torsdag 23. september 2010

Oj, har det gått så mange dager alt?

Jeg holder på med «noe» hver dag. I helgen var det treningssamling på Evje – det var supergøy! Jeg møtte mange kjekke mennesker og hunder. Vi satt på med Helen og Mist, og veien opp til Evje var så humpete at jeg spøy litt, men Mist godtok meg ganske greit – bare jeg ikke ble alt for nærgående. Hun var også litt redd for at jeg skulle stjele godbitene hennes – men det kunne jeg da aldri finne på..... (Nam, nam!!! ;)

Under veis på turen fikk jeg hilse på lille Joy, en helt svart schæfervalp litt yngre en meg. Vi kunne nok ha lekt lenge - hvis vi hadde fått lov..... Men mammaene våre ville videre. Fremme på Evjemoen - etter å ha hilst og etter at mamma og Helen hadde instalert seg på rommet, fikk Mist og jeg en liten tur. Det var kjekt :) Jeg klarer ikke løpe like fort som Mist enda – men bare vent...

Etter turen måtte jeg ligge i bur på rommet. Jeg har aldri ligget så mye i bur før som denne helgen – men det gikk veldig bra ;) Når mamma var på rommet fikk jeg være litt løs – det var herlig. Da lekte jeg litt og undersøkte Helen og mamma sine saker. Jeg fikk også et tyggebein av Helen som jeg kunne kose meg med. Mamma luftet meg mye, for jeg er ikke helt stuerein enda. Jeg hadde ingen uhell inne hele helgen – bortsett fra at jeg spøy litt den ene natten. Det var den første natten og da var jeg nok ikke helt frisk. Mamma måtte opp – og ut med meg stadig vekk. Så vi vandret ute ganske lenge den natten. Da jeg til slutt begynte å spy, gikk vi ute leeeenge for at jeg skulle få opp alt. Mamma hadde ikke lyst til å vekke Helen som vi delte rom med – eller de andre som bodde på rom i nærheten av oss.

Neste dag var jeg likevel helt fin, ingen kunne se på meg at jeg hadde vært dårlig. Denne dagen tok vi «Egnethetstesten i Nrh» Det er en test som ble brukt før for å se om hundene egnet seg til dette arbeidet. Det var frivillig, men mamma syntes det var ok å få se hva som bodde i meg – før vi har begynt å trene på ordentlig. Jeg bestod forresten – med glans ;)) Søkslysten var kanskje litt lav - etter mammas smak, men jeg har jo tidligere bevist at jeg kan finne ting, så mamma mener det bare er en treningssak. Det viktigste er visst at jeg elsker folk – og det gjør jeg jo :))

Resten av helgen trente vi på overvær og at jeg skulle finne mennesker. Noen ganger med lyd og noen ganger med synspåvirkning. Jeg skjønte ikke helt det med lyd og syn, men vinden var fin å bruke – der ble jeg ganske god :) Det lengste slaget var på nesten 50 meter. På syn boffet jeg litt før jeg fant ut at det jo var mennesker jeg så, men da løp jeg bort til dem. Ved lyd forstod jeg ingen ting – før på det aller siste slaget. Da fikk jeg ferten av figuranten før lyden kom, så da lyden kom pilte jeg rett frem til figuranten. Nå var det gått opp ett lite lys for meg :) Mamma sier at dette vil hun trene litt mer på – for det er visst ting som skal brukes i noe hun kaller «rundering».

Mamma lurer forresten på om jeg skal bli halshund – for en dag Einar stakk av og gjemte seg for meg, løp jeg og fant han på vinden, men siden han stod med ryggen til (jeg kom fra en annen vinkel en han forventet) så halset jeg på han for å få oppmerksomheten hans. Det var visst mamma veldig fornøyd med :D

På dagene på samlingen bodde jeg forresten i buret til «onkel Odin» - ved siden av Speedy. Han og jeg fant fort tonen. Han var kuul og ville leke med meg – selv om han er voksen :) Ellers lekte jeg litt med Bob – broren til Joy, og Sindy en kuul ung Saluku. Jeg hilste på mange andre hunder også, men noen var veldig store og viltre – de var jeg litt forsiktig med. Den aller siste hunden jeg hilste på var Morten – en stor Leonberger. Han var så rolig i bevegelsene at jeg turde gå bort og hilse pent på han. Mamma mener at jeg er ganske flink med hundespråk, for jeg tar signalene de andre hundene sender ut ganske lett.

Det ble en lang tur hjem, men vi stoppet ikke en eneste gang. Det var køkjøring lange deler av veien pga at en semitrailer hadde veltet før Moi, og dermed var det omkjøring og mange biler på veien....... Vi var ikke hjemme før 22.30 om kvelden – og da var vi slitne alle sammen.

Mandag var mamma sliten og siden hun visste det kom til å bli en veldig travel dag, ble det «bare» tur på oss. Vi firbeinte var forresten også slitne. Tara, Dewey og Kahrma hadde jo vært i Bergen og gått agility. Tara tok 2 Hopp Cert der, og Dewey tok det siste Agility Certet – og ble Agility Champion. Så pappa var kjempefornøyd med den helgen :) Og nå har «storebror» fått nytt navn NaCh Vokterens Dewey :D

Tirsdag skulle Tara til veterinæren for å trekke to tenner. Mamma ville ikke være inne hos dyrlegen mens det pågikk, så hun, Dewey og jeg gikk tur på Rægestranda i stedet. Her var det bunkerser som vi kunne sjekke ut. Det var gøy. Dewey lekte faktisk litt med meg for aller første gang. Kuult!!! :D Vi sjekket ut bunkersene, hoppet opp på steiner ol. sprang etter baller, kappløp med mamma og trente på innkalling. Det var kjempegøy!!

Onsdag var det tid for valpekurs igjen. Vi får ikke trent så mye som mamma ønsker på «øvelsene» på kurset, men litt har vi da fått gjort. Likevel var jeg ganske ukonsentrert i går, så mamma var ikke helt fornøyd med meg. Det kan jo skyldes at vi forflyttet oss litt – men mamma mener egentlig ikke at det skal ha så mye å si, da jeg er vant til å trene på forskjellige steder. Jeg var i skikkelig snuse, snuse modus. Jeg gjorde litt av det vi skulle, men mamma merket godt at den skikkelige iveren min ikke var til stede. Leke ville jeg heller ikke.... Skjønner ikke mamma at det gjør vondt i tennene mine når jeg leker nå – jeg peip jo til og med to ganger for at hun skulle skjønne det.

Vet bare at mamma ikke er helt fornøyd. Men jeg var da ganske flink på «doggizen» og kontakt. Jeg gikk fint i bånd og jeg gikk «bakover med kontakt». Jeg tilbød både sitt og dekk – og bli, så jeg skjønner ikke helt hvorfor mamma klager..... Jeg satt i buret mitt til jeg fikk «versågod», toutch forsøkte jeg halvhjertet på og innkallingen fungerte da noenlunde.... (men det er kanskje den mamma er minst fornøyd med.... - den og «sladretreningen»....;)

Ja, ja jeg skal prøve å skjerpe meg.....

2 kommentarer:

Gerd Marit sa...

"Stakars deg, ikke lett å ha en kravstor mamma!

Synes det hølres ut som du er kjempetøff og er med på det meste av turer og nye miljø."

Lykke til med masse trening og nye opplevelser - og ikke minst tannfellingen.

Ghita sa...

Takk for forståelsen Gerd Marit;)

Jeg opplever ganske mye ja - men det er bare kjekt :D