lørdag 15. august 2009

Diverse spor

I går var vi en liten gjeng som møttes på Sviland for å legge ut ”gamle spor”. Disse skulle vi så gå i dag. Det var Kaare som hadde lagt ut spor til Tara (og meg….), jeg hadde lagt ut spor til Speedy – og Athena.

Vi hadde alle lagt en ”smeller” i starten, (jeg ser i ettertid at mine smellere kanskje var litt små….., i alle fall i forhold til det de andre la ut).

Tara og jeg kom litt seint i gang fordi jeg måtte få gitt beskjed til de to andre (- som kom i seineste laget ;-) hvor sporet deres var – og jeg måtte tilsvarende få vite hvor Tara sitt spor startet.

16 timer gammelt spor

Tara tok ett greit sporoppsøk, men gikk av flere ganger. Så to ganger gikk jeg tilbake og startet på nytt. Siste gangen gikk hun knallbra til vi kom til en gjenstand, men etter denne begynte hun å vimse igjen – det er nesten sånn at jeg syntes det var dumt at gjenstanden lå der! ;-) Til slutt var det så mye tråkk i området at jeg valgte å bryte, - trodde da ikke at Tara var på spor lengre…., men i ettertid - når Kaare sa hvor han hadde gått, så var hun nok det likevel….. Grrrr!!!! Enda en gang har jeg nok dratt henne av.

18 timer gammelt spor

Jeg lot Tara sitte litt i bilen mens jeg funderte litt, til slutt spurde jeg Kaare om han kunne bli med så vi kunne ta ett nytt sporoppsøk, et sted der han var temmelig sikker på at han hadde gått. Det ville han :-) Tara var heldig og fikk en gjenstand rett etter at hun fant igjen sporet. Nå gikk det veldig bra frem til neste gjenstand, men etter denne ble det noe vimsing igjen – hun durte også over slutten….., likevel så jeg at hun jobbet med ”noe”. For hun begynte å gå med høy nese og titte i trærne ;-) Jeg fikk henne i alle fall tilbake - og da fant hun slutten. Kaare var med og rettledet oss, jeg er ikke sikker på om vi hadde kommet helt i måål uten…..

Ferskt spor

Kristin M hadde gått ut et nytt spor til Tara, dette ble bare ca 1,5 time gammelt – men her ville jeg ha figurant i enden. Tara slo med en gang på spor, hun gikk bra, men ”hoppet” litt frem og tilbake i sporet sånn som hun ofte gjør på ferske spor. Derfor var hun ikke så lett å lese. Etter en kort stund slo hun på ”noe” på overvær, men jeg fikk henne til å spore videre. Jeg synes selv at det virket som hom hun gikk knallbra. Godt drag i lina og snuta ned mesteparten av veien. Likevel fant vi ingen gjenstander – og det forundret meg litt…. Ved en hytte og et skur jobbet hun veldig. Tror vi var rundt i det området 4 ganger…. Hun durte også videre, men her var det vegitasjonsskifte og hun gikk av sporet. Vi prøvde derfor igjen, og nå holdt jeg henne igjen i lina så farten ble tvunget ned – og da gikk det bra! Vi fant Kristin til slutt, men Kristin sa det hadde vært sopplukkere på vei inn i terrenget rett før som hun klarte å stoppe, men Tara har nok hatt overvær av dem. Det viser seg i ettertid at Tara har sløyfet en stor del av sporet, men hun har også vært på spor, så jeg får vel være fornøyd likevel…..

Det er rart så lett det var å se på Tara når hun var av/på spor på det 16 timer gamle sporet. Da vi prøvde på nytt var det vanskeligere, men hun kan selvfølgelig ha fulgt et ferskere spor…. – aldri godt å vite….. det så nemlig ut som om hun gikk spor, så her ble jeg noe usikker igjen. Det er nok bare trening, trening og atter trening som må til…. – Ferske spor er vanskelige, da sliter jeg med å lese når hun er på og når hun er av sporet.

Jeg lærte i alle fall at jeg må holde henne litt igjen etter gjenstand og ved terrengskifte – da har vi i alle fall større sjangse til å lykkes – tror jeg…….

Ingen kommentarer: