torsdag 7. oktober 2010

I dag er jeg 17 uker.

 Jammen har tiden gått fort....

Det har også denne uken skjedd ganske mye.
Mandag var vi ute på tur i regnet. Vi gikk litt utenom allfartsvei, så vi firbeinte fikk gå løse og kose oss. Det var veldig kjekt – selv om vi blei dassblaute.... - og mistet mobilkontakten midt i Stavanger by! Hi, hi!! Det var forresten ikke det eneste vi mistet. Vi mistet også leiebåndet mitt.... mamma ble litt irritert, siden hun ikke husket helt hvor vi hadde gått. Det endte med at mamma ba oss om å lete. Jeg forstod ikke helt hva hun mente, men jeg løp rundt etter de andre to – det var ganske kjekt :) Etter å ha gått frem og tilbake 2 ganger fant mamma endelig båndet selv, midt blant noen steiner der hun hadde måttet klatre for å komme frem ;)
På ettermiddagen luftet pappa oss, og så gikk han på agilitytrening med de andre to, mens mamma og jeg trente apport...

Tirsdag var vi ute på treningstur på dagen og på kvelden ble vi hundene, med mamma på kurs, for ellers måtte vi ha vært alene hjemme på ubestemt tid – det syntes ikke mamma noe særlig om.... Så vi lå i bilen leenge. Da mamma var ferdig med kurset sitt og var på vei til å kjøre hjem kom Arne fra Siddis hundeskole og spurde om vi kunne hjelpe han litt. Han var i beit for folk (og hunder) til problemhundtreningen. Mamma sa ja og begynte med Dewey som figuranthund. Så ble det en liten pause og da luftet mamma meg litt i mens. Da de skulle starte igjen ville Arne ha meg som figuranthund – og siden mamma vet at jeg er ganske trygg og flink sa hun ja ;) Så jeg var altså med og «hjalp» på trening med problemhunder på tirsdag. Det var ganske kjekt – og jeg fikk skrøyd til og med ;) Men jeg blir jo fort sliten...., så da måtte Dewey til pers igjen. Det gikk bra med han også – selv om han bjeffet på Arne (slik han alltid varsler) hver gang Arne kom bort og snakket med mamma. Mamma sier at det er den oppførselen hun ikke vil at jeg adopterer av Dewey – ellers må jeg bare bruke han som modell, noe jeg gjør til gangs ;))
Tara stakkars fikk bare vist litt apport på kurset – ellers lå hun i bilen hele tiden, men heldigvis så er Tara veldig glad for å få være i bilen ;)

Onsdag regnet det kattunger! Mamma var tidlig ute med oss fordi hun skulle passe Sebastian og da visste hun ikke når hun ville få tid til oss igjen. Vi fikk en times tur i plaskregnet – og jeg måtte nesten svømme for å komme over sølepyttene..... siden det var så mye vær fant mamma en plass der hun slapp oss så vi fikk løpe og leke oss litt – vi møtte så allikevel ingen andre på hele turen ;)
Resten av dagen lå vi og latet oss, og på kvelden dro mamma og jeg på valpekurs. Det var «bydag» denne gangen – noe som var ganske gøy! Først trente vi litt kontakt i en park, så gikk vi til ett kjøpesenter der masse folk kom ut og inn hele tiden – og der busser kjørte rett forbi. Mamma og jeg trente sladretrening og kontakt hele tiden – det gikk veldig bra. Jeg reagerte da en dame bare slapp en paraply rett ved siden av oss (som en av de andre deltakerne fikk i hodet!) og da bussen kom dundrende forbi, men jeg avreagerte fint etterpå :)
Så toget vi videre på rekke og rad mens vi trente på ting vi så på vår vei. Jeg var ganske flink til å gå fint i båndet – noe mamma er veldig glad for ;) Da vi kom tilbake til bilene gikk vi inn på en skatebane og trente litt der. Det var kjempekjekt – nesten sånn miljøtrening som Dewey, Tara, mamma og jeg holder på med :) «Damen» og «Mannen» sa jeg kommer til å bli en flink agilityhund ;) (Jeg er i alle fall ganske miljøsikker sier mamma ;) Til slutt trente vi på innkalling og så ble vi vist et triks... Det var en intensiv og kjekk kveld syntes jeg.

I dag har vi kun vært på to lengre turer med mamma. Også i dag var den første turen veldig tidlig, for mamma skulle være barnevakt igjen..... Vi gikk litt alle veier og mamma er litt vimsete for hun hadde lagt fra seg båndene våre på en stein – og det oppdaget hun først da vi kom til hovedveien og skulle ha dem på oss – godt vi er ganske lydige.... ;) Dermed måtte vi gå tilbake og lete. Det ble Tara som fant dem. Hun stod og gjorde noe rart med hodet sitt der båndene var (mamma sa at hun lette etter bringkobbelet sitt ;) men til slutt tok hun og apporterte et av båndene – og mamma takket og var glad i stemmen sin.
På den siste turen trente vi litt på sånn kjekt miljø igjen. Dewey overrasket oss alle med å hoppe opp på en 1,70 meter høy stein og stod og tittet ned på oss alle sammen. Vi andre klarte ikke det..... Og så hadde mamma med freesbee til oss – det er det første gang jeg prøvde. Jeg skjønner ikke helt hva det gikk i men det var veldig gøy å ha drakamp med Tara..... ;)
Så trente vi litt på søk etter ball – og jeg fant den ene ballen helt alene! Gjett om jeg var stolt!! (- Og det var mamma også ;) Til slutt fikk vi løpe litt etter ballene før vi avsluttet med en tisserunde.

Jeg er blitt ganske flink til å sitte pent å vente til maten er servert nå – og da går jeg rett bort til riktig skål ;) Jeg sitter også fint inne i bilburet til mamma sier versågod før jeg går ut. Jeg er begynt å prøve på å hoppe opp i bilen – men jeg klarer det ikke alltid..... jeg er ganske god på innkalling – er begynt å pipe ved døra når jeg skal på do, biter litt mindre i hendene på menneskene – og har ikke tygget på sko det siste døgnet..... Da er dere oppdaterte – tror jeg..... ;)

Ingen kommentarer: