onsdag 11. mars 2009

Tirsdagen – var jeg noe mer aktiv – kan man si….

Etter å ha vært tidlig oppe og gjort litt nødvendig her hjemme, tok jeg hundene med ut på treningstur. Vi gikk ikke så langt, men jeg trente alle tre samtidig i forskjellige ”øvelser” (Target og triks). Det gikk utrolig bra! Hadde aldri i livet trodd at to kunne sitte i ro, mens en trente – uten at noen av dem var i bånd/bur. Jeg er faktisk imponert selv! De satt fint og venten på tur til å trene. Tara var flinkest, men Dewey var også veldig flink. Lille ”blondie” sleit litt innimellom, men jobbet veldig bra og konsentrert. Jepp, dette kan vi gjøre mer av ;-)


På kvelden var det tid for Apellmerkekurset. Jeg kom litt tidlig, og tok derfor Dewey ut av bilen, sånn at han skulle få rast fra seg litt. Han var veldig ufokusert, men, men. Det var en bitte liten økt han fikk med fri ved fot, sitt forran, gå rundt og litt target. Det var bare han som var med i dag – siden Maia var på ”jobb” (utplassert med skolen) også denne tirsdagen. Alle deltakerne veldig flinke. De har alle sine ting de sliter/strever med, men alle er veldig lydhøre og jobber veldig bra med hunden sin. Jeg er veldig fornøyd med denne gjengen :-)


Etter kurset fikk Dewey komme ut og trene igjen. Han jobbet faktisk bra i dag. Litt lyd noen ganger, men mye mindre enn det pleier å være. Nå skal det sies at jeg ikke kommanderte heller, jeg bare shapet inn alt som var bra – dette for å unngå lyd. Han lå hele fellesdekken uten en bevegelse og uten et pip – veldig fornøyd med det :-D

Ellers viste den ”lille” akrobaten vår en ny måte å komme inn på når vi trener innkalling med innkomst….. - ca. 5 meter fra mamma tok han noen voldsomme kenguruhopp før han slang seg rundt i lufta og inn på plass. Det som faktisk var bra, var at han ikke ”bumpet” meg slik han ofte har gjort før – så får heller publikum få noe å le av ;-)

1 kommentar:

Kristin M sa...

Ja, Dewey var kjempeflink på treningen i går. Nesten ikke lyd og lå så fint på fellesdekken.