torsdag 5. august 2010

«Valg» av Ficus


Alle søsknene, ganske nye i verden ;) 
(Alle bildene er Nadine sine, men jeg har fått lov til å legge dem ut i bloggen min ;)

Etter at jeg måtte gi opp tanken på å godkjenne med Tara, brukte jeg lang tid på å finne ut hva jeg ville videre. Jeg tenkte først på å slutte helt med hund – bare ha dem som turvenner og la Maia og Eivind trene m.m. Men jeg fant snart ut at det ikke var nok. Jeg mistet så mye ved ikke å ha hund å trene med, så da jeg fikk vite at Maia og Kahrma skal flytte hjemmefra denne høsten, bestemte jeg meg for en ny valp.
Jeg har lenge vært i kontakt med Ronny, vedrørende valp etter Daisy - og en kennel med face rase, stod jeg også på liste etter - men det gikk ikke som planlagt med noen av disse. Så da satte jeg meg opp på flere aussievalpelister også. Alle behørlig utplukket, etter hva jeg liker ved oppdretterne, kennelen og foreldrene til valpene. For selv om det var flere kull til salgs, var det ikke alle jeg ville ha i fra - er nok blitt ganske kresen med årene (- og erfaringene...)

Så plutselig får jeg et tips om at la Pastorale skal ha to face rase kull – og jeg hiver meg på mailen - etter å ha konferert litt med Eivind ;) Joda jeg fikk stå på liste – hvis det kom mer enn en tispevalp... Det første kullet ble født og her var det 3 hanner og en tispe.... - ingen til meg altså ;( Etter en uke fikk jeg så mail om at det var født 4 tisper og en hann i neste kull – jeg kunne få en av de 3 svarte tispene (den blå merlen var bortbestilt). Jeg trodde ikke Eivind ville gå med på å få en svart pyrre (trodde han ville ha en merle), så da han sa at fargen ikke spillte noen rolle for han, ble jeg overlykkelig. - Samme dag betalte jeg håndpenger for lille Ficus. På kvelden fikk jeg så melding om at «mitt aussiekull» var født – og at det var en liten tispe der til meg. Gjett om det var hardt å si nei til den! Hadde jeg ikke betalt håndpenger så tror jeg kanskje det hadde blitt en aussitispe på meg i stedet – for dette var aussien jeg i mange år har ventet på, men skjebnen ville det visst anderledes denne gangen.... Må innrømme at det gjorde vondt i magen å takke nei til denne aussien, men jeg kan ikke ha to valper samtidig – det har jeg ikke kapasitet til.

Denne gangen hadde jeg egentlig ikke hastverk – ville bare ha en valp - i år, aller helst på seinsommeren/tidlig høst. Rasen hadde heller ikke såååå stor betydning, valget stod derfor mellom de 3 rasene jeg har nevnt tidligere. Jeg la ikke så stor vekt på rasen egentlig, men på oppdretterne – og individene. Nå er man jo aldri garantert noen ting (har jeg flere ganger bitter erfart!) men jeg har i alle fall vært så bevisst jeg kan i valg av oppdretter, og så må jeg bare stole på at ryktet er riktig. Det er ikke bare å ta «en svipptur til Nantes» - har jeg fått erfare...... Det er tungvindt og det koster.... I tillegg har jeg jo erfart at det ikke hjelper det spøtt om man har hilst på oppdretter, foreldre og valper før valg og henting av valp, så denne gangen har jeg latt magefølelsen styre fullstendig – så får vi se hvordan det går.....

De 3 svarte tispene - den til venstre er Ficus;)

Ficus er født i Frankrike 10 juni, på kennelen De la Vie Pastorale. Hun er av Rasen Berger des Pyrènèes, face rase. En rase det ikke er så mange av i Norge enda (ca 7). Vi har tidligere (i ca. 8 år) ønsket oss denne rasen, men det har vært så vanskelig å innføre den – og å få tak i en god valp, at vi ga opp første gangen vi prøvde...., seinere har vi 4 ganger stått på forskjellige face rase lister, men ingen er blitt noe av.

Nå satser vi på at denne Pyrren blir alt jeg håper på – og litt til, men det vil jo tiden vise. Det jeg i grunnen er mest redd for er at Eivind skal «stikke av» med den – siden han også veldig gjerne vil ha en Pyrre ;))

Planen for henne er redning og agility – det er dette jeg synes er kjekkest :) Likevel så må jeg jo se ann individet og hva som bor i henne, så det skal bli spennende å få henne hjem. Jeg kommer ikke til å ha det travelt. Hun skal få lov til å være valp. Jeg har tenkt å miljøtrene, sosialisere og legge grunnlag for nødvendig lydighet m.m. det første året. Hvor mye jeg ellers skal trene henne kommer helt an på hvordan hun er. Aller først skal vi på valpekurs – og så håper jeg at vi får være med på noen kjekke valpetreff etter hvert....

Det er oppdretteren som har valgt ut valp til meg. Jeg hadde ingen kriterier når det gjaldt utseende, men vil ha en mentalt god valp. Så håper jeg bare at jeg får det......

