torsdag 5. februar 2009

Onsdag og torsdag

På dagen onsdag, var jeg ute på en tur med hundene i den ”fine” snøværet. Jeg kastet ut gjenstander og baller i snøen, som hundene måtte finne – men det sleit de litt med. Det ser ut til at det er vanskeligere å lokalisere gjenstander når temperaturen er rett rundt null. De gikk rett over gjenstander som jeg kunne se! Uansett fikk de god hjernetrimm den timen vi holdt på ;-)


Regnet med at de alle skulle på trening på kvelden, men det ble en del om og men, - og frem og tilbake, før det ble overværstrening på Tara og meg, som planlagt. Grunnen til ”litt rot” var at det plutselig kom en del snø, - og da griper panikken omkring seg. Rart det. Vi hadde det aldri sånn da jeg bodde på fjellet. Da tok vi snøen med stormende ro. Stengte veier var helt normalt, og 5 meter og mer - høye brøytekanter var slettes ikke uvanlig. Snøvær var sjeldent verre en annet vær. Og ja da, jeg har sklidd, skrenset, snurret rundt så jeg har stått bak frem, stått fast, vert med på å grave ut biler, kjørt i grøften, nesten landet på hustak m.m. så jeg vet godt hva jeg snakker om ;-) Bare en gang gikk det galt – da kræsjet jeg bilen til broren min….., – men det var i Oslo……!

Uansett, da Kristin T ringte og sa hun trodde det ville være håpløst å komme seg på trening, avlyste jeg også. Bilene er ikke så god ”skodd….” men så kom det kontrabeskjed i halv fem tiden, da hadde Eivind også kommet hjem – og han skjønte ikke problemet (han hadde vert på jobb på Jæren), så da forberedte jeg meg på trening likevel. Det angerer jeg ikke ett sekund på! Joda, jeg sklei ned bakken her og fikk en skikkelig sleng på bilen, men det er det umulig å unngå – sånn som de har bygget den dumme nye veien…. (ja, jeg har klaget til kommunen – men hva hjelper det? Det må nok skje en ulykke før vi som bor her, kanskje blir hørt.)

Jeg var første mann på treningen – og da hadde jeg kjørt kjempefint hele veien! Luftet Tara litt, og satte meg så i bilen for å vente på om det kom noen flere. Da klokka hadde passert 18.00 med noen minutter, begynte jeg å planlegge å legge ut gjenstander som Tara kunne få overvær av . – Det så jo ikke ut som om det kom flere på trening. Akkuratt da tanken var tenkt, ringte Kai-Erik og sa de var rett rundt hjørnet,- og at Aud også var på vei. Derfor ventet jeg bare videre.

3 figuranter la seg ut for Tara: Anders, Aud og Kristin T. Jeg ville ha dem nærmest jordet pga. vinden. Så gikk jeg ut langsmed og over kanalen før jeg slapp Tara. Tara søkte langt og fint med en gang. Jeg/vi gikk langs toppene ut mot sjøen. Tara søkte også ned på stranda noen steder. Hun var langt vekke fra meg i perioder, og plutselig slo hun skikkelig og forsvant for meg. Jeg hadde bedt om å få beskjed om melding, men vet ikke om Anders hadde fått det med seg. Uansett så fikk jeg beskjed av Kai-Erik om at det ble en lang påvisning (han stod ved bilene, og ventet på tur), og dermed regnet jeg med at det stemte da hun kom med melding :-) Jeg aner ikke hvor langt slag hun hadde – men langt var det! Da jeg kom frem til figuranten og Tara, så Tara ut som et spørsmålstegn, - og figuranten drev og belønte henne med tennisballer - det verste Tara vet :-( Han hadde ikke fått med seg hvilken hund som kom først…. Jeg ba han finne frem lekene til Tara, og belønne med dem, og da ble det mer fart i ”dronninga” Etterpå fikk hun også flere godbiter, så belønningen ble bra til slutt den :-)

Da vi var ”ferdige” med fig 1. Lot vi denne være igjen og gikk videre. Tara durte ut mot havet og opp på toppene, der hun brukte vinden og så kom hun i full fart tilbake mot meg. Figuranten lå like i nærheten av der jeg var. Fin melding også nå.

Fig 2 (Aud) ble med meg videre og sa jeg burde gå ned på stranda. Dermed fikk vi en liten aketur også :-) for det var ganske så bratt ned der vi var. Tara slo flott og fulgte opp ferten, men på toppene måtte hun jobbe litt før hun klarte å lokalisere figuranten. Uansett også nå et nydelig slag. Denne gangen var det ikke så langt, men til gjengjeld var det nok vanskeligere å finne fig. Tara meldte også denne gangen nydelig. Det er tydelig at hun synes det er gøy med overvær, for hun jobber kolosalt bra. Merket også at hun var sliten da vi kom hjem. Hun ville ligge i gangen og der lå hun og snorket….. ;-)


De to andre hadde vært på agilitytrening på tross av snøværet, det hadde visst gått bra med dem også. Det er alltid noe som kan trenes på – og gjøres bedre….


I dag ble det en god tur med Kristin M, Athena og Kiara. Hundene storkoste seg i den lille snøen som var. Etterpå la jeg ut 6 sporoppsøk for Athena. Disse gikk hun 4 timer seinere, og det gikk visst veldig bra :-)

På ettermiddagen satte gjengen min nesa mot Oslo og Moelven. Det blir spennende å se hvordan det kommer til å gå til helgen, når Dewey debuterer i klasse 3 og Kahrma debuterer i klasse 2 ;-)

Jeg skal nå nyte 4 dager helt alene – det blir veldig rart. Tror det er første gang jeg er så mange dager hjemme (etter at jeg fikk familie) – helt alene.

4 kommentarer:

Aud sa...

PS. Jeg hadde ikke tenkt å avlyse pga av snø :). Tara var kjempeflink. Det er gøy å ligge som figurant å se hvor fint hundene jobber. Orrestranda er en kjekk plass. Gratuler Maja så mye fra oss :)

Kristin T sa...

Sorry - det var jeg som skapte forvirring ang. snøen! Det var ikke fordi det var mye snø, men den som kom var så vanvittig blaut - som er det desidert værste jeg kjører på! Brøyting på denne kanten av landet er ofte et fremmedord! For de som har 4-trekk er det ikke noe problem, men for oss andre, er det kjipt å bli sittende fast bare pga av en trening. Det var faktisk mer snø i Stavanger enn på Jæren... - så det ordnet seg jo... :-)

Tyewed sa...

Aud: Nei det var jeg som kanskje ville avlyse treningen pga. snø/sludd/is ol. Hadde ikke lyst til å stå fast noen steder ;-)
Ja, kjekt med overvær på Orre.
Takk, på Maias veier :-D

Kristin T: Like mye min skyld som din at det ble forvirring (Jeg trengte jo ikke å høre på deg ;-). Uansett er det jo kjempefint at du tenker på andre også! Det fikk jeg ikke frem i innlegget mitt!! Takk skal du ha!
- Og det ble jo en kjempefin trening for alle - tror jeg?

Aud sa...

Ja, enig Ghita. Kjempefint at Kristin ringte. Jeg fikk også flere beskjeder. Jeg trodde helt til i fem tiden at Kaare ville få tid til å være med, men han måtte trekke seg pga jobb. Så lenge vi i hvertfall er to (+ sekkene :))som møter så går det jo greit. Jeg synes det er kjempeflott at folk ringer og gir beskjed enten det er pga snø eller andre ting som plutselig kommer i veien :)