søndag 2. mai 2010

Juhu – endelig klarer jeg å trene litt hund igjen!!!


Endelig har jeg klart å trene litt med Dewey igjen.
Det ble litt forskjellige lydighetsmomenter i går. Veldig kjekt å trene han, for han var virkelig heltent ;))
Målet mitt denne dagen var å trene inn venstre kommando med han. Han kan det litt på agilityen, men jeg ønsker at han skal bli sikrere – og at han på sikt kan skille mellom høyre og venstre, også på konkuranser (med høyt stress....)

Vi startet tilfeldigvis med litt «fri ved fot» og «på plass». Dette valgte han faktisk selv ;)
Han startet med en nydelig på plass, som jeg bare måååååttte belønne ;)) Fortsatte så med en fri ved fot som var litt for langt forran etter min smak – og da jeg prøvde å få han i riktig posisjon, begynte stresset (dvs. Bjeffingen....) Dermed brøyt jeg (gav han en timeout) før vi fortsatte, og nå gikk han helt nydelig – uten lyd :))

Så trente vi litt «forran sitt» og «på plass rundt» (rallyøvelser) før vi fortsatte med litt kjegleøvelser som slalom, spiral og mat (også dette rallylydighetsøvelser).

Vi trente korte økter, men det var dårlig med avslappening mellom øktene – så kanskje må jeg likevel lære han «burleken»..... – jeg ser i alle fall fordelen...

Til slutt kom vi i gang med det egentlige treningsmålet for dagen. Resultatet var varierende, så det er tydelig at dette må trenes mye mer på. Likevel er jeg fornøyd med økta, for han jobbet selvstendig, villig og bra. Jeg har også en liten plan på lur for neste trening ;)) - Det innebærer target :) Dette kom jeg på fordi Dewey selv fant en påle som stod midt på plassen der vi var og denne valgte han å brukte som target. Den var tilfeldigvis alltid til venstre for han, så det passet jo kjempebra :))
Det er utrolig så mange tips man kan få av hundene bare man følger med på dem og studerer dem litt – og så er det jo sååå gøy!!

Det kjekkeste i går var at Dewey faktisk stoppet opp selv, med en gang han forstod at han gjorde feil og dermed «korrigerte» seg selv. Dette også når jeg ikke hadde gitt han noen kommando ;)) Han har i alle fall skjønt hva det er jeg vil :)

Merker at det er lenge siden Dewey har trent lydighet. Han sliter med å konsentrere seg lenge av gangen, så her er det masse å «ta tak i» – hvis jeg gidder..... (Blir nok noen økter i tiden fremover, siden jeg ikke har andre «hundeting» på programmet akkuratt nå.)


I går kveld slo «Hudini» til igjen.... Jeg lurer jammen på om jeg skal begynne å belønne Dewey neste gang han klarer å «bryte seg ut» – så kan han opptre......, for i dag kom han (og de to andre) ut døra fra «hunderommet», opp trappa og var klare til å åpne stuedøra da vi oppdaget dem. Døra til hunderommet var låst – før de kom ut – og nøkkelen stod på utsiden av døra. Etterpå var døra låst opp. Går det ann???? Ja, jeg hadde sjekket at det var låst, fordi vi har besøk av en som er redd hundene. (Maia hadde invitert hele «Fossums ungdomsgjeng» med følge, som bor i Stavanger – til en liten sammenkomst. Så her var det 7 ungdommer og «liv i huset....») 

Nå begynner jeg jammen å lure på om det er vits i hele hunderommet – hvis vi likevel må sette dem i bur i bilen når vi har besøk........ Kanskje jeg heller skal lage garderobe til Eivind...... – eller trimmrom til meg selv :D

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Hou(n)diniar er kjekke, ja.. Tips: Kroklås på utsida. Nøklar er fånyttes ;-)

Ellers er det kjempekjekt å lese at du begynner å bli såpass i form igjen at du kan trene litt hund!

Det du trente på, det med venstre, det har eg lest om i et Canisblad då et par svenske damer hadde vore på Clicker Expo og høyrt på Ken Ramirez. Og han hadde om det då han hadde seminar i Oslo eit år. Han meinte på det var mulig å lære hundar begrep som: "Hent den røde ballen til venstre" Spennande saker :-)

Tyewed sa...

Takk for tipset Kari Anne. Burde jo egentlig kommet på det selv - siden det er det samme "trikset" jeg har brukt da vi hadde små unger i hus ;))

Takk!! Blir fortsatt alt for fort sliten, men er i alle fall igang igjen :))

Hørtes spennende ut ja, men at det går ann å lære er jeg helt sikker på. Jeg ser jo hvor mye hundene egentlig forstår av ord vi bruker. Plutselig reagerer de voldsomt på ord vi aldri med vilje har lært dem - men med belønning kan alt gå ann ;) Og det har nok vært en eller annen form for belønning med i bildet - bevisst eller ubevisst ;))