tirsdag 28. april 2009

Søndag - Ny dag, og ny læring…..

Denne morgenenen var jeg også tidlig våken, men tenk jeg klarte å sovne igjen! Vet ikke når det skjedde sist ;-) Våknet av vekkeklokka til Krissi, og må innrømme at jeg var litt forvirret over å våkne så seint ;-)

Først fikk vi beskjed om å gå ut et langt sporoppsøk hver – det skulle være på minimum 200 meter - instruktørene hadde jo sett hva vi sleit med….. Da det var gjort, fikk vi lære hva ”utrullering” var - utrolig interresant og lærerikt å få med seg! Her går vi nærmest mannegard med hundene i bånd – og på kompasskurs. Det er viktig hvordan vi stiller oss opp – i en kjede, og at man tar hensyn til vindretningen. Man utrullerer så etter avtalt tidsintervall og med avtalt antall meter mellom ekvipasjene. Dette kan bare gjøres i åpent, ukupert terreng – for å få skikelig effekt av det.

På 1,5 time var ca. 800m x 1000m gjennomsøkt, og den forsvunne gjenstand funnet. Vi var 5 ekvipasjer med ca. 75m mellom hver.

Nå stod lunsj på programmet, før vi skulle ta de lange sporoppsøkene våre. Jeg fikk Frode D. sitt spor. Vi vimset oppover og Tara hadde ett par steder hun sjekket ut under veis, men så slo hun på spor. Ikke veldig tydelig, men nok til at jeg trodde på henne og fulgte på. Det viste seg i ettertid å være riktig. Vi kom til en stein, der jeg annså det som om Frode ikke hadde gått – til tross for at Tara jobbet på noe, og tydelig viste meg at det var noe her :-( To ryper fløy opp, og jeg trodde derfor det var disse Tara hadde fert av (hun stod på 2 bein ette dem….), det ende med at jeg – noe frustrert dro Tara tilbake. Jeg var så sikker på at sporet måtte ha gått der vi gikk at jeg ville gå på kryss og tvers nedover for å se om Tara på nytt kunne finne sporet. Det kunne hun selvfølgelig, men Tara fikk overvær av slutten og slo derfor på baksporet. Litt surt når hun er såå flink, men hun fikk belønningen sin. Det er ikke hennes feil at hun har en teit fører….. Jeg fikk etterpå vite at Frode hadde hoppet ned fjellet, i en snøfond og rusjet videre, før han hadde gått noen skritt og lagt ned slutten. Tara hadde rett!!!! Igjen!!! Grrr, - til meg selv. Jeg må lære meg å gi Tara mer tid, da tror jeg vi vil lykkes mer.

Så var det tid for søk etter forsvunnet personer igjen. Det ble ”rottislag” (Snuppa og Odin) mot ”blanda drops” (Tara og Umi). Vi trakk lodd om hvem som skulle ta sporoppsøk fra bil og hvem som skulle ta sporoppsøk fra hytte. Det ble Umi og Tara som fikk hytta. Tara var først inne. Hun slo noen ganger, men det ble ikke noe ut av det. Umi som søkte etterpå slo ikke. (Paul sa det hadde gått folk på stien – så det visste vi). Tara slo ned mot vannet. Jeg slapp henne løs og lot henne søke seg ferdig for hun markerte tydelig at det hadde vært noen der – men ingen resultat. Jeg gikk også ned og sjekket båten for å hjelpe henne – om det skulle ha vært noe der.

Umi og Kai-Erik tok en større bue utenfor for å se om de fant noe mer, men jeg fikk ingen bekreftelse på det. Da vi passerte siden/bak hytta markerte Tara oppover i terrenget, og det beit jeg merke i, og siden ingen av hundene markerte noe mer, valgte jeg – på innskytelse å slippe Tara løs for å se hva hun da ville gjøre. Joda, hun durte oppover i terrenget. Jeg kaldte henne så tilbake og satte på sporlina igjen før jeg lot henne gå videre. Nå var jeg sikker på at Tara var på spor, og ga derfor beskjed til Kai-Erik at jeg ville følge det opp. De kom da etter. Snart fant vi også en gjenstand. Vi fortsatte, men begge hundene gikk av i en vinkel. Jeg så at Tara markerte, men hun fulgte ikke. Da vi fant ut at vi ikke lengre var på spor, gikk vi oppover igjen og tok sporoppsøk på nytt fra der vi hadde funnet gjenstanden. Nå gikk det ikke lang tid før begge hundene igjen var på spor. Tara fant en gjenstand til og Umi fant slutten. En vellykket avslutning for oss begge :-)

Kai-Erik og jeg trodde at Frode og John kunne ha tråkket i terrenget (det var der de la ett sporoppsøk), - men Paul mener det var for høyt oppe. Jeg er likevel temmelig sikker på at Tara gikk spor – jeg vet bare ikke hvilket spor hun gikk…..

Uansett en vellyket trening. Etterpå dro vi ned til hytta og begynte å rydde/vaske. Kai-Erik støvsugde og jeg vasket. Et skikkelig bra team ;-)

17.45 var jeg på hjemvei, sliten men godt fornøyd med helgen.

Takk for opplegget Tone og Paul, og takk for sammarbeidet og det sosiale samværet Krissi, Kai-Erik, John og Frode. Det har vært en kjekk og lærerik helg!

Ingen kommentarer: