onsdag 8. april 2009

”Før-påske”

I går skjedde det lite, men det gjør ingen ting. Vi prøver jo å holde trenden med en hviledag i uka – selv om det ikke er så lett å få det til bestandig ;-) Hundene våre må takle en fridag av og til også – og det gjør de ;-) Verre var det med oss tobeinte. Vi var på Ikea, i mange timer i går, og det er mitt mareritt! Det er verre for meg (både fysisk og psykisk) en flere dager i skogen! Men det var nødvendig for å prøve å få butikken vår ferdig. Det er jo en del ting som må kjøpes inn da…… - meningen er å få gjort en del i påska – vi får se…… det var mer ”ombygning/rivning” som måtte til enn jeg hadde regnet med, men, men – slik er det jo alltid….

Har i dag først vært på lang tur med hundene (ja, jeg var hjemme igjen halv sju i morges ;-) - så på trening på Åsen (noe jeg sjeldent er for tiden, siden jeg ikke trener så mye agility lengre. Til de andre hundesportene har jeg andre plasser jeg helle vil trene ;-)

I påsken (og andre helligdager/ferier) må jeg være litt familiemenneske, og Maia ønsket at vi skulle trene sammen i dag. Derfor droppet jeg Nrh-treningen. Merket at jeg var for sliten til å kunne få skikkelig utbytte av den likevel. Jeg liker ikke å trene når jeg ikke kan gi max til hundene.

På Åsen fikk jeg egentlig bare trent Dewey, men Maia fikk litt hjelp til trening av Kahrma - og Eivind kom etter jobb og fikk seg en liten runde med agility med begge de to eldste hundene – i tresko……

Ellers var både Kristin, Henriette og Marit B på Åsen i dag, så det ble en koselig trenings-dag, sammen med gode venner.

Maia var først ute. Hun kjørte Kahrma noen få runder på agilitybanen aller først – før/i det, de andre kom. Dette fordi hun ønsker å trene uten forstyrrelser på en del momenter, og forstyrrelser er det som regel nok av ;-) Da de andre begynte å trene agility, ville Maia heller prøve seg på lydighet. Det gikk ikke helt bra i dag. Både hund og fører virket ukonsentrerte/slitne – noe som vel kan stemme for Maias del, som har overnattet hos naboen (reservefamilien ;-) – og da blir det gjerne seint :-)

Jeg trente på hopp over hinder med sitt, (klasse 2 i lydiget) med gutten. Dette fordi jeg sjeldent har tilgang til noe annet enn ”improviserte hopp” som jeg lager av det jeg finner – der vi er ;-) Det har fungert for både Tara og Tex, så da fungerer det vel for Dewey også ? I dag stod det både hopp og ”rute” fremme og da var jo ikke jeg sein om å låne begge deler ;-) Rute har jeg ikke trent med Dewey siden han var valp, fordi jeg ikke regner med å komme så langt i lydighet med han – pga. lyd. Men i dag fikk jeg lyst til å prøve likevel, og jammen begynte han skjønne det på slutten, men det er langt igjen før jeg kan si at han kan rute ;-D I andre økt fikk han en runde på agilitybanen med både Eivind og meg. Vi prøver å finne en løsning på at han ikke skal hoppe over feltene på oppgangen. Det var vellykket til slutt i dag -men…..

Tara var ellevill og fikk en runde på banen av både Maia og Eivind. Hun var helt elektrisk – lenge siden hun har vært på agilitytrening nå – og det merkes :-D

Hundene ble fort slitne i dag, syntes jeg. Sååå lang tur gikk jeg ikke i morges at det kan være grunnen, derfor tror jeg at det kan være det nye underlaget (kunstgress )sammen med den ”nye” varmen som kan være grunnen. Det var strålende varmt vårvær da vi var ute i dag. Får håpe det blir sånn i morgen også, da skal en hel gjeng av familien vår ut på ”pølsetur” med stort og smått (mye smått…. :-)

Ingen kommentarer: