onsdag 16. september 2009

Da er vi halv-veis i uka alt……

Mandag var det fritrening på Rally Lydigheten. Jeg tror faktisk det var bra for en gangs skyld. Det var 6 ekvipasjer som kom på trening, Maj for første gang på flere år ;-) veldig kjekt når ”gamle” deltakere kommer tilbake! Så også ut til at alle sammen koste seg. Tror noen fikk hjelp til å løse små-problemer - mens andre bare suste igjennom øvelser med glans. Uansett veldig kjekt å se fremgangen hos ALLE!

- Og så er det kjekt å kunne leke seg litt også av og til, så ikke alt blir så alvorlig…

Våre egne hunder gikk respitt mandag – med varierende resultat…..

Tirsdag var det LP gjengen ”min” som fikk gjennomgå. De var knallflinke denne gangen også. Det er stor fremgang hos alle sammen, og de er knallkjekt å se. Det må være alle instruktørers drøm å ha så flinke deltakere på kurs! Må bare få si at jeg gleder meg til kursdagene hver tirsdag :-D

Denne gangen startet vi på klasse 2 øvelser som fremadsending til kjegle og fellesdekk med skjult fører. Imponerende!!!

Vi trente ellers på hopp over hinder, utgangsstilling, fri ved fot, stå under marsj – og å tie stilt når man trener ;-)

Våre hunder fikk en liten tur på dagen – noe som resulterte i en ganske så sint/sur mamma….:

Vi var ute og hundene badet, da det kom en gjeng med unger og barnehagetanter. Jeg var lynkjapp med å ta hundene i bånd – for ”tantene” brydde seg tydligvis ikke om at ungene bare gikk/løp bort til hundene – og jeg tar ingen sjangser. Det er ikke så lett å holde fokus på alle 3 samtidig. Så langt alt vel, men da jeg satte meg ned på benken - der jeg hadde alle tingene mine, for å roe hundene ned litt, ble jeg regelrett jaget vekk. DET synes jeg ikke var ok :-( Jeg fikk beskjed om at her skulle ”de” tenne bål og spise, med en kommandostemme som sa ”bare kom deg vekk”. Jeg ville ikke gå i diskusjon med noen akkuratt da, for jeg kjente raseriet komme….. – og da er jeg ikke nådig…… Derfor sa jeg bare ”ja vel” pakket sammen tingene mine og gikk, men blid var jeg langt ifra! Jeg var tross alt på en offentlig plass og hadde like stor rett til å være der jeg var som ”de” hadde. Hadde de enda spurt meg litt fint så hadde det ikke vært noe problem - jeg hadde selvfølgelig flyttet meg, men å bli komandert – og jaget, på den måten er absolutt det verste jeg vet. Det føles urettferdig og er det noe jeg ikke tåler så er det urettferdighet – noe jentene våre dessverre har arvet….. – dessverre fordi man ofte havner i trøbbel på grunn av dette, både på egne – men som regel på andres vegne…..

På kvelden fikk hundene en liten treningsøkt på agilitybanen med Eivind . Han fortalte litt stolt at han hadde klart å hindre trøbbel, ved å kommandere ”lydighetshundene” (som sprang løse og var på vei inn på agilitybanen) til å ”stå” mens han fikk Kahrma i bilen. Kahrma var i bånd og da er det ikke alltid ok at andre hunder kommer bort til dem. Han sa også at lp-hundene stod helt fint til han kom tilbake og da belønnet han dem og loset dem inn på lydighetsbanen. Han hadde nok ikke gjort det med hvem som helst hunder, men han visste jo hvilke hunder det var, at de er supertrente og har knallflinke eiere, så han tok en sjangse på at det skulle gå bra – noe det jo gjorde ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hi, hi, så flink Eivind var da! Men hvor i alle dager var eierne til lydighetshundene da? Fulgte de ikke med???!!

Og stor rettferdighetssans er nå stort sett en bra ting synes jeg :)

Marianne

Tyewed sa...

Ja, han virket litt stolt selv også ;-)
Hvor eierne var vet jeg ingenting om - de var sikkert opptatt med noe.

Joda det synes jeg også - men alle er ikke enig i det, og ofte blander vi oss litt for lett opp i saker og ting - jeg skal innrømme det.....