mandag 7. juni 2010

Første helg i Juni.

En langhelg utenom det vanlige....

Jeg startet fredagen med en liten treningstur for 2 av hundene. Selvfølgelig kom det noen i det jeg hadde sluppet dem. En utenlandsk mann skulle spørre meg om veien... Jeg fikk begge hundene til å sitte - med avstandskommando og så svarte jeg han på spørsmålet. Han var imponert over kontrollen jeg hadde på begge to ;)) Og at jeg - på engelsk, kunne forklare han hvor sandtaket var ;))
Jeg sa ingenting om at jeg var like positivt overrasket selv – over begge deler! He, he :D

Planen var å gi Dewey og Tara en liten treningsøkt denne fredagsmorgenen. Jeg satte derfor opp rute, og nesten før jeg var ferdig hadde Tara stilt seg perfekt – midt i ruta!!! Jeg tenkte at det bare var flaks og prøvde derfor å sende henne noen ganger til – men det var fortsatt perfekt rute!! Lykkelig og glad la jeg Tara i dekk og ropte på Dewey i stedet. Jammen gjorde ikke han øvelsen like flott som Tara! Begge to gikk altså helt perfekt rute! Jeg fikk nesten sjokk ;))

Etterpå gikk vi manekengen og også her hadde begge to en perfekt utførelse av øvelsen. Til slutt tok vi en apport. Her er jeg ikke helt fornøyd..... Tara har «travemodus», og jeg vet at det nok kunne trekke litt ned – men øvelsen ellers er perfekt hos henne.

Dewey hadde en perfekt øvelse, men er begynt å tygge litt på aporten :( – det liker jeg ikke..... Er visst andre som også trener han av og til....., må inn og rettlede litt ser det ut for ;)

Hele tiden mens jeg trente den ene - måte den andre ligge i dekk og bli. Det gikk også ganske bra – selv om de av og til ble litt ivrige ;))

Da vi var ferdige fikk de bade. Det var så nydelig vær og de svømte og svømte. Herlig :)

I mellomtiden var Maia og Kahrma på Åsen og trente litt. Deretter pakket vi bilen og var noenlunde klar til avreise da Eivind kom hjem fra jobb. Så bar det mot Østlandet igjen..... Eivind kjørte til Lyngdal – og jeg kjørte resten. Vi brukte vel ca. 3 kvarter bare på å komme oss forbi Sandnes.... Ellers var det mye treige biler på veien, så vi brukte ca. 8,5 timer før vi var fremme.

Denne gangen var det primært fordi Maia skulle på NKKU styre-møte, at vi måtte reise. Men vi fikk jo med oss mye annet på kjøpet da.... ;)

Maia stilte Kahrma lørdag. Desverre ble det blått igjen. Pga fargen ) – som vanlig... (hun har også startet full røyting...)

Etterpå dro vi til Hokksund for å se på VM uttak i Agility. For første gang i Norge var det «Amerikansk uttak». Dette var utrolig spennende. Det var rart å se hvordan veldig dyktige folk disket. Jeg er temmelig sikker på at mange røyk pga nerver (- selv om de ikke vil innrømme det.... ;) Når så erfarne folk glemmer banen er det noe som er «rart»....

Også denne dagen lærte jeg noe. For en gangs skyld hadde jeg tid til å studere deltakerne/ekvipasjene litt – og det har jeg noe igjen for ja ;) Ser hva vi mangler og hva vi bør trene på. Så også hva som lønte seg med tanke på hva type hund man har. Veldig kjekt!

Det ble 3 små, 3 mellom og 4 store ekvipasjer som kom videre til VM. Det var fortjent for dem det gjalt, så masse lykke til alle sammen!! Her er agilitylandslagets hjemmeside.

Etter uttaket ble det arrangert en åpen klasse for de som ville. Dette var til inntekt for landslaget. Eivind stilte med Tara og Dewey. Maia og jeg jobbet – vi ble plutselig arrangører..... (ikke helt sant da, men vi ble nå spurd om å styre og deligere oppgaver – og det gjorde vi). De gikk unna så det suste ;)

Etterpå dro vi tilbake til Oslo, der vi fikk en koselig kveld sammen med svigers og Eivinds lillesøster. God mat og drikke og sløving i sofaen ;))

Søndag var den dagen ting skulle skje for oss. Maia hadde bare meldt på hopp fordi hun skulle på møte. Eivind hadde bare meldt på Dewey, da det ikke er noen vits i å gå NKK-løp med Tara. Det ble en rar dag.... Maias møte ble avlyst – i siste liten! Gjett om vi ble sure!!!! Vi hadde aldri reist visst ikke det var pga det møtet!

Eivind hadde ellers et kanon agilityløp med Dewey. Men desverre ble det en feltfeil – som Maia og jeg ikke så..... - på nest siste hinder (vippa). Derfor endte det med en 11 plass. Jeg synes uansett det var et veldig bra løp. Eivind styret han kjempefint – på avstand.

Hoppløpet endte med disk for Dewey. Da hadde vi ventet 2,5 time (de var så forsinket) - på å få gå. Så plutselig måtte Eivind løpe til bilen for å hente Dewey. Eivind trodde han var nr. 14, så plutselig skulle de starte – som nr. 3...... Dermed fikk de ikke tid til å forberede seg, og Dewey var helt på styr pga en løpsk tispe som satt i startområdet. Typisk Eivinds flaks (- eller rettere sagt uflaks). Så etter det løpet var det bare å pakke bilen å komme seg hjem.....

Vi startet fra Drammen kl. 17.00 og var hjemme 00.31. Da hadde vi hatt en matpause og en hundeluftingspause under veis. Eivind og jeg kjørte ca halve veien hver. Det er slitsomt å reise så langt – og å være på stevne en hel helg – men koselig også. Særlig med så nydelig vær som vi hadde denne helgen :)

2 kommentarer:

Tommy sa...

Hva er "amerikansk uttak"?

Vi har jo diskutert de felt-feilene Ghita, ikke sikkert det var feltfeil, men at vippa ikke var i bakken ;)

Ghita sa...

Etter at utøverne (hvem som helst - norsk utøver og hund, i klasse 3)har kvalifisert seg med 4 feilfrie løp kan de være med på VM uttak.

Man bør ha ganske god tid...., dvs en rask hund... for å ha noen som helst sjangse. (Jeg husker ikke farten, men tror det var mellom 4 og 5 meter pr sekund)

Selve kvalifiseringsrunden bestod av 1 hoppløp og 1 agilityløp. De beste ble så plukket ut til å få delta i VM. Det var 8 store hunder som var med i kvalifiseringsrunden - deriblandt Johnny Aas med Sindy fra SBK ;)

Vippa var nok i bakken, men Dewey hopper for langt opp på oppgangen ;)