torsdag 20. mai 2010

Gårsdagens trening


Denne vakre vårdagen bare måtte jeg ut og trene litt hund igjen. Det ble Dewey som ble «offeret» denne gangen også ;)
Han og jeg tuslet avgårde rundt turstien, fullastet med leker; baller og draleker, godbiter; Pølsebiter, fiskekakebiter, hjemmelagede karbonadebiter og indrefilet i biter..., klikker, vann og bæsjeposer :)

Etter å ha kommet til «målet» startet vi treningen. Fri ved fot var ikke noe å skryte av – i starten, men han holdt possisjonen veldig bra – så det var jo noe da.... Etter hvert som det dukket opp flere og flere forstyrrelser – slik som maskindrevne traktor-gressklippere, joggere, hunder, turgåere – i fleng osv... så gikk faktisk Dewey bare bedre og bedre. Det var knallkjekt!! Full kontakt og nydelig plassering! Waoh! Hva har skjedd??? Er gutten blitt voksen eller ....??

Vi trente på fri ved fot med alle vendinger, gangarter og holdter. Sitt, dekk og stå under marsj. I tillegg trente vi innkalling med stå og bare en gang var han treig på stoppen (dette har vi slitt med). Farten var knallbra, og han stoppet kjappere og kjappere. Jippi!!
Det var lydighetsøvelsene ;) – Og jeg gikk bare rundt og gliste :D

Innimellom fikk han bade litt og en gang fikk han også slappe av med å hilse på en gammel blandingsfrøken, som han likte veldig godt :)

Så gikk vi i gang med litt shaping – iblandet litt «oppfriskning» av diverse øvelser. Dewey klarte det meste bra, og vi begynte med berøring av baklabben hans og beinet mitt ;) Dette var helt nytt for oss begge, men det gikk ganske bra. Tror likevel dette er noe som komer til å ta tid, for det var tydelig at han enda ikke helt forstod hva jeg ville ;)

Ellers trente vi på baklengs mellom beina – baklengs slalom, snurr, rull rundt og spill død. Så det ble en blanding av triks og freestyle her, men kjekt hadde vi det! Vips så hadde det gått over en time! (Vi hadde små vanning – og skravle – pauser innimellom) Etter økta kastet vi litt ball og så avsluttet vi med at jeg tømte lommene for godbiter = godbitsøk ;)

Fornøyde gikk vi hjem ;))

– Og oppdateringen fra agilityen var « :)) » Dewey «satt som en påle» og Eivind var storfornøyd med dagens trening. Kanskje en av mine tanker er riktig....., Dewey trenger mer mental trening før agilityløp så han ikke tipper helt over i stress..... (Bare en teori jeg har fra da jeg trente han i agility.) Har tenkt å prøve det ut denne helgen (– hvis det ikke skjer andre spennende ting da – slik som barnebarn – fødsel.... – termin i dag ;)

Ingen kommentarer: