torsdag 17. september 2009

Orientering og Rundering

Orientering

Enda en gang hadde Kai –Erik ”mistet” poster ute i terrenget – mens han gikk tur med Umi. Så min oppgave var igjen å finne dem….. ;-D

Denne gangen var det på Sikvaland (enda et sted jeg aldri har vært….) og jeg fikk bare oppgitt en kartreferanse. ”Vær så god finn frem selv…..”


Jeg hadde pakket en dagstur sekk, tok med meg Dewey og gjorde meg klar til å dra. Grunnen til at det var Dewey som fikk være med denne gangen er at jeg hadde en mistanke om mange sauer i området – og da er Dewey lydig og grei å ha med seg. Han er også lettest å gå med i bånd i vanskelig terreng, fordi jeg trente han til det allerede som liten valp. Tara er umulig - hun stikker gjerne ut på egenhånd, og Kahrma har så sterk jaktlyst at jeg ikke tar sjangsen på å ha henne med – i alle fall ikke løs.


Jeg studerte kartet hjemme og planla hvordan jeg skulle komme til første kartreferanse. Jeg ante jo ingenting om parkeringsmuligheter i området, så jeg regnet med at jeg måtte kjøre litt frem og tilbake for å finne et brukbart sted å sette fra meg bilen – helst ikke alt for langt ifra dit jeg skulle…. Det gikk kjempebra. Jeg fikk parkert der jeg ønsket og durte av gårde med kart og kompass. Det regnet godt da jeg stoppet bilen, men på hele turen fikk vi bare et par små bøyer, mens det sprutregnet da jeg kom frem til bilen igjen. – Flaks? – Eller bare værgudene som var snille med meg? ;-)


Det gikk veldig bra frem til første post. Jeg fant den ute på et lite nes, uten noe som helst trøbbel. Dewey gikk i bånd store deler av veien fordi det var sauer i området (som jeg forventet) og fordi bonden kjørte rundt i området med traktor. Ingen vits i å provosere noen…..


Post 2 lå ved ett vann langt oppe på et lite fjell, og jeg jobbet lenge før jeg fant den. Jeg gikk egentlig på feil side av fjellet i forhold til det jeg hadde tenkt, men det var så vanskelig å ta seg oppover der, at jeg valgte ny strategi mens jeg gikk..... (veien ble kanskje noe lengre, men, men....)


Post 3 gikk jeg på kompasskurs til – den var kjempevanskelig å finne! Jeg kunne visst ikke forskjell på gran og furu....... (tenkte rett og slett ikke på det – og så etter posten i alle ”lunder” vi kom forbi….. Først da jeg stod ved posten oppdaget jeg at det var en FURULUND jeg skulle finne. Jeg er håpløs!


Jeg gikk også på kompasskurs halvveis tilbake til bilen (Da var jeg tilbake i ”kjent” område). Det var kanskje ikke det lureste jeg hadde gjort, for det var bratt nedover – vi måtte klatre deler av veien og vi kom til et juv med rullestein der vi sleit med å gå – både Dewey og jeg. Men det som var bra var at jeg hadde full kontroll på hvor jeg var :-D Turen vi gikk var på ca. 1 mil.

Rundering

Jeg hadde kommet noe seint av gårde om morgenen av diverse årsaker, derfor rakk jeg så vidt hjem, fikk slukt litt mat, skiftet tøy og byttet hund før jeg heiv meg i bilen igjen for å komme på trening.


I Vigreskogen stod lag 2 og ventet på meg (- hadde sendt melding om at jeg nok ble noen minutter for sein. Huff dette begynner visst å bli en vane…. (- eller rettere sagt uvane!!!)) Heldigvis var de opptatte med å snakke med Tor William som var innom på en snarvisitt. Så da har jeg ikke fullt så dårlig samvittighet….


Tara var siste man ut. Jeg hadde planlagt å ha mange (bare) funn på henne i dag, og etter å ha sett på de andre hundene hvor vanskelig det var denne dagen (veldig lite vind) , så bestemte jeg meg for å trene i ”babyskogen”, men med forskjellige, vanskelige (uvanlige) figuranter.

Tara startet første slaget med å bryte av for tidlig og ”å fly gjennom skogen på egenhånd” – tydelig lenge siden vi har rundert skikkelig nå. Jeg hadde egentlig tenkt å ha påvirkning på de to første slagene – men det glemte jeg! I stedet stilte jeg henne opp på nytt og ga henne kommandoen ”runder”. For å hjelpe henne videre sa jeg UT også, men da datt Tara helt sammen – jeg var visst for hard i stemmen…. Dermed startet vi bare på nytt og nå gikk det bra. Tara jobbet bra, fant alle figurantene – både de gjemte, de åpne, den i tre og den som var gående – uten noen som helst problemer. Hun meldte også kjempefint på alle. Så jeg er godt fornøyd med gårsdagens trening. Og Tara hadde det kjempegøy – så det ut som ;-)

3 kommentarer:

Kai-Erik sa...

Hei Ghita!
Jeg synes absolutt ikke det ser ut som om du er håpløs :-)
Du fant alle tre postene, og de to siste var ikke lette å finne! Ekstra vanskelig blir det jo når det er ei lita gul sløyfe med en liten plastpose på du leter etter. I tillegg lå de i områder med få andre gode kjennetegn til hjelp. Ble i tvil om jeg skrev furu eller gran på lappen til siste post. Håper inderlig jeg skrev furu. :-)
Hvis ikke beklager jeg forvirringen jeg stelte i stand!

Tyewed sa...

Du trenger ikke beklage Kai -Erik, du skrev furu - det var bare jeg som ikke leste oppgaven skikkelig!!

Enda en gang: TUSEN TAKK FOR HJELPEN!! :-D

tojo sa...

Skikkelig interessant å lese bloggen din Ghita.. gleder meg til å lese fortsettelsen :D

Ha en riktig god helg :D