torsdag 26. mars 2009

Spor på gress – etter Ola

Da er vi i gang igjen. Jeg møtte tidlig opp på trening og hadde planene ganske klare…. Tara skulle få ett ”lett” spor på flat mark. Jeg valgte gressmarken i dag. Dette fordi jeg vill ha en ”myk start” for oss begge, siden ingen av oss er helt i form enda. Tara trenger dessuten å trene mer på gresspor, for her vingler hun som regel veldig (- særlig på så ferske spor).

Ola fikk sine instrukser – samt litt valgfrihet, og gikk ut ett greit spor, med vinkler, 4 gjenstander og en slutt gjenstand - til Tara. Liggetiden ble ikke så lang (ca. 1,5 time), men det var ok akkuratt denne dagen. Sporet var vel ca. 500 – 600 meter.

Tara slo på sporet etter Ola allerede på gresset nede ved bilene (jeg vet det var riktig spor fordi jeg gikk sammen med han opp til det som skulle ha vært startpunktet). Tara gikk nydelig spor på asfalten, og videre ut i terrenget (gressmarka) her ble hun litt forstyrret av at hun så Ritva som gjemte seg bak en bygning for Klara, men så fant Tara fokuset igjen og durte flott av gårde på spor. Jeg har en liten følelse av at Tara gikk litt sekundært noen steder det første stykket, men så gikk hun nydelig spor hele resten av veien. To steder dro Tara skikkelig ut mot skogen, og jeg var egentlig sikker på at hun gikk spor – men så hadde jeg sagt til Ola at jeg ikke ville gå der… - så det stemte ikke…. Hadde jeg ikke sagt det ville jeg ha fulgt på – og det skulle jeg ha gjort, for Ola hadde gått inn i skogen to steder…. Første gangen jeg dro henne av, fant Tara fort igjen sporet litt lengre fremme, men hun vinglet og jobbet uten spor ett stykke – og det var faktisk lærerikt for meg å se! Neste gang var hun så overbevisende at jeg fulgte etter henne inn i skogen, og da gikk hun glad og fornøyd, med godt drag i lina, og intens logrende hale. Joda hun gikk spor. – Riktig spor. Tara fant 3 av 4 gjenstander og slutten. Hun apporterte greit, og jobbet seg nydelig inn på sporet etter funn. I dag var jeg også veldig flink og ga Tara maks belønning etter alle gjenstandene :-)

Jeg er veldig fornøyd med ”comebacken vår”. Tara gjorde en god jobb, og jeg føler hun var grei å lese – selv om det var skumring ;-)

Fikk også med meg ett tips av Kristin U, om å ta ”sporoppsøk” etter gjenstander. Jeg har tenkt på dette selv også, men aldri før gjort det skikkelig. Denne dagen var jeg flink og fulgte ikke på før Tara dro skikkelig i lina – da var jeg siker på at hun var på spor. En kjekk trening ;-)

Ingen kommentarer: