søndag 5. april 2009

Korridor, rundering, m.m…

En travel helg…..

Var ute på luftetur med hundene i halv seks tiden. Vi gikk en times tid. Det var stille og nydelig ute – på tross av all tåka som lå over det hele. Heldigvis så det ut som ”godværståke” noe som seinere viste seg å stemme ;-)

Etter turen gjorde jeg det meste ferdig for Maia og Eivind – som er på agilitykonkurranse hele helgen. Denne gangen er det på hjemmebane, likevel der det ganske mye som skal ordnes og huskes på, alt fra kaffe, vann, mat, godbiter, leker - til diverse klær, startnummer og vaksinasjonspapirer, – for ikke å snakke om nøkler ;-D Alt var klart til dem da de stod opp kl. 08.00 (De er noen skikkelige B – mennesker begge to ;-)

Da jeg hadde fått dem avgårde, hadde jeg god tid til å ”didle” meg selv ferdig, før Tara og jeg skulle på Nrh-trening. Jeg hadde i tillegg ikke tenkt å komme tidlig denne lørdagen, siden Tara var godt luftet og jeg hadde planer om å starte sist med runderinga for å få ”tråkk i terrenget”.

Jeg klarte – tross nøye timing, ikke å komme sist ;-) Men vi var 5 stk. som skulle rundere, så som 4 mann fikk jeg likevel tråkket terreng.

Dagmar hadde mistet radioen sin i økta før meg, så hun og Jørn gikk ut for å finne den. Etterpå skulle de bli ute i terrenget sammen. I mellomtiden gjorde vi andre oss klar til rundering.

Gro Elin og Trond la seg ut på hver sin side i starten. Gro Elin lå sånn at Tara måtte gjennom krattet før bekken, for å finne henne. Her brukte jeg lydpåvirkning på Tara! (En av de få gangene jeg har brukt påvirkning på henne), Tara fløy av gårde og meldte fint. Neste side var funn av Trond. Også her fin melding. Begge disse figurantene ble så trukket inn og vi fortsatte med noen blindslag. Tara går - som vanlig, lange dype slag. Hun søkte seg langt forbi der Jørn og Dagmar lå – kom så imot meg (på innkalling ;-) og slo på ”noe” i terrenget. Avbrøyt innkallingen og satte av gårde ut i terrenget igjen. Jeg lot henne få lov, tenkte at det ville bli feil å ”tvinge” henne til å komme når hun så tydelig slo. Likevel ingen funn :-0 Rart. Figurantene hadde hørt henne, men hun var – i følge Jørn, på feil side av vinden. Jeg sendte henne så bakover i terrenget – med litt dirigering (men tøtta gjør som hun selv vil.…. ;-) Etter enda ett langt og dypt slag, kom hun inn med melding. Fikk gå på påvisning, og figurantene lekte henne inn. Dvs. hun ”vant” leken og kom inn mot midtlinja med stolt holdning og høy haleføring ;-)

Så fortsatte jeg å rundere. Hadde lagt ut Gro Elin ute i skogen ved myra (ved 400m-krysset) Tara slo og meldte fint også denne gangen. Deretter ba jeg Jørn legge seg ut nedenfor ”haugen”, mens jeg sendte Tara opp langs veien. Hun tok hele haugen i en runde (burde nok idielt sett sendt en gang til for å få dekket alt skikkelig, men siden hun jobbet så godt, hadde jeg det bare i bakhodet. Etterpå fikk jeg også bekeftelse på dette av Jørn). Deretter ble det ett laaaaangt blindslag, der jeg ærlig talt må innrømme at jeg ikke hadde peiling på hvor hunden min var (tror hun avsøkte resten av skogen – frem til 800 meteren….;-) før hun langt om lenge kom inn til meg. (Jeg fikk forresten litt panikk for gården, da jeg hørte ett voldsom leven derfra – men det var ikke Tara som forårsket det – heldigvis! ;-) Sendte så på Jørn, som hun igjen kom på feil side av (i forhold til vinden), men som hun jobbet seg inn på. Er godt fornøyd med Tara i denne økta. Hun hadde nydelige meldinger, fine slag, kom ganske bra på innkalling (jeg stoppet henne noen få ganger på midtlinja med ”godbitbelønning”), og hadde fine påvisninger.

Skal jeg kikke på noe, så må det være det samme som tidligere – innkallingen og kontrollen kunne vært bedre. Jeg må likevel være forsiktig med å terpe for mye på dette, så jeg ikke ødelegger iveren hennes. Tror snart vi nesten er i ballanse…. -kanskje….

Jeg hadde jo egentlig tenkt å rundere 800 meter denne dagen, men pga. den uvante varmen og at vi ikke er i storform, valgte jeg å avslutte tidligere. Var tross alt veldig fornøyd så langt – og Tara var ikke utslitt ;-)

Felt

I andre økt hadde jeg planlagt å trene felt, men slik det ble - så endte det med at vi trente på koridor med påvirkning i stedet. Det var en kort, men vellykket økt, så da ga jeg meg med det. Ikke en gang søkte Tara langs feltets kanter (hun pleier å ”henge seg litt opp” her), og nå var det i tillegg helt ferskt!

Tara har fin fart i feltet nå, søker bra. Utfordringen er at hun kan gå litt utenfor, men vi jobber videre med det ;-)

Ellers tusen takk til treningsgjengen fra i går. Dere var veldig hensynsfulle, og lot meg slippe å være figurant så mye. (Om det var bevisst eller ubevisst vet jeg ikke..…) – men uansett tusen takk! (Jeg sliter fortsatt litt. Så selv om det normalt er gøy å være figurant, så er det ikke det når kroppen ikke er helt i form).

Bursdag

Da jeg så endelig kom hjem fra trening, var det bare hive seg i dusjen, for vi skulle i bursdag. Benjamin har allerede rukket å bli ett år (3 april). Han går, og han er begynt å si enkle ord. Ynglingsordet i går var ”oj-oj-oj” og han sa det i sammenhenger som passet knallbra (for eksempel når han pakket opp en pakke ;-) – til lått og løye for oss voksne ;-) Ellers er ”pus og lys” også ord som blir mye brukt. Stakkars Baby, hun må finne seg i mye – men jammen takler hun det overraskende bra! Ett par klor har Benjamin fått, men det var vel fortjent - sa mammaen hans.

Agility

På agilityen gikk det ikke så veldig bra for våre to ekvipasjer – og mange hadde spurd etter Tara. Eivind sa det var ”Tarabaner” i går, så hun hadde nok vunnet – sa han ;-)

Dewey fikk en 5 plass i hopp, og en 4 plass i agilityen og laget hadde disket da Dewey skulle gå - så her gadd ikke Eivind skjerpe seg. Likevel han fikk 2 plass i klasse åpen, med 0 feil. Det var jo virkelig bra da – synes jeg.


Kahrma hadde visst en 3 plass og en disk – tror jeg….. Har ikke fått med meg resten, men tror ikke hun gikk åpen. Maia var i alle fall ikke fornøyd – såpass forstod jeg.

Ingen kommentarer: