søndag 16. mai 2010

Tara – og litt om hennes videre fremtidsutsikter


Tara er, som nevnt i tidligere blogginnlegg, en hund som har vært med på omtrent alt som går ann for en hund å være med på. Hun har vært vår «prøvehund» på alle områder. Heldigvis er hun mentalt sterk, så hun har kommet seg helskinnet gjennom alle «sprellene» våre ;) Hun har for eksempel trent de fleste hundesporter; Lydighet, Rallylydighet, Agility, Bruks, Ipo, Frestyle, Freesbee, Flyball og Triks. Hun er – og har vært familiehund, barnepasser, triksehund og terapihund. Hun ble nesten godkjent redningshund (mammaen som strøyk.....) – Tara klarte alle A prøvene.

Tara har også vært figurant for «problemhunder». Det er mange år siden hun første gang var med som figurant på Siddis hundeskole, noe hun takler bra. Hun er veldig flink på andre hunders språk, så blir det konflikter der Tara er, er det som regel bare lyd – fordi andre hunder blir for nærgående, for voldsomme, eller rett og slett for mye for henne. Da kan hun «brøle» til dem, for å få dem til å roe seg ned (dette er etter at hun har prøvd å bruke dempende signaler overfor den aktuelle hunden – eller hun selv har prøvd «å gå vekk»). Tara vokter i tillegg «tingene sine» (våre), derfor er vi nøye med hvor hun får hilse på andre hunder. Det er ikke nødvendig å utsette hverken Tara eller andre hunder for unødvendig bråk og stress, når vi vet om dette «problemet». (Nå anser ikke vi det som et problem da – men vi tar våre forhåndsreger). Agilitybanen er et sånt sted. Der vil hun garantert fly på en annen hund om denne kom inn i «hennes bane». Derfor løfter også Eivind henne opp hvis/når dette skjer (så sant han har muligheten) – slik unngår vi det problemet.
Vi vet jo at det er en gjeterhund vi har og at det er mange gjetere som vokter. Ja, det er vår skyld som har tillatt det, men sånn er det bare blitt.....
I nøytrale miljøer unngår Tara alltid bråk – så sant hun kan. Likevel skal det sies at Tara er en bestemt dame som ikke lar seg «pille på nesen». Hun kan veldig godt forsvare seg selv – om hun føler seg tvunget til det.

Denne våren er Tara igjen blitt brukt som figurant for problemhunder – og hun er faktisk etterspurt ;)) Så kanskje det er det som blir hennes nye «karriære» ;))


Bildet har jeg «stjålet» av Isabell og det viser Tara, Maia og Balder som har trent sammen med jevne mellomrom nå i våres. Balder er – så vidt jeg har forstått, en hund som var livredd andre hunder. Så som dere ser hjelper det å trene – i alle fall når man vet hvordan man skal trene ;)

2 kommentarer:

Isabelle sa...

Ja Ghita du kan være stolt over den utrolig flinke hunden dere har!

Balder har fått en så stor fremgang takket være Tara og våre turer sammen. Utrolig takknemlig for at Maia og Tara stiller opp for meg og Balder:)

Tror definitivt hun har en karriere som figurant hund :)

Tyewed sa...

Takk Isabelle, men ta litt av æren selv også! Du må ha jobbet knallbra for å komme så langt som dere er (ut i fra det Maia har fortalt meg på forhånd).

Lykke til videre!!