onsdag 5. januar 2011

Årets første skikkelige trening

Vi har de siste ukene ikke trent noe skikkelig, synes jeg. Bare småting og tulleting.....
Så i går møtte jeg Eivind på Åsen for en god økt med hundene. Vi trodde jo all isen var regnet vekk – men dengang ei... Likevel fikk vi til noen gode treningsøkter med alle 3 hundene :))

Dewey drilles nå i å ta det hinderet Eivind bestemmer seg for at han skal ta – det betyr at Dewey ikke bare kan ta det hinderet som kommer forran han. Han må følge med på Eivind, og ta det hinderet Eivind vil han skal ta – ellers ingen belønning. Ser ut som om det fungerer bra slik de trener nå. Lærerikt å se faktisk :) Eivind er flink til å finne løsninger når de får ett problem, jeg er litt stolt av han faktisk ;)
Ellers er det oppgangene på bommen de jobber med, for her har jo Dewey hatt en tendens til å satse litt for hardt – slik at han hopper over feltet – av og til. Det var noe jeg ikke tenkte på under innlæringen av felter med han, men nå skal jeg ha det i bakhodet med Ficus ;)) Det er jo umulig å løpe noe særlig med blank is på banen, derfor passer det med denne type momenttrening nå.

Tara trenes – som vanlig i feltnedganger, og nå i det siste har hun faktisk ikke hoppet av feltene på lenge – veldig bra! I går var hun fantastisk flink – til og med da Eivind løp, så han smilte stort ;)) Tara fikk ingen lang økt, hun er ikke glad i glatt underlag. Derfor var det viktigere at hun lyktes i det hun gjorde, en at vi skulle trene så lenge med henne. Hun gikk lykkelig av banen – med ballen i munnen – og det er det viktigste :)

Ficus trente først litt diverse. Hun har ikke vært så glad i tunneller, så i går lot jeg Tara løpe først gjennom tunnellene og dermed for Ficus etter (= modellæring :) «Klikk» og belønning på begge to :) Det var 3 gang Ficus og jeg var på agilitybanen sammen, så vi har ikke trent så mye, men jammen fikk jeg henne til å søke inngangen i slalomen og til å gå hele slalomen – med hjelp. Godt fornøyd med det :) Vi trente ellers også på felt – både opp og ned.... (bommen) og på hopp. I tillegg trente jeg på å ha henne løs og trene lydighet, mens de andre hundene gikk agility. Det er noe jeg mener er nødvendig å trene på, siden jeg har som mål å konkurrere med henne i agility. Så selv om det er ganske kjedelig å trene slik, ser jeg nytten av det til slutt. (Gjorde det samme med Dewey i sin tid)

Før vi ga oss for dagen trente Ficus og jeg på føring! Ficus satt i «sitt og bli», jeg stilte meg opp og så kom hun på kommando, mens jeg førte henne over og rundt noen hopp. Jeg var faktisk imponert selv over hvor bra det var!! :D Bare det at hun satt! Jammen har jeg noe igjen for å ha vert konsekvent i innlæringen på bli/vent :) Yess!! :D

Jeg hadde vel ikke i min villeste fantasi på slutten av 2010 trodd det var føring i agility som kom til å bli min første skikkelige hundetrening i 2011 – men det ble det altså.... - Ganske kuult.... ;))

2 kommentarer:

Isabelle sa...

Så kjekt å høre at du og Ficus koser dere på agilitybanen, mon tro jeg gleder meg til å se dere i aksjon Ghita :) Utrolig nydelig Ficus er blitt, ikke at hun ikke var det fra før men da jeg så henne igår ble jeg helt forelska. Nydelig uttrykk i ansiktet :)

Må si det var kjekt å få trene litt agility igjen, men nå ser det ut til det fryser på igjen. Får håpe vi slipper enda en lang pause, har trent masse tulleting utenom apporten som begynner å sitte nå da :)

Ghita sa...

:) Jeg synes faktisk hun er blitt ganske søt selv også ;))
Det er visst mange som gleder seg til å se oss i aktion - har jeg skjønt - forstår ikke det.... ;P Eivind "mobber" meg med at det skal bli kjekt å se om jeg klarer å henge med...., for at det er fart i henne er det ingen tvil om :D

Jeg syntes det var så kjekt å trene agility igjen, at jeg var oppom en liten tur i dag også - men ganske glatt ja....

SÅÅÅ flott at det går bra med apporten! Her har vi fått et tilbakefall - sikkert meg som går for fort frem ;)