 Mat tid ;)

Lek i valpehagen

Kuult med utfordringer ;) 
Tror dette er den lille gutten, som jeg forøvrig liker veeeeldig godt..... ;))

Det ser forresten ut til å være en dyktig oppdretter. Hun har laget små «agilityløyper» i valpehagen. Med det mener jeg at de har fått bryne seg på små miljøhindringer, som de har måttet takle ;) - og det har fått leke og bite i alt mulig, noe som gir i alle fall meg et godt inntrykk av hvordan valpene har hatt det. I tillegg virker det som om de er godt håndterte, noe som også er ett must slik jeg tenker. Det virker som om de har fått omgås de andre voksne hundene i huset, og alt ser i alle fall bra ut. Skal derfor bli veldig spennende å få komme til dem – og være der ett døgn før vi reiser hjem. Da får jeg også anledning til å se de andre hundene og moren til valpene – vil jeg tro :) I tillegg har jeg aldri vært i Frankrike, selv om det er et land som fasinerer meg ;)

 To mammaer = nok mat til alle ;) 
Disse to mødrene og alle valpene er samme rase!!!


Det har ellers vært ett styr uten like å få tak i bilett til Nantes. For biletten kunne ikke bestilles over nett..... Først var det bare rådyre biletter, og da jeg endelig fant en som var overkommelig, var det sinnsykt mye tull med å få med en hund på hjemveien. Det tok over en uke å finne ut av alt, så i siste liten fikk jeg endelig bekreftelse på at alt var i orden, da hadde jeg så vondt i magen at jeg bare gikk rundt meg selv og ikke fikk gjort noe fornuftig.
Jeg kunne bare ha «transitt-overgang» til neste fly, ellers ville jeg ikke ha lov til å innføre hunden! Måtte derfor finne et så direkte fly som mulig. Men nå skal altså alt være ok, så nå kan jeg bare gå og glede meg de siste 2 ukene før jeg kan hente henne hjem :))
Forresten mattilsynet som jeg egentlig var mest «bekymret for» var ikke vanskelige i det hele tatt. Nadine hadde skannet over alle nødvendige papirer – og vel så det, med en gang hun hadde vært hos dyrlegen med valpene ;) Så var det bare for meg å printe ut og få levert dem hos matilsyet. Jeg har hatt jevnlig kontakt med mattilsynet de siste ukene, så for meg var det bare å ta en telefon og så fikk jeg avtalt ett møte der jeg fikk underskrift på papirene.
Alle jeg traff på var veldig greie og hjelpsomme – til tross for ferie, så etter 5 minutter var alle papirene underskrevet og jeg fikk « lykke til og god tur» som avskjedshilsen ;))

Nå skal jeg virkelig bare nyte ventetiden ;) og kanskje planlegge litt..... ;) Ficus (som forresten er et blomsternavn om noen skulle lure...) blir 8 uker i morgen, så det kribler jo i magen etter å få henne hjem – men «tålmodighet er en dyd» og «den som venter på noe godt venter ikke forgjeves» heter det jo. Så da får jeg bare vente da.... :))

8 kommentarer:

Tone sa...

Så spennende Ghita! Glede meg te å treffe lille "Ficussen" ;-)
Blir litt valpesjuk eg og.... kanskje neste år, då e Isi 8 år...

Kari Anne sa...

Åh, skulle ønske eg kunne fått treffe henne når hu er liten! :-)

Kor endte du opp på kvalpekurs?

Ghita sa...

Ja er veldig spendt selv også, blir litt spesielt når man ikke velger valpen selv.... (- men når jeg tenker tilbake på hundene våre, så var de beste hundene faktisk de vi ikke valgte selv.... ;) Jeg gleder meg også veldig til å treffe henne:)

Skjønner godt at du er valpesjuk - syntes det er sååå mange kjente som får ny valp for tiden ;)Men jammen flyr tiden fort... - har jeg kjent dere sååå lenge alt ;))Husker jo da du fikk lille søte Isi!

Ghita sa...

Det kan du Kari Anne, hvis du gir beskjed når du er i området, så kan jeg alltids møte deg:)

Jeg endte hos Marit på Hommersåk. Blir ett stykke å kjøre, men det er jo bare noen uker det er snakk om. Det viktigste var at det ser ut til å være et bra kurs, - og at jeg kanskje får lært noe nytt ;))

lenelabanoglux sa...

du kommer ikke til å angre på rase :) de er fantastske hunder! Og nadine har kjempeflotte hunder mentalt. jeg ønsker deg masse lykke til og hvis det er noe du lurer på med rasen så bare spørre, vi har kjempegodt miljø innen rasen også og alle er åpne og hjelpsomme :) og det er viktig. vi skal komme til stavanger på utstilling eller agility og treffe dere av å til og dere til bergen. Gleder meg kjempemasse!

Ghita sa...

Takk for innlegget Lene. Jeg er begynt å skjønne at dere har ett godt miljø. Det er ganse unikt - så ta vare på det ;)Har fått flere nye "venner" etter at jeg ble "kjent" med deg, Ellen og Nadine og alle virker kjempehjelpsome. TAKK til dere alle!!

Nå er det under en uke til hun er her. Skamgleder meg!! :D

Monica sa...

Kom tilfeldigvis over bloggen deres.
For noen vakringer!
SMELT!

Blir jo riktig så valpesyk av disse bildene.

Ghita sa...

:) Takk for det Monica.
Jeg er ikke helt objektiv...- men jeg er enig med deg. Synes også de er nydelige (men så elsker jeg helt nyfødte skapninger - uansett art ;)

Koselig med en hilsen fra deg! :D