søndag 6. desember 2009

Samling, julekos og rundløype på Alsvik


(Lunch og julekos)

Vi i dio 6 har jo blitt så mange nå at vi stort sett er lagdelte, eller disiplindelte på treningene det meste av året, men av og til har vi ”samlinger” der alle møtes. Dette for å ivareta det sosiale og gode miljøet vi har i dioet.

For at vi også skal få litt utbytte av dagen så lager en utvalgt person en oppgave for alle sammen, i form av en rundløype. Det er morsomt å jobbe på denne måten og man oppdager nye sider ved seg selv og hunden.

Her får man testet ut om hunden kan jobbe sammen med andre hunder. Og det i seg selv er jo nyttig!

Her venter vi på å få starte. Foto: Tone Larsen

Jeg kom på lag sammen med Helen. Vi var et lag der både mennesker og hunder kommer godt over ens ;-) Det var faktisk litt tilfeldig at vi kom på lag, (jeg hadde vel egentlig tenkt å være på lag med Kristin M ;-) Så det var Paul som var ”skyld” i at vi kom på lag, for han begynte å ”mobbe” meg vedrørende kart og da var jeg kjapp til å svare at han ikke trengte å bekymre seg - for jeg skulle være på lag med Helen ;-) (Etterpå spurde jeg Helen om vi skulle være på lag ;-)

Det manglet forresten ikke på ”forsvarere” da Paul begynte å ”plage” meg, men jeg tar dette for godmodig mobbing – og det tåler jeg ;-)) Går han over grensen, så sier jeg ifra – det tror jeg han vet. Som jeg sa i går – mens jeg så han inn i øynene…..; ”jeg lagrer opp, og plutselig en dag så får du igjen ;-)) ” - Så nå kan han aldri være trygg!! ;-) Krissi mente forresten at et helt vanlig ”Ghita-spor” var mer enn nok for å få ”tatt igjen”. - Skjønner ikke hva hun mener med det….. ;-D (Svaret finner dere i her ;-)

Da vi endelig var klare til å starte på rundløypa som John hadde lagt opp, så fikk Helen og jeg en start med å legge opp et søk for hundeførere, som hundefaglig ansvarlig i en kase. Jeg merket fort at her var vi ikke helt på bølgelengde. Jeg klarte ikke helt å få frem mine synspunkter, men jeg følte også at Helen måtte få prøve seg litt her – siden jeg tross alt har gjort det noen ganger nå. Det finnes jo heller ingen fasit, og da er det jo mange veier til målet. Tror ikke vi skåret så høyt på denne oppgaven, men vi fikk nå dekket primærområdet - tror jeg…..

Etter 15 min. så fortsatte vi til neste post. Her var det en savnet person i området, som vi skulle finne og behandle ut fra skadene han hadde. Vi valgte å sende begge hundene samtidig. I starten løp de etter hverandre i samme retning, men etter noen få slag jobbet de godt hver for seg. Veldig bra!

Tara meldte fint på en vest – som hun også påviste, men jeg fikk henne ikke til å ta spor videre. John sa etterpå at hun også hadde vært hos han og meldt, så jeg er noe usikker på hvorfor hun ikke dro tilbake til han. Nå stoppet jeg henne fra å gå igjen fordi Mist skulle få et funn hun også, men når jeg tenker meg om så ville faktisk Tara ut igjen på samme side. Hun prøvde også å melde flere ganger da vi stod ved vesten også etter at jeg hadde belønt henne, så kanskje er det fordi han lå såpass nær vesten at dette skjedde. Det er i alle fall godt mulig det er min skyld at hun ikke fant/fikk belønning hos John.

Helen og Mist fant i alle fall - og behandlet John.

Så forflyttet vi oss til en post med teori/quiz oppgaver. Her hadde vi alt rett – også kartoppgaven ;-))

Neste post for oss var sporoppsøk langs vei. Vi valgte hver vår side og la i vei. Tara slo på mange spor, men vi fant ingen ting. En gang kom hun inn med melding og da jeg sa ”vise” virket det som om hun viste meg hvor sporet gikk…… (det viste seg også i ettertid at det ikke var noen ting på denne siden)

Etter en stund byttet Helen og jeg side, men da ville Tara bare opp til figuranten fra tidligere post, så jeg måtte dra henne vekk så vi ikke skulle ødelegge for en annen gruppe. (Når jeg tenker på dette nå i ettertid, så er det jo enda tydeligere at hun visste at det var en figurant der ute som hun ikke hadde fått belønning hos…..!)

Uansett så klarte vi ikke å løse denne oppgaven, for Mist gjorde heller ingen funn.

Så var det tid for enda en teori/quiz oppgave hvor vi også hadde alt rett ;-)

Siste oppgave var feltsøk. Her var det lagt ut 10 gjenstander som vi skulle finne. Vi sendte også her begge hundene samtidig, for Helen ville gjerne se om Mist ville klare å jobbe sammen med en annen hund, og Tara er jo veldig grei å bruke da ;-)

Begge hundene jobbet knallbra og vi fant 11 gjenstander :-D En gjenstand var ikke John sin, men det var tydelig at andre hadde funnet den før, for hvis ikke så hadde ikke hundene våre plukket den :-))

Jeg må si at jeg er godt fornøyd – både med oppgavene og med måten hundene våre jobbet på. Nå har jeg jo sett flere ganger at Tara jobber bra uansett hvem hun hittil har jobbet sammen med, så jeg tror ikke jeg trenger være redd for bråk fra hennes side når man må søke sammen med andre hunder. (Dette var jeg jo temmelig sikker på fra før også. Tara er ikke en hund som oppsøker bråk – men veldig godt å få det bekreftet likevel ;-)

Da vi var ferdige med rundløypa var det julekos med grilling, kaker m.m. kjempekoselig. John prøvde også å gå igjennom oppgavene, så vi fikk resultatene der det var resultater å få.

Tusen takk John for et flott opplegg!!Ritva prøvde å unngå å bli tatt bilde av, men det gikk ikke..... ;-)


Noen ville trene etterpå, men jeg var godt fornøyd - og siden de var nok figuranter for de som ville trene, valgte jeg å dra hjem. Det er alltid nok å gjøre hjemme nå i desember……

Uansett: TAKK FOR EN FIN TRENING ALLE SAMMEN!! :-D

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Dette så kjekt ut! :-)

Tyewed sa...

Det er kjekt :-)))

Jeg synes det er veldig ok å gjøre litt andre ting på treningene av og til. Kjekt både med nye ting og utfordringer synes jeg ;-D