onsdag 28. april 2010

Foredrag om mental forbereding til prøver og konkurranser


Var på et fantastisk bra foredrag i går, - med Nrh-gjengen. Det var Helens mann John Duncan som holdt foredraget (http://en.wikipedia.org/wiki/Jon_Duncan
Han har god erfaring når det gjelder konkurranser, for han har selv jobbet hardt for å komme blandt verdenseliten i orientering.

Nå ville han gi oss noen tips på veien. Siden han har en kone som er aktiv i Nrh, klarer han å sette seg litt inn i hva vi driver med, og kunne derfor trekke parraleller.

Alt John snakket om har jeg hørt før, men John var veldig flink til å fokusere på det vi trenger å kunne. Han snakket om egne erfaringer og ga av seg selv. Dette gjorde foredraget interessant og jeg tror at selv de som «kan mye» fikk noen aha opplevelser. Dette gjaldt jo ikke bare orientering, men prøver generelt. (Vi måtte selv trekke paralellene, men han var flink til å sette oss på sporet).
På forhånd var jeg litt redd for om engelsken min strakk til, men det gikk bra. Noen steder måtte jeg skrive ned det engelske ordet, fordi jeg ikke klarte å finne et godt norsk ord i farten, men alt i alt fikk jeg med meg det meste – tror jeg....

Selv bruker jeg samme teknikker som John og jeg har klart en del mål i livet.... (Har også selv holdt kurs som går på mental mestring av konkurranser - i forbindelse med lydighet).
Det jeg fant ut under dette foredraget er at jeg ikke har vært konsekvent og disiplinert nok når det gjelder orienteringen. Her har jeg hele tiden vært så usikker at jeg roter det til for meg selv. Når det gjelder hund føler jeg jo at jeg kan masse (- selv om jeg også her har fått god hjelp av andre flinke hundfolk, når det har vært nødvendig) og dermed blir jeg mye tryggere. Logisk!!

Derfor er jeg kjempeglad for at jeg gikk på dette foredraget, det ga meg faktisk ny inspirasjon akkuratt nå når jeg trengte det. Jeg har vært på vei til å gi opp, men i går fikk jeg en «pusj» videre og det skal ikke mere til ;))

Så gjenstår det å se da, om jeg klarer å være strukturert nok til å nå noen delmål i løpet av det neste halve året.

Ingen kommentarer: