søndag 14. februar 2010

Lørdagstrening. ”Teigsøk”, karttrening og melding på figuranter med hunder.

Jeg hadde satt meg opp på praksis denne lørdagen. Litt fordi jeg ikke helt visste hva jeg ville trene på, litt fordi jeg håpet å få en liten utfordring med kart/kompass.

Tara var sistemann ut. Hun fikk et lite teigsøk i overtråkket terreng. Både jeg, Tond, Helen, Mist og Apollo hadde vært i terrenget før. Helen var figurant. Hun hadde ganske frie tøyler, men vi avgrenset søket veldig, for poenget var ikke å søke så lenge. Tara skulle bare ha det kjekt. I tillegg ville jeg teste henne på førerlydigheten (som nok stadig må velikeholdes......;-)

Ser nesten ut som om Tara smiler ;-)

Tara søkte nydelig og hun fulgte meg flott! Jeg kunne bare plystre/rope og snu kroppen så endret også hun retning. Veldig bra! Hun var lydhør og kom ivrig for å få belønning når jeg ropte. Dvs. Helt til hun fikk overvær av Helen. Da klarte jeg (heldigvis ;-) ikke å rope henne inn. Hun jobbet flott til hun fant Helen under en stor stein! Tara prøvde å krype inn til henne, men fant ut at da klarte hun ikke å ta bittet, så hun krabbet ut igjen, tok bittet og kom inn til meg med melding. Jeg er veldig fornøyd. Alt gikk perfekt – helt etter oppskriften :-D

Jeg er mer opptatt av å vedlike holde ting for Taras vedkommende enn å trene på eksakte ting, da jeg egentlig er ganske fornøyd med det meste... Det er selvfølgelig småting å plukke på, men det er stort sett ting jeg kan trene selv hjemme. Det viktigste er derfor at Tara har det kjekt på treningene.

Så selv om det ble en kort økt på Tara, ville jeg heller trene kart/kompass enn å trene henne. Helen hadde fått et ”oppdrag” av Paul som hun ville sjekke ut, og mens hun gjorde det, testet hun meg litt i kart/kompass. Samtidig gikk vi ”tur” med hundene våre. Aud og Speedy var også med.

Jeg kjente at jeg stresset siden både Aud og Helen er knallflinke på dette, men som de sa ”du har bare godt av å bli presset litt”. Joda de har nok helt rett. Jeg merket jo at jeg plutselig ble usikker på ting jeg vet jeg kan. Helt teit! Plutselig hadde jeg jernteppe. Så dette vil jeg veldig gjerne testes mer på. Er jo tydelig at jeg trenger det. Jeg klarte oppgavene etter hvert – når jeg bare fikk roet meg og samlet meg, så jeg får bare fortsette å trene......

På vei tilbake til bilene fikk Tara et lite funn av to figuranter med hver sin hund. Hun meldte også nå fint, selv om hun tok bittet et par meter ifra ekvipasjene.

Jeg er godt fornøyd med dagen. Det var en solrik, flott, kald og lærerik dag, sammen med gode venner. Slike dager har jeg bestillt flere av ;-)

Takk til figurantene Helen, Aud, Mist og Speedy ;-))

2 kommentarer:

Renée sa...

Flink du er til å blogge relativt ofte =) Artig å følge med!

Tyewed sa...

Takk ;-))