onsdag 6. januar 2010

Lykkelige hunder!!!

Mandag var hundene, Benjamin og jeg ute på tur i snøen. Vi lekte og koste oss. Benjamin og jeg kastet ball til hundene. Tara hentet ballen og la den i hendene til Benjamin, noe som var veldig populært! Dewey la ballen på bakken og vile ha Benjamin til å spenne ballen til han – noe Benjamin forsøkte seg på, men ballen kom ikke så langt av gårde :-) Etterpå rant vi på akebrett ;-)) Hundene syntes det var rart da jeg og Benjamin rant nedover bakken, og de viste ikke helt hva de skulle gjøre. Så de løp rundt oss med yre hopp og bjeffet.

Etterpå bandt jeg akebrettet fast til Dewey så fikk han dra Benjamin, det gikk veldig bra, selv om Dewey virket litt spørrende til det som skjedde. Han har vel aldri dratt noen eller noe før ;-) Det virket likevel som om han forstod at det var en ny type trening for han var veldig lydhør og flink, selv med de to andre vimsene løse rundt beina på oss.

Så var det tid for godbitsøk, selv om det var litt store godbiter som syntes godt i snøen…. ;-) Benjamin elsker å kaste ting til hundene, særlig når de responderer så bra som Tara og Dewey gjør. Han ville bare kaste ”mer, mer, mer” ;-)

Benjamin måtte være med meg i butikken etterpå, denne mandagen - for barnehagen var stengt, mamma måtte på jobb, og pappa kom ikke hjem fra nordsjøen før på ettermiddagen. Vi hadde det ikke så veldig travelt. Han hjalp meg med å pakke vekk jula i butikken, hilste blidt på kunder og vinket dem vel av gårde når de gikk :-) Ellers gjemte han seg inne i det ene lille buret som stod utstilt. Der skulle han være – sammen med utstillingshunden (det var så vidt de fikk plass inni buret begge to ;-)

Benjamin i bur - størrelse 1...!

Mandag kveld var Eivind, Maia og noen andre fra Agilityen oppe på banen – på Åsen, og fikk unna frastfrossede hindere slik at banen kunne ryddes for snø. Så da tirsdagen kom kunne hundene endelig få trene agility igjen. Gjett om de var glade!!

Kan ikke huske sist jeg så en så glad og lykkelig gjeng, som de som kom hjem i går kveld. Det var også en sjeldent stille og rolig kveld – ja faktisk også i dag tidlig var det veldig stille fra hundene. Tydelig at det er lenge siden hundene har trent skikkelig mentalt – og ingen tvil om at de syntes det var kjekt! Tror Eivind også nøyt treningen, det virket i alle fall sånn på han da han kom hjem.

Nå er de av gårde igjen, må jo benytte alle sjangser nå før den første konkurransen i det nye året – som er allerede førstkommende helg.

Tara var forresten hos dyrlegen i går. Hun har tatt masse prøver, så får vi bare håpe det ikke er noe alvorlig som feiler henne (dyrlegen trodde ikke det – huh!) Hun virker blid, glad og frisk, men tåler litt mindre en før fra de andre hundene. Hun har også gått ned nesten 4 kilo på 2 måneder, og det er ikke bra for henne - som er så tynn fra før…. Tara fikk noen bakterielle sprøyter, en tabelettkur og spesialfor mens vi venter på svar på prøvene. Krysser fingrene for at det bare er en (dyr!) bagatell.

I dag knitrete det skikkelig i snøen da vi gikk tur, og den iskalde fuktige lufta fikk luftveiene til å klistre seg sammen, men det er aldeles herlig ute nå :-)

Turen i går gikk forbi en akebakke – og der hadde en barnehage satt opp Lavo.

Da vi gikk forbi var det bare kjelkene og akebrettene som stod ute, men glade barnestemmer hørtes og deilig lukt av bål kjentes i lufta. Det er så koselig ute nå, alle jeg møter på tur ser ut til å nyte været mens de gjør det beste ut av snøen og kulda. Det gir en egen stemning ;-) På skolen også benytter de alle anledninger til å gjøre noe kjekt. I dag var Maias klasse på skøyter - midt på dagen :-))

4 kommentarer:

Ville sa...

Så nydelig Benjamin er, koselig å lese om hvor kjekt han har det med sammen med hundene:o)
Godt nyttår fra oss naboer:o)))

Har sett litt nedover siden din, moro å se dine bilder fra gata.

Tyewed sa...

Takk for det Berit ;-)

Og godt nyttår til deg og Øystein også :-D

Renée sa...

Hei. Veldig fin blogg =) Har selv et par gjeterhunder som ikke gjeter,hehe :p Ta gjerne en titt innom hjemmesiden/bloggen vår Trilanse.webs.com


Mvh Renée

Tyewed sa...

Koselig at du liker bloggen min, og takk for alle hilsenene Renèe ;-))