tirsdag 12. oktober 2010

Morgenen ble tilbragt på Sviland ;)

Helgen ble brukt til agilitytrening for de to eldste hundene og Eivinds del. Det var egentlig treningshelg – der Eivind skulle være ansvarlig sammen med Johnny, men det ble avlyst. I stedet skulle de som ville bare trene sammen, men det endte visst med at Eivind hadde treningen likevel..... – med litt hjelp av Jan.

Ficus og jeg tok det helt med ro søndag. Jeg hadde masse jobbing med et kompendium som jeg holder på med – og slikt tar tid.....

Jeg mener jo også – som før sagt, at hundene har godt av en hviledag av og til. Så bortsatt fra to små apportøkter (som gikk kjempebra – nå trente vi inne...) gjorde vi ingen ting. Ficus var flink. Hun slappet av og sov mye. Ellers fikk hun et tyggebein innimellom – siden hun klør sånn i tennene.

Siden hundene hadde fått denne type trening – og masse bursitting i helgen, valgte jeg å legge mandagen opp slik at de skulle få en skikkelig tur, der de kunne få bruke seg som de selv ville. Jeg har ikke så mye tid til over på mandager, så valget var å stå tidlig opp - for å få gitt dem denne turen. For første gang siden før sommeren våknet jeg av en rar lyd, som jeg ikke klarte å finne ut av hva var med en gang. Det viste seg å være vekkeklokka ;) Så før 06.30 var vi på veien. Det var fortsatt helt mørkt da vi kom frem til Sviland – som jeg hadde valgt meg ut denne dagen. Er så lenge siden vi har vært der (og bare gått tur). Jeg hadde lykt med meg, men det var så fint – og siden jeg er ganske godt kjent etter hvert så gikk vi uten. Hundene storkoste seg der vi trålet Sviland på kryss og tvers - i nesten 2 timer! Håper ikke noen hadde lagt ut spor der.... - ingen av hundene kom med sporslutter i alle fall ;)

På slutten av turen kastet jeg ut baller til hundene som de så måtte søke etter. Og under over alle under. Ficus var kjempeflink! Hun søkte nydelig og kom til meg med ballen – noen ganger kjappere en de andre to. Jeg er faktisk imponert :D Så nå gjelder det – etter hvert, å få overført dette til andre gjenstander også..... ;)

Vi så med andre ord Sviland våkne. Det var rart å se hvor mørkt det var, såpass seint på morgenen (rett før 07.00) – hvordan mørket måtte vike for grålysningen og dagen. Hvordan vi plutselig begynte å høre bjeller, nesten rett ved der vi gikk (skal innrømme at jeg da kaldte litt panisk på hundene... ;) – og hvordan solen fikk duggdråpene til å glitre i trær og planter. Det var stemningsfullt, trolsk og vakkert. Jeg tenkte som alltid «pokker at jeg ikke har med kameraet».... Det var en god måte å «våkne» på. Det gav energi til resten av dagen. Herlig! :D Bare så sinnsykt synd at jeg måtte dra hjem og sitte inne resten av den nydelige dagen....

Aller sist fikk hundene et godbitsøk og så bar det hjemover igjen. Tara så for første gang på det jeg kan huske, trøtt ut – og hun sov hele resten av dagen, så valget mitt om å ikke fortsette med den flinke jenta mi i Nrh er nok riktig. (Jeg har selvsagt vært i tvil noen ganger....!) Hun er ikke lenger så sprek som hun var, men hummøret virker bedre en på lenge :))

De to andre var klare for nye dyster og aktion, så de måtte jeg «tvangsholde i ro» (= ignorere alle forsøk på aktion)
Ficus roet seg ikke, men det har jeg sett andre ganger også. Selv etter lørdagstreningen så var hun klar for mer da vi kom hjem. Det kan selvsagt være et utslag av «overtrening» men jeg tror faktisk ikke det. Vi tar det veldig med ro i hverdagen – så om hun får en og annen lengre økt/tur/trening så bør ikke det ha så mye å si. Hun er nok bare sånn av rase – derfor er det sinnsykt viktig at jeg passer meg og ikke gjør for mye med henne. Det er faktisk bedre om hun får kjede seg litt.... Hvis ikke vil jeg få problemer med å sysselsette henne når hun blir voksen. Jeg kjenner igjen tegningen fra Tex.... (uten andre likheter for øvrig – bare sinnsykt lettlært og lærevillig/ivrig).

Seinere på dagen fikk de bare «tisseturer», men på kvelden gikk Eivind en god tur der han lekte litt med dem. Jeg var ikke hjemme fra rallytreningen/kurs før nesten 22.30 – og da stupte jeg i seng ;)

1 kommentar:

Renée sa...

Det er veldig artig å lese bloggene dine, blir så motivert på å trene! ;) Viktig å finne kombinasjonen av trening og hvile som du nevner =)