fredag 21. mai 2010

Rute m.m.


Enda en dag valgte jeg å ta med Dewey ut på en liten treningsøkt.
I går trente vi på apport, rute og fri ved fot - av lydighetsøvelsene. Dewey var ikke så bra på fri ved foten denne gangen, han gikk litt langt fremme igjen – men jeg lot han gå til han gikk der jeg ville ha han og DA fikk han maksimal belønning. Dermed skjerpet han seg og gikk bra etterpå. Det er kun når han går der jeg vil at han får belønning, og jeg ser at han skjerper seg ganske fort nå. Må være fornøyd med det - så lite som vi har trent det siste året.

Før start hadde jeg lagt han i dekk slik at jeg fikk «dullet» meg ferdig (gjort meg klar) til trening. Dette medførte at det første Dewey gjorde var å tilby dekk under marsj da vi startet fri ved foten ;) Jeg må bare le av han. Han er så heltent på å få trene at det bare popper opp atferder ;)) Jeg bare ignorerte og startet på nytt, dermed var det full fokus på det han skulle gjøre. Litt lyd var det, men faktisk ikke så mye som jeg hadde forventet – og da må jeg jo være fornøyd :)

Apporten gikk ganske bra etter at jeg fikk stoppet han da det første han gjorde var å støte.... men denne gangen tok han det kjapt, - det ble med den ene støtingen, resten var bare aldeles nydelig!! Tror det var en 10`er apport for en gangs skyld! Nå la jeg jo tilrette for at han skulle lykkes også da – men er det ikke det som er vitsen ;) Jeg gikk tilbake, gjorde øvelsen enklere, forlangte mindre og så gikk jeg raskt frem igjen og fikk som sagt en knalløvelse til slutt. Veldig fornøyd :))
En ting som var veldig morro (i alle fall i går) er at Dewey tente sånn på apporteringen at han begynte å snakke/brumme til apporten. Det er jo ikke så gøy i en konkurranse da, men akkuratt under denne treningsøkta lo jeg godt da han «kosesnakket» (a là Rotweilere) med apporten ;))

På rute hadde jeg 0 forventninger. Er såååå lenge siden vi har trent det, men jeg satte opp kjeglene og vi stilte oss i possisjon. Så sendte jeg Dewey og jammen gikk han ikke ut i ruten! Han kom litt utenfor på den ene linja, men lot seg villig dirigere inn i midten. Er veldig, veldig fornøyd med dette. Det er tydelig at tingene ikke forsvinner når de er innlært ;) Eller.... ruta er jo egentlig ikke ferdig innlært, men det han har lært - det kan han ;))

Tror jammen det er tid for å prøve neseprøve snart også, for da er det snart bare finpuss som gjenstår, så kanskje, KANSKJE(!) Vi kan konkurrere litt igjen ;)) Ja å mangler vi metallapporten da..... her må jeg finne på noe lurt for den liker han ikke i det hele tatt.

Vi avsluttet ogå denne dagen med litt freestyle, triks og godbitsøk - på samme måte som dagen før.

På veien hjem møtte vi Ville - en søt lapphund som også er en nabo, og i dag har vi avtalt å gå en liten tur sammen. Ville liker Dewey veldig godt, men får sjeldent hilse på han når Kahrma er med. Hun vil ha Dewey for seg selv ;)

På kvelden var det agilitytrening og Eivind var igjen storfornøyd. Han kom selv og sa at det virket som om Dewey er roligere nå når han får trene mer lydighet (brukt seg mer mentalt). Så Eivinds plan for helgen er å vekke meg klokka 06.00 slik at jeg kan trene en times lydighet med Dewey før vi skal på agilitystevnet på Åsen hele helgen. «Yeah right! In his dreams!!!!» Kanskje og da mener jeg kanskje! Kan jeg ta en liten mentaløkt med han.... - vi får se.....

2 kommentarer:

Oona sa...

Absolutt ikke rart om Dewey er mer fornøyd etter hjernetrim. De er jo avhengig av metalt trening disse aussiene- uansett hvor mye fysisk trening de får :)

Tyewed sa...

Ja, og det er tydelig at han ikke får nok mentalt på agilitytreningene..... ;))

- Men nå har jeg en plan.....
He, he :D