onsdag 17. mars 2010

«Ute av drift»

Da var det nockout på meg – igjen.....

Etter søndagens tur sammen med Nina og John, er jeg ikke lenger funksjonabel. Jeg har lenge slitt med mer smerter en vanlig, faktisk det siste halve året. Jeg var derfor i dårlig forfattning da jeg stillte opp for å trene på kart og kompass denne søndagen.

Likevel så startet det bra – selv om jeg kjente ryggsmertene, så var det utholdelig. Men på slutten av turen måtte jeg bite tennene sammen for ikke å skrike. Jeg visste jeg gikk ut over de grensene jeg burde, denne gangen – det kjente jeg på kroppen. Likevel fortsatte jeg uten å si noe, for nå måtte jeg «teste ut» hva jeg tålte.... Jeg har alltid full kontroll over hva jeg kan og ikke kan, det er nemlig et must for å fungere noenlunde normalt. Jeg kjenner på kroppen hva jeg kan tillate meg før jeg vet at jeg blir satt helt ut av spill.

Da vi skulle kjøre hjem kjente jeg svetten sile av redsel for hvordan det ville gå. Det gikk heldigvis bra. Jeg satte bilen på kruskontroll og da klarte jeg å komme hjem uten å måtte bruke mye krefter på bilkjøringen.

Jeg var redd denne søndagen - og med god grunn. Jeg kjente at jeg hadde tøyd strikken langt ut over det jeg burde. Nå er det onsdag og jeg er fortsatt lenket til senga. Jeg klarer ikke engang å snu meg uten at tårene spretter - og jeg går på ganske sterke medisiner..... I dag måtte jeg derfor ta turen til legevakta – for fastlegen klarer jeg ikke komme meg til, ikke engang med hjelp. Her konstanterte de - etter grundig undersøkelse, at jeg har fått prolaps i ryggen. De ville egentlig legge meg inn, men jeg sa at jeg klarer meg selv hjemme. Det finnes ikke noe kjedeligere enn å ligge på sykehus, synes jeg. Så nå får jeg bare ta tiden til hjelp og håpe på at jeg snart er på beina igjen, for dette har jeg ikke tid til!!!

PS. Det blir nok en stund til neste trening..... :(

15 kommentarer:

John sa...

Huff, nå fikk jeg skikkelig dårlig samvittighet for å ha "tvunget" deg ut på en så lang tur i så tungt terreng... :(

Håper uansett at du blir raskt bedre! Ettersom jeg husker fra paul sine prolapser, så forsvant de med en gang han fikk time til operasjon, så jeg krysser fingre og tær, armer og bein for at det samme skjer med deg også, veldig raskt! God bedring da, og beklager igjen!

Maila og Leia sa...

Uff, det hørtes ikke bra ut !!
Du må høre på kroppen !!

God bedring !!

Krissi sa...

God bedring, Ghita! Håpe du kjæm dæ raskt igjæn. Klæm!

Tyewed sa...

John; Det er da ikke din skyld! Jeg er voksen nok til å ta følgene av valgene mine selv, så du har aldeles ingen ting å beklage.
Jeg syntes dessuten det var en veldig kjekk og lærerik tur!! Har fortsatt planer om å "bytte med Nina" å gå den andre turen også. Må bare bli "litt" bedre først ;)
Hadde ikke i min villeste fantasi tenkt på prolaps engang, men jeg får håpe på rask bedring. Har skjønt at det er veldig variabelt hvor fort man kommer seg på beina igjen. Så flott at du mfl. krysser fingrene for meg ;)

Takk for gode ønsker!

Tone sa...

Uff så leit. God bedring Ghita :-)

Hege sa...

Uff då. Stakkars deg. Håpe det bedre seg fort!

Anonym sa...

Enig med Maila og Leia: Du må lytte til kroppen!!!!! God bedring vi kommer til å savne deg. Klem fra Nina og Bina

Liv sa...

God bedring, Ghita! Håper du kommer deg på beina igjen fort!

Renée sa...

God bedring! Er foresten veldig artig å følge bloggen din, du oppdaterer ofte og har så flinke hunder (og ikke minst eiere)! =)

Tyewed sa...

Tusen takk alle sammen!

Takk Renèe:)
Selv om det føles som om denne bloggen handler mer om meg en om hundene etter hvert.....!
Ja, ja ting man ikke kan styre skjer, sånn er det jo bare.

Kristin M sa...

Håper du snart er på beina igjen !
Klem

Aud sa...

God bedring Ghita!

Tyewed sa...

Takk Kristin og Aud.

Hjelper å vite at "noen der ute" tenker på en - og som Nina skriver; at jeg kommer til å bli savnet. Det varmer ;)

Kristin U sa...

Huff og huff! God bedring til deg! Klem fra Kristin U

Tyewed sa...

Takk Kristin! Gode klemmer varmer :)