fredag 1. oktober 2010

Resten av uka.....

Onsdag ble det langtur på hundene – i alle fall for Ficus. Det bare kriblet i meg etter å komme ut. Aller helst ville jeg tatt en fjelltur – men det er mange hensyn å ta med en liten valp i huset.... Vi gikk en god time på Hellestø. Uheldigvis glemte jeg kamera (som vanlig...) Jeg var litt betenkt på om hun skulle få være med på en såpass lang tur – men så kom jeg på en som en gang sa at en gang i blant er det ikke så farlig......
Det er jo ikke det at hun ikke klarer det, men man bygger jo opp et stress og et aktiviseringsbehov som kan føre til problemer seinere (i voksen alder) om man gjør for mye med valpen. Så det er det jeg har i bakhodet. Dagene er jo stort sett travle nok for en liten «baby».

Ficus hadde det kjempekjekt på tur. Hun gikk også spor i sanden, der hun undersøkte fotsporene til en som hadde gått der før oss – med stor interesse. Veldig interessant å se ;)

På kvelden var det valpekurs – nok en årsak til at vi ikke burde tatt en lang tur på dagen. Men Ficus overrasket. Selv om jeg måtte vekke henne for å dra på kurs, så var hun snart med «på leken» kanskje ikke fullt så ivrig på leke denne dagen – men godbitene sklei ned :)

Det er en lynkjapp liten trulte vi har fått. Vi skulle blant annet gå fint i bånd med med synlig belønning i boks på bakken – og gjett hvem som tok det som en lek? Instruktøren trodde vi hadde trent på det før (men jeg har aldri hørt om det engang ;) Så jeg må jo bare si meg fornøyd. Kontakt ut av bilen var flott. Innkallingen var bra, dekk og bli var bra – hun tåler forstyrrelser ganske bra. Leken var som sagt ikke så bra, og jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med sladretreningen, kontaktlyden og kontakten bakover – da detter hun litt ut. Jeg glemmer nok at det er en liten «teflonhjerne» jeg jobber med – hun klarer ikke konsentrere seg så lenge om gangen enda.

Vel det ser ikke ut til at hun har tatt skade av noe av dette – og i går tok vi det veldig med ro.
Det vil si Ficus var stort sett bare i hagen, herjet med de andre hundene – og var litt rabiat med lekene sine. Jeg ser at hun trenger litt mer en de andre hundene på samme alder. Hun er helt klart et annet individ – mer aktiv også inne, enn for eksempel Dewey og Kahrma. Ok da – hun er mer lik Tara og Tex som ung. Jeg tror neste jeg har fått en ny Tara – bare at nå trener jeg på en helt annen måte, så får vi se hvordan det resultatet blir..... (hjelp!? ;)

Tara og Ficus har helt funnet tonen – de leker og herjer og er bare herlige sammen. Dewey klarer ikke å overse henne så mye nå, for da henger hun i hasene på han – eller i ørene.... Ficus prøver hele tiden å oppfordre han til lek;)

I går forsøkte vi oss på apport for første gang, og jammen tok hun det også lett! To snuteberøringer, så gapte hun over ved neste forsøk. Deretter tygde hun og så kunne vi ha «drakamp» om apporten. Hun holdt skikkelig fast. Jeg la den så på bakken og jammen plukket hun den opp også. Da vi var kommet så langt fant jeg frem «doggizenn-skål» i neste økt. Og nå fikk hun belønningen når hun holdt i noen sekunder. Holdt hun ikke fast så tok jeg vekk apporten noe som førte til null belønnig. Jeg er nok ganske kravstor overfor hundene mine, og jeg kunne ikke gjort dette med hvem som helst hund, men fordi jeg vet hva som bor i hundene våre kan jeg kreve noe av dem.

Vi hadde også en økt på kvelden og da måtte jeg gå litt tilbake i treningen. Nå var Ficus så gira på apporten at hun heller ville ha den en leken! Tror dere ikke trollet stakk av med apporten ;) Jeg må jo bare le. Det er et luksusproblem – hvis det i det hele tatt er et problem :)

Prøvde ellers å trene på dekk og bli, det gikk for så vidt greit. Jeg kunne gå ca. 10 meter ifra og hun lå i bortimot 1 minutt, men så fikk hun putselig en «rabiatrunde» der hun bare raste rundt. Jeg lot henne få lov – hun er bare 3,5 måneder, så jeg kan ikke forlange all verden av henne enda. Det var også skumring – og på ny treningsplass, så jeg syntes egentlig hun var god :)

I dag har vi vært på en liten tur og miljøtrent igjen. Hun er ganske bra her, noe jeg er veldig fornøyd med. Vi har også hatt søk etter ball, men jeg ser at hun ikke søker like intenst som de andre hundene har gjort, så dette er nok noe vi må jobbe mer med.

På slutten av turen kom vi rundt ett hjørne og der stod det en mann med en svær rotweiler (og jeg kom med mine 3 løse....) Ficus satte avgårde mot mannen, jeg ropte på henne og hun bråsnudde og kom mot meg! Waoh! Jeg var kjempeimponert selv – om det er lov å si det :) Så mens jeg tok bånd på de andre to, ville hun stikke avgårde igjen – men kom enda en gang med en gang jeg ropte, og nå satte hun fint og ventet mens jeg fikk på henne båndet. Åååå så flink hun er :)))

Ingen kommentarer: