tirsdag 7. juli 2009

Det går så det suser…… - 14 timer gammelt spor ;-)

Søndag kveld fikk jeg melding av Nina H om hun skulle legge ut ett ”over natta” spor til meg – på Sviland. Jeg svarte selvfølgelig ja uten betenkligheter ;-) For jeg har jo nå fått prentet inn at overtråkk og krysninger ikke har noe å si ;-)

Det jeg glemte i farta, er at jeg har fått forbud av Eivind å trene denne uka…… - så hysj, ikke si det til han ;-) Eivind vil ha Tara topp motivert før stevnet i Arendal, og da er den beste måten å få det til på – å ikke trene. I tillegg er hun nok fortsatt litt gåen etter Levanger-turen. Ikke for det, jeg tror egentlig det var mer varmen, enn selve jobbingen som tok på henne der.

Uansett jeg troppet opp på Sviland mandag morgen – med alle 3 hundene. Etter bittelitt lufting, la jeg ut et felt (korridor) til Bina. Så skravlet Morten, Nina og jeg litt før vi gikk i gang med øvelsene våre. Tara sitt spor var nå 14 timer gammelt – minst. Klokka var ca. 10.30 og sola steikte….. Vi skulle kunne finne sporet langs en sti. Så vi ruslet innover, og jeg lot Tara jobbe foran meg. Hun slo 2 – 3 ganger på spor under veis, (det viste seg seinere å være Bina og Mist sine spor ;-) men disse stedene stemte ikke med det Nina hadde sagt, så vi gikk videre. Så plutselig kom vi på riktig spor. Tara durte av gårde med en gang, fikk ganske snart en gjenstand (smeller) og fortsatte sikkert videre i sporet. Nina hadde hengt opp små sløyfer underveis, så jeg kunne være helt sikker på at vi var på spor. Det var en flott opplevelse etter at jeg ikke har vært helt fornøyd med Taras sporjobbing i uka som var. Sporet var ca. 200 meter, men Tara gikk det som om sporet bare var et par timer gammelt. Rart!

Jeg hadde latt både sløyfer og gjenstand ligge igjen i sporet, og så byttet jeg bare ut slutten. Dette fordi jeg ville la Dewey få gå spor etterpå. Han har jo ikke noe han ”må” lære nå – og jeg ødelegger ingenting med det, derfor hadde jeg lyst til å teste det ut. Først fikk Kahrma søke av et utråkket felt med mange forskjellige gjenstander i. Hun valgte tydelig gjenstander, men kom seg etter hvert, og plukket faktisk flere enn jeg hadde forventet ;-) Deretter fikk Dewey plukke de resterende gjenstandene før vi gikk sporet. Sporet ble ikke gammelt – ca. 1,5 time, men siden vi ikke har gått spor på bortimot ett halvt år, var det sikkert like greidt. Også Dewey slo på spor med en gang og durte av gårde i sporet. Jeg er jo usikker på om det var mitt eller sporlegger sitt han fulgte, og de siste metrene tok han på overvær. Likevel er jeg fornøyd med dette, kanskje jeg kan få til en liten ”runderingsøkt” også med han i løpet av sommeren ;-)

Etterpå slapp jeg ut hele gjengen for å la dem få lufte seg litt før de måtte være hjemme alene resten av dagen. Tara satte da av gårde ut i feltet der de to andre hadde søkt, - og jammen kom hun med noen nøkler som ingen av dem hadde plukket ;-) Flink jente! :-D

Helt til slutt fikk de et lite godbitsøk på barmark. Det var tydelig uvant, men det var rolig hjemme resten av dagen, sa ”hundepasseren” vår ;-) Dewey stod bundet forran huset og de to andre var i hagen helt til de skulle på agilitytrening på kvelden (Ja, Tara også! Kanskje Eivind har glemt hva han selv sa?? Nå skal det jo sies at han aldri kjører Tara noe hardt i agilityen lengre. Både pga hoftene, men også fordi hun ikke trenger det mer ;-)

Ingen kommentarer: