mandag 31. august 2009

Søndag: korte sporFrode D, Kristin M, Paul og jeg var på sporlaget denne dagen. I tillegg skulle vi legge ut et B spor (prøve). Det falt på meg ;-)


Kristin M la ut et kort spor med en vinkel og slutt til Tara. Paul la ut et spor med 2 vinkler og figurant.


Sporene ble 1 – 2 timer, og gikk greit nok…. Dvs.Tara var ferdig med det første sporet da hun fant

gjenstanden…., men da jeg fikk henne i gang igjen gikk det greit frem til slutten.


Figurantsporet gikk egentlig bedre. Tara tok faktisk utgangspunkt i stolsekken til Paul som stod ved bilen hans, og durte så rett på sporet (som var like ved). I vinkelene jobbet hun litt, men begge gangene gikk det bra, og hun jobbet seg videre. Da hun fant Paul så hun spørrende ut, som om hun ville si; ”Hva gjør du i sporet mitt…..?” Det tok litt tid før Paul fikk henne i lek, og jeg (dumme meg) skulle ta av henne sporlina – noe som førte til at hun dempet betraktelig. Men så fikk Paul henne i kjekk lek (det så sånn ut på Tara) så det ble en fin slutt likevel.


Tara var utrolig var på meg denne siste dagen, og jeg tror det kommer av at hun merket at jeg var litt sur på siste økt dagen før.


Jeg har tenkt og tenkt, og tror nok jeg har ødelagt en del for meg selv (og Tara) fordi jeg skulle prøve å være ”kuulere” når hun fant gjenstander i sporet. (Nå tror hun jo at hver gjenstand er slutten!!!!) Hvorfor skulle jeg egentlig det, når jeg tenker meg om? Jeg har jo nå bare ”køddet det til” for oss :-( Tara plukker jo alltid gjenstander som hun finner, så hvorfor skulle jeg på død å liv gjøre så mye ut av det? Jeg tror bare jeg har forvirret henne. Så dette var dumt av meg. Jeg skal nå gå tilbake til det gamle kjente, med motoet ”det enkle er ofte det beste……..” – Noe vel også Paul bekreftet…..


Jeg må slutte å fokusere på små bagateller, og så må jeg tenke meg bedre om før jeg bare” hiver meg på det alle andre gjør”. Det er ikke alt som fungerer for alle – dette vet jeg jo, men det er ikke alltid så lett å holde rett fokus likevel!


Alt i alt har dette vært en veldig lærerik helg – selv om jeg ikke er helt fornøyd. Jeg hadde jo forventet et bedre resultat, men at jeg har lært utrolig mye kan jeg ikke komme fra: Tara skal belønnes med godbiter i spor når vi finner gjenstander – i en periode nå. Seinere kan vi også av og til bare gå uten belønning (= variabel belønning, noe som oftest trigger hundene). Som slutt skal vi ha figuranter så mye vi kan, en stund fremover. I tillegg synes jeg at jeg har lært å lese Tara bedre, om det stemmer gjenstår å se ;-)


Takk alle sammen for enda en flott Dyranutsamling!


2 kommentarer:

Krissi sa...

Virker som du har hatt ei flott helg på vidda, selv om du ikke føler at fremgangen har vært slik du ønska. Men det er kanskje ikke det enkleste å gå spor på vidda med lite vegetasjon og mye vær/vind. Kanskje det kan hjelpe litt med sporpause for dere begge to?

Tyewed sa...

Jepp, Krissi. Det var en knallflott helg - som vanlig ;-)
Det er nok jeg som forventer mer enn jeg burde ja, og så blir jeg skuffet når det ikke går som jeg forventer. Dumt av meg.....

Har liksom ikke helt "tid" til å ta pause fra spor akkuratt nå....;-) men skjønner hva du mener - og er egentlig enig med deg. Får se om jeg klarer å få gått noen vellykkede spor (dvs. legge det opp enklere), slik at vi begge får følelsen av å lykkes - for det har nok mye å si - tror jeg.