mandag 26. oktober 2009

Respitt nr. 28 – Dewey skadet igjen :-(

I går var det respitt på Åsen igjen. Eivind, Maia og hundene dro av gårde for ny dyst…. Dewey var friskemeldt dagen før, og ellevill fordi han endelig skulle få trene igjen.

Jeg aner ikke hvordan løpene gikk, men ryktene sier at det var ”småhundenes” dag, noe som er kjekt.

For Dewey ble det ikke en kjekk dag…. Tunellen var satt sånn at den var delvis under et felthinder, ulykkeligvis var beinet på dette hinderet kommet inn i tunnellen. Når så Dewey kommer i den farten han jo har, så både så og hørtes det veldig stygt ut - da Dewey traff dette beinet inne i tunnellen.

Han slo seg på innersiden av den høyre fremfoten, øverste del av beinet. Det er bare rein flaks som gjør at han ikke fikk skulderen ut av ledd. Grunnen til at vi kan si det ganske sikkert er at han er kokvarm akkuratt her, så det er tydelig at her er det en skade.

Dewey skreik mens han løp – og han har høy smerteterskel……, Eivind stoppet selvfølgelig opp, men Dewey fortsatte ut av tunellen og tok de neste to hopp-hinderne på tre bein!!! Fortvilt løftet Eivind han opp, sjekket han fort og la han i bilen. Så løp han ferdig med Tara før han igjen sjekket Dewey. Da han spurde Dewey om å få se på beinet hans, rakte Dewey frem det skadede beinet. Eivind kunne ikke finne noe synlige skader. Da de etterpå kom hjem, gikk Eivind en runde med Dewey, og nå gikk han ganske bra på foten. Likevel er han veldig varm på innsiden av beinet, så jeg får ta en telefon til dyrlegen - så fort de åpner..….

Vi krysser alle fingrene for at Dewey ikke får noe mèn av dette, men det var fryktelig surt at det skulle skje.

Oppfordring til alle: hjelp hverandre til å se at hinderne er plassert sånn at ingen kan skade seg. Det er så fort gjort, særlig når hundene er raske…… Jeg vet dere pleier å være flinke til det, men dette var en påminnelse - til alle, om at man aldri kan bli flink nok.

Ingen kommentarer: