tirsdag 26. mai 2009

Rally Lydighet

Mandag var det tid for rally igjen. Først kurs - så trening. På vei til Rallykurset fikk jeg beskjed om at to av deltakerne ikke kunne komme. Litt surt å få beskjed i siste liten for da har jeg ingen muligheter til å flytte kursdagen, men men uforusette ting kan jo skje for alle.

Det ble derfor luksustrening for de to deltakerne som kom. De fikk gå en fin bane som Kari Anne hadde laget (hun får nok snart instruktørbeviset sitt i Rally :-) Det er bare en fryd å sammarbeide med den flike damen! :-D

Deltakerne var også denne gangen flike, men den ene hunden sleit litt med varmen (noe jeg også har merket på mine egne) – det resulterer ofte i ukonsentrerthet og daffhet. Ikke så kjekt, men det pleier å gå ove bare hundene får vennet seg til årstiden ;-)


Hadde med Dewey på trening denne gangen. Han skulle få fri fra agility likevel. Første gang jeg prøvde å gå en bane med han. Har tenkt å starte i konkurranse snart - men vet ikke helt etter denne treninga…….…. Ikke så velykket med andre ord….. Han var ukonsentrert, bøllete, bjeffet m.m. i tillegg lå Athena og nistirret på han, så han prøvde å gå på motsatt side av meg for å komme unna blikket hennes. Jeg skulle selvfølgelig bedt Kristin gå litt vekk, men av og til fungerer ikke hjernen min helt – tror jeg… ;-) Da jeg så fant ut at jeg skulle prøve på nytt med en større trigger (la ballen utenfor ”ringen”) så klarte selvfølgelig en av de andre hundene å komme bort til den, så Dewey gikk litt ”amokk”. Jeg ba Anja og Disel om å fjerne seg, og da gikk det bedre. Men ball utenfor ringen er litt for sterkt merket jeg. Dewey ble litt stiv i beveglsene – akkuratt som Tara. Må nok ha en litt svakere trigger hvis jeg skal trene sånn i Rallyen.

Tror også jeg med fordel kan gi han lengre tid med ”oppvarming/miljøtilvenning” før jeg starter i banen.

Det som var bra, var at han ikke prøvde å hoppe eller berøre skiltene – men vi bør nok trene mer ja ;-)

Hadde ellers en veldig ubehagelig opplevelse på veien ut til Tananger. Skulle inn i en rundkjøring (ved strømsbrua), alle bilene som kom fra venstre for meg, lå i filen som viser at de skal til høyre og ingen kom i filen som skal rett frem – så da kjørte jeg. Gjett hvem som også kjørte….. - rett frem…. - jo en av bilene fra filen som skulle svinge av. Ikke bare lå bilen i den filen, i tillegg blinket han også til høyre! Det viste seg å være en drosje som lå mellom de andre bilene, men det er ingen unskyldning. Drosjene har IKKE forkjørsrett akkuratt her! Gjett om jeg ble både sint, frustrert og redd. Tårene bare spratt da jeg skulle kjøre videre etter bråstoppen. Heldigvis gikk det bra denne gangen, men kvalmen ga seg ikke før langt på kveld. Jeg trenger ikke flere sånne opplevelser nå for da tror jeg at jeg blir en usikker sjåfør…… – og de er de aller, aller verste bilistene (!) – synes jeg.


Eivind og Maia sa de ikke skulle på trening, men tror dere ikke de tok seg en liten tur på banen likevel? (Skulle visst være med og losse av hinderene etter helgen). Bare Tara var med, Kahrma hadde helt fri hele mandagen. Hun er ikke vant til å være med på så mange dagers konkurranser og hun var heller ikke god. Da Eivind var nede for å la hundene få bade/svømme litt på dagen, hadde Kahrma så mye diare at Eivind måtte hive henne uti igjen etter at de egentlig var ferdige med å bade. Det var helt forferdelig sa han. Vi får bare inderlig håpe at de to andre holder seg friske!

Ingen kommentarer: