søndag 20. september 2009

Forfølgelsesspor 1,2,3….

Vi var bare 3 stykker på sporlaget på Sviland i dag: Johannes, Krissi og meg.

Jeg ville ”bare” ha forfølgelsesspor i dag. Tenkte å trigge Tara litt, og at hun skulle få ha en kjekk figurant som sporslutt. Var så ”dum” at jeg sa jeg ikke ville ha noen gjenstander i sporet. Det straffet seg…. ;-)

”Mange” mener jo at Tara ikke er så motivert i sporet (jeg er ikke enig – Tara er bare Tara…. Hun har sitt tempo og gjør tingene deretter, det betyr ikke at hun ikke er motivert.) Men ok, nå skulle hun trigges….


Spor 1

Tara (og jeg) ”kledde på oss” alt utstyret, før Krissi fyrte henne opp og stakk av gårde. Du kunne ikke se på Tara at hun var veldig trigget – bortsett fra at hun ikke ville inn i bilen ;-) Etter ca 20 minutter satte vi så etter Krissi. Tara nølte ikke ett sekund. Hun gikk rett på sporet og gikk med snuta ned hele veien. En gang hadde hun ett av ”kenguruhoppene” sine, men det var bare ca 1 meter hun hadde gått i feil retning, så det var tydelig at hun hadde full kontroll på sporet - og at hun gikk spor er det liten tvil om. Hun hadde vel også to ganger der hun sirklet bitte litt. Etter hver sirkling økte Tara tempoet, og da jeg snakket med Krissi etterpå viste det seg at det var der Krissi hadde hatt ”pauser”. Pausene ble lagt inn for at sporet skulle bli tydelig ferskere og ferskere for Tara. Jeg merket godt på draget i lina at dette stemte.

Rett før Tara fant figuranten, ble hun plutselig stående og være, jeg stod i ro og lot henne få samle seg igjen. Ikke før hun satte nesa i bakken fulgte jeg på – og der var figuranten (som lå og tok bilder :-D

Krissi hadde på eget initiativ valgt å ikke lage sporet så langt, (noe jeg er takknemmelig for!) - i stedet skulle vi få ett spor til.Krissi har tatt bilde av Taras funn i første spor

Spor 2

Så etter en lang og koselig lunch, gjentok vi prosedyren. Det var mye folk ute og gikk – hvor de kom fra vet vi ikke, de bare dukket opp….

Tara startet igjen veldig bra, men da vi var kommet ca. 1/2 veis av gårde på sporet, tror jeg hun hoppet over på ett annet spor. Dette tror jeg fordi jeg er temmelig sikker på at hun gikk spor, og vi endte ved en bil der Tara forsøkte å melde….., rett etterpå kom de også noen mennesker. Joda, det var mange tråkk i skogen i dag….. Krissi kunne bekrefte at også hun så flere mennesker i skogen. Så denne gangen ble det ingen belønning på Tara. Jeg dro henne tilbake til bilen, selv om hun tydelig ville tilbake til sporet hun hadde startet på……


Spor3

Enda en gang gikk Krissi ut et spor. Denne gangen puttet jeg ikke Tara i bilen, men satt i ro ved standplass, mens jeg lot Tara se på at Krissi forsvant. Tara fokuserte hele veien, også da hun etter hvert la seg ned. Etter ca. 10 minutter startet vi å gå opp langs grusveien (ytterst) Tara så ikke ut som om hun gikk spor, men hun holdt seg hele tiden i ytterkantene av veien. Så da vi kom til sløyfene Krissi hadde hengt opp, slo Tara momentant, og la ivei. Jeg rakk ikke engang å ta ned sløyfene! Tara bare røsket meg av gårde! Dette ble nesten farlig…. Det er jammen mange krefter i en liten border også ;-) Jeg hang på Tara og snubet meg gjennom ned-hoggd skog (der både stammer og greiner lå igjen….), følte neste at det var ”med livet som innsats” på det siste sporet. Var temmelig svett da vi kom frem til figuranten. Tara gikk litt feil helt på slutten. Hun markerte riktig vei, men gikk feil….. – da var vi kommet ut på grusveien nede i sandtaket, men Krissi stoppet oss fra å gå langt feil, derfor kom Tara seg raskt inn på sporet igjen, og fikk en fin avslutning på dagen.

Tusen takk Krissi for god hjelp med 3 flotte spor, og knallgod innsats som figurant! – Selv om du var litt skadefro (hevnet deg litt) på det siste sporet -fra et spor jeg la for deg i Vigreskogen en gang…. ;-)

Selv la jeg ut spor for Lucky, det siste var et form for forfølgelsesspor. Akkuratt i det Lucky finner meg, kom det noen mennesker på grus-veien rett oppforbi der jeg lå. - Jeg tror nok de fikk seg en liten støkk da det plutselig ble masse aktivitet nede i grøfta, he,he ;-)

(Utsikten som figurant)

2 kommentarer:

Krissi sa...

Det er jo derfor vi er på treninga; mest av alt for å hjelpe hverandre! :-)
Var nok litt urettferdig med spor nr. 2, når det var så mange andre som virret rundt i skogen. Spor nr. 3 hadde du bare godt av! He-he-he-he! ;-)

Tyewed sa...

Jepp!! Der sa du det :-D

Ingen av oss kunne jo vite at skogen skulle "kry av folk" akkuratt da - og vi har ikke vondt av å trene på det heller ;-)
Tror forresten det at Tara ikke fikk slutten (deg) i spor 2 trigget henne enda mer på siste spor.

Ja, du sa jo den gangen (i Vigreskogen) "hevnen er søt" - så da kunne jeg vel ikke forvente noe annet en at du storkoste deg på lørdag ;-D