mandag 27. september 2010

Første overvær etter gjenstand - ble på Karmøy ;)

Det irriterer meg litt at jeg ikke får vært på Nrh-trening så mye som jeg egentlig vil – men denne gangen måtte familien prioriteres – om det så er på stevne..... - og jeg har jo ikke hastverk..... (!? ;)

Derfor lastet vi opp bilen – og møtte Maia med to hunder på Karmøy. Campingvogna var satt igjen der fra forrige helg. «Problemet» var hvordan vi skulle løse liggeplasser til alle hundene. Det endte med at vi tok Ficus inn i vogna – i bur, og Dewey fikk ligge løs inne i vogna – han er jo så utrolig grei. Vi ville ikke at han skulle ligge i bilen med en høyløpsk tispe – det ville vært direkte onskapsfullt – og hadde helt sikkert ikke resultert i noen bra resultater. Så da var det «bare» Tara, Kahrma og Tinka som lå i bilen (Maia er hundevakt for Tinka - mens mammaen reiser rundt i verden i 3 måneder ;) Om dagen var Dewey og Ficus i valpegarden – mens de store jentene tilbrakte mesteparten av tiden i bilen.

Jeg gikk noen små turer med hundene – men kunne ikke gå for langt, da jeg aldri visste når Eivind skulle løpe.... (En gang kom jeg nesten for seint tilbake med dem - hi, hi ;) Mens jeg gikk en slik liten tur i det nydelige været på vakre Karmøy, ble jeg gående å tenke på om det var noe jeg kunne trene på selv – med Ficus. Etter å ha fundert litt, fant jeg plutselig ut at det må jo gå ann å trene på overvær m.m. - på gjenstand :) Det var jo god vind ute... Som tenkt så gjort.

Jeg stupte inn i campingvogna og fant 2 jakker som jeg la ut som gjenstander på bakken. De lå ganske skjult for Ficus. Så gikk vi mot vinden og gjett om hun slo :D

Jeg belønnet selv oppå jakka, og er storfornøyd med de to slagene vi hadde.

Seinere på dagen ville jeg prøve igjen. Nå la jeg ut gjenstandene ganske synlig, men likevel sånn at hun ville få overvær av dem. Denne gangen slo hun på lengre avstand, men stoppet litt opp da hun kom nærmed og fikk syn. Likevel så løste hun oppgaven helt selv, noe jeg er veldig fornøyd med! Bildene er fra den siste økta.

 Ficus finner jakka til Eivind på overvær ;)

 Her er den :)

 Ficus "slår" på jakka i treet ;)

     
 - Og går selvstendig bort - uten bjeffing, til tross for at hun får syn på jakka :D

Belønning på jakka

Vi «fant» forresten også en moped – og som de frekkassene vi er, benyttet vi også den til å trene på ;))

Det lukter menneske her, men jeg finner ingen.....!

Hmmmm. Hva er dette?

Ficus er fortsatt like glad i folk – og nå også andre hunder, så sosialiseringen er det ingen ting å si på :) Lørdagen hoppet hun opp på ett fang - og tok så like godt stripen med mennesker bortover - der hun spaserte på brystet på de som satt og så på agility. Vet ikke hvor populært det var..., - men tror de fleste bare flirte :)

Vi trente ellers litt på miljø – glatte gulv inne på toalettene og en henger som stod tilgjengelig var greie å trene på ;) I tillegg var vi en tur nede ved sjøen, og her var det bare stein i stein, så jeg tror nesten vi var de eneste som gikk der – vi måtte klatre for å komme frem ;)

Skal jeg opp her mamma?


Kuult dette :)

Ferdig. Hva skal vi nå finne på....??

Dessuten fikk vi trent litt innkalling – og her imponerer hun meg faktisk nå. Særlig fordi jeg ikke var så fornøyd på sist kurskveld. Hun kommer som ett skudd hver gang jeg kaller inn – veldig bra!!! :D

Ropte du?

Dekk, alenetrening og rotrening fikk vi også trent litt på, så jeg er ganske fornøyd med helgen :D

Pst! Det er Eivind også. Han fikk HoppCert på Dewey :D Gratulerer til Eivind og godgutten! Ser ut til at ting har begynt å løsne for dem nå. Tara fikk også noen brukbare resultater, så vi skal ikke klage. Maia er ikke helt fornøyd, men med en høyløpsk tispe synes jeg ikke hun kan forvente mer. Jeg syntes de gjorde det ganske bra:)3 kommentarer:

Kari Anne sa...

Det med jakkene var ein GOD ide for Emil og meg! Han har ein tendens til å bjeffe på ting som ikkje skal vær i skogen. Som f.eks ein trestubbe eller ein busk ;-)

Glimrings ide, rett og slett!


Og så fin som Ficus er!! Sukk...

Ghita sa...

Så kjekt at andre kan bruke ideen min :)
Jeg prøver hele tiden å "finne på ting" slik at jeg ikke blir "hengende etter" i Nrh sammenheng - selv om jeg ikke får gått på alle treningene..... Det er ett must for å klare å godkjenne en gang i fremtiden, mener jeg (selv om det ikke haster enda, så er det veldig greit å legge grunnlaget;)

Ghita sa...

- Forresten, jeg vet ikke om jeg synes Ficus er så fin..., men hun har en utrolig personlighet og scharm, synes jeg :D
Med andre ord så er jeg storfornøyd med henne! :D