mens man venter på at neste ekvipasje skal komme og finne deg i sandynene. Til slutt var jeg så kald at jeg tok av meg ett par av ullsokkene – og tro det eller ei, det hjalp! Tydelig at det var for trangt i skoene med 2 par tykke ullsokker. Dermed kunne jeg endelig legge meg ned og nyte den blåsvarte, vakre nattehimmelen. Det var jo egentlig ganske så nydelig ute, med kald ”klar” luft. Stjernene funklet og blinket i hopetall, små bommulsskyer gled forbi på himmelen, konturer av landskap og enkelte døde plantevekster med lys av bebyggelsen lengre borte ga en utrolig fin stemning. Man hørte have brøle bak seg, selv om det ikke var så mye vind, var havgudene likevel ganske så aktive denne dagen. Isvinden strøyk deg langs kinnene og du var glad for å ha kledd deg godt denne uvanlig kalde kvelden. Det til og med luktet kaldt! Alle sansene var i bruk, til og med smakssansene – der jeg lå og tygde på sand i mørket..…..

Da Krissi også var figurant ble det enda mer ”spennende” for hun begynte å bable på ett uforståelig språk (norlandsk…?) – men etter hvert – etter å ha fått koblet til radioen igjen - etter en aktiv runde med Bina, forstod jeg at det var fortellergleden og nyskjerrigheten til Krissi som tok overhånd. Hun fant ikke månen! Og ganske riktig Nordstjerna var der – langt ute på havet, men månen så vi ingenting til. Den var og ble borte. Rart på en så klar og fin kveld. Krissi underholdt oss videre og etter hvert hjalp vi andre til, - og da fant vi ut at det var den lure reven som hadde spist månen – han trodde det var en pannekake….. - Man har ikke mer moro en man lager selv ;-) Men jeg må innrømme at jeg håper ingen hørte og så oss – for da kan det hende de hadde kommet med hvite frakker og blålys….. Tenk deg å se en som ligger i sandynene, titter opp i den mørke natta, tygger på sand og klukkler for seg selv (vi hadde jo ørepropper, men det er det jo ikke alle som vet) – ikke rart man blir sett på som ”litt spesiell”……!

Taras økt gikk over all forventning. Jeg hadde bedt figurantene gå til motsatt ende av der de hadde ligget for alle andre. Dette fordi vinden hadde snudd en del og fordi det nå var mye tråkk i terrenget.

Så startet vi. Tara var så tent at hun peip! Jeg gikk der de andre hadde ligget så det var jo mye spor/tråkk her, og Tara føyk av gårde. Hun fikk ingen løsning (fant ingen figurant) ved å dure rundt etter spor, men etter en liten stund forflyttet jeg meg litt nedover i terrenget og da slo Tara nydelig på overvær. Det ble to ganske lange overværs-slag og ett kortere på Tara. Hun jobbet knallbra og hun føyk av gårde med utrolig stor fart. Jobbet veldig selvstendig og langt vekke fra meg. Alle meldingene var fine inne hos meg. Kristin sa Tara meldte på 1 meters avstand, men at hun hadde kontakt med henne før hun retunerte. Nina sa Tara var helt oppi henne før hun meldte flott, og retunerte. Krissi sa hun bare så en skygge som fløy forbi….. Nå skal de sies at lykta til Tara sluttet å virke, så det kan jo ha vært en årsak. Som regel har Tara en eller annen form for kontakt med figuranten før hun retunerer – men hun er veldig forsiktig….

Jeg synes dette var en flott økt, der Tara virkelig fikk vist hva hun kan/har potensiale til. Dette er det hun synes er aller, aller kjekkest ;-)

Leken hos figurantene var også bra – så vidt jeg kunne bedømme. Alle fikk bare utdelt en leke – men to av dem fikk litt godbiter i ”stjele-pose” i tillegg. Virket på Tara som hun hadde det kjempegøy ;-)

Takk for en fin treningskveld, lag 1 :-D

4 kommentarer:

Kristin M sa...

Ja, det var en flott kveld. Vi er nok litt rare, i andres øyne. Ligger strek ut midt blant sanddynene og studere stjernene. Tara jobbet veldig bra i går, og hun var gira. Ser at Athena også elsker denne type søk.

Tyewed sa...

Ja, overværssøk er kjekt - både for hund og fører, synes jeg ;-)

Krissi sa...

Kjempekoselig kveld! :-) Selv om man blir litt kald når man ligger lenge. Men godt du fikk tatt ut ett-par sokker, slik at tærne våkna til liv igjen!! Tara hadde et kjempeslag på Kristin, det var tydelig at hun slo på lang avstand. Hadde hun hadde lys på seg, hadde vi kunnet fulgt henne hele veien! ;-)

Tyewed sa...

Ja, dumt at lyset til Tara plutselig sloknet, må nok ha reserve av det også i bilen (i alle fall på denne årstiden), - sukk....