torsdag 22. oktober 2009

17 timers spor – og 18 timers felt

I går etter at Tara hadde gått sporet sitt, så la ”vi” ut ett felt til Dewey - og et lite spor. Tenkte at han også skulle få gjøre ”noe”. Men da vi kom hjem, så var ikke gutten hjemme – han hadde fått være med Eivind ”på jobb”….

Ja, ja da blir det ”over-natta-spor” på Tara i morgen – tenkte jeg. Det ble det også, men av diverse grunner kunne vi ikke gå sporet før klokka var nesten 11.00 i dag – og da var sporet 17 timer gammelt….

Så med meget små forventninger la vi i vei. Jeg lot – som alltid, Tara ta sporoppsøk. Men jeg (og Tara) hadde klart å tråkke rett oppi starten (dårlig husk….), så hun måtte jobbe litt før hun kom i gang. I dag var jeg tålmodigheten selv. Jeg hadde som sagt ingen forventninger, og hadde bestemt meg for å bli kjempeglad om hun bare klarte et lite stykke av sporet. Som vanlig hadde jeg gps`en i lomma mens vi gikk, sånn at jeg kunne sjekke etterpå. Synes det er litt kjekt å se etterpå om vi har gått noenlunde riktig eller ikke.

Jeg husket ikke helt hvor jeg hadde gått i går, men retningen visste jeg jo. Så her var det bare å la Tara jobbe og så følge på (jeg bruker ikke gps`en mens jeg går spor – skal jo lære meg å lese Tara, ikke å styre henne….). Det gikk ikke særlig fort, men jeg oppdaget at Tara faktisk var på sporet, og det var da vi gikk oppå et steingjærde. Her hadde jeg så absolutt gått dagen før. Nå ble jeg imponert over Tara! Hun gikk også bra spor det meste av veien. Til og med da jeg hadde vinklet oppover et svalberg, fulgte Tara nydelig. Jeg er kjempefornøyd! Der hun sleit mest i dag var faktisk på gressletten rett før slutten, men her har det sikkert vært mengder av både hunder og mennesker p de timene som er gått, så jeg er bare kjempeglad for at hun i det hele tatt klarte å følge sporet. De siste 20 meterne var knallnydelige – selv om det var på gress!!! :-D

(Rosa spor mitt, gult spor Tara sitt - med meg på slep....)

Skal jeg ”kikke” på noe i dag, så må det være at Tara nok hadde klart å dra meg av to steder i løpet av de ca. 350 meterne med spor som vi gikk – i varierende terreng, om jeg ikke hadde visst retningen til sporet. Så det var litt dumt, men jeg får fokusere på at da jeg stod i ro, så klarte hun å jobbe seg inn på sporet igjen og komme helt i mål.

Alt i alt en flott økt ;-)


Etterpå hentet jeg Dewey og Kahrma og så fikk de ha 18 timer gammelt feltsøk….. heller ikke nå hadde jeg noen forventninger, men begge hundene overrasket med å komme med en gjenstand hver. Kahrma kom faktisk først! Den 3 gjenstanden som jeg hadde lagt ut i går var sporløst forsvunnet….. da hundene hadde kommet med de to første gjenstandene, slapp jeg ut flere etter hvert – så de hadde noe å jobbe med.

Det som var ekstra bra var at de nesten bare plukket mine gjenstander, bare en fremmed gjenstand ble plukket, enda det var litt søppel som lå i området.

Helt til slutt fikk de et godbitsøk, men de var ikke like intense her i dag som de pleier, så det var tydelig at de allerede hadde fått brukt seg litt mentalt ;-)

Er godt fornøyd med dagen så langt ;-)

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Det høyres kjekt ut å vær hund i dåkkas hus! :-)

Tyewed sa...

Takk for det Kari Anne :-)