tirsdag 18. januar 2011

Ficus - spor 9, 10 og 11

Denne helgen var vi jentene "alene hjemme". Guttene var på Stord.

Jeg vurderte sterkt å dra på trening lørdag – om ikke annet for å være litt sosial og gå noen små spor med Ficus (slik jeg har lov til ;) men så ble treningen flyttet til Vigreskogen - for alle, og der er det liten nok plass om ikke jeg skulle komme og okkupere et område (jeg er jo ikke nødt til å ha andre rundt meg for å kunne trene spor;) For selv om vi går veldig korte spor ennå, så krever det sin plass.

I stedet bestemte jeg meg for å gå ut spor her hjemme. Først gikk Ficus og jeg ut spor for Tara. Sporet ble ca. 400 m langt pluss sporoppsøk, med 4 gjenstander og slutt. Dette sporet er vel det første sporet til Tara på evigheter, så jeg forventet ingen ting – egentlig....
Så bandt jeg Ficus i et tre og gikk ut spor til henne. Det første var veldig kort – ca. 20 – 30 meter. Jeg gjorde som sist, la ut mulighet for sporoppsøk, godbiter, en gjenstand og slutt. Ficus var heltent da hun skulle få gå. Hun prøvde nesten å «kle på» seg selv både selen og sporlina ;)) I dag tillot vi oss også å ta på trekanten for første gang. Den var hun ikke fullt så begeistra for....
Ficus slo på spor med en gang og durte i vei. Plukket gjenstanden og fant slutten. Det gikk så fort at hun «la igjen» en del pølsebiter til fuglene ;)

Så gjentok jeg prossedyren. Bant Ficus, gikk et stykke lengre på marka og la ut 4 gjenstander denne gangen i et spor på ca. 100 m. Jevnt fordelt med godbiter – og noen ekstra der jeg mente sporet startet ;) Slutten var leke og godbiter.
Ficus slo på spor leeeenge før jeg hadde tenkt, og hun gikk snorrett :) Det var så gøy å se hvordan hun vinklet 90 grader og fulgte sporet jeg hadde gått for å legge spor til henne. Hun durte rett forbi 2 gang jeg hadde vinklet, men stoppet opp med en gang og søkte seg tilbake. Nydelig å se! Så slo hun på «starten av sporet» og gikk flott. Hun hadde nesten ikke tid hverken til å spise pølsebitene eller til å plukke gjenstanene. Så jeg måtte bekrefte da hun plukket gjenstandene. Hun ville bare plukke dem og gå videre – uten å levere i spor 2, i dag. Veldig rart å se. Tara gjorde akkuratt det samme en stund under innlæringen av spor ;)) De er også veldig like i søksmåten sin – så da får jeg nok en brukbar sporhund denne gangen også ;) Tara og Ficus er veldig like på utrolig mange måter. Rart siden det er to forskjellige raser !

Spor 3 gjentok bare spor 2 egentlig, men denne gangen hadde jeg nesten ingen godbiter i sporet. Vet at jeg fortsatt vil ha godbitspor noen ganger enda, men tror (vet) hun går bra spor uten også.
I dette sporet tror jeg hun spiste 1 godbit, resten durte hun bare over ;) hun sleit litt med sporet der det var is, men ellers gikk det veldig bra. Også her slo hun på sporet lenge før jeg hadde tenkt – det var gøy! Slutten var her en større leverbit.

Nå er det jo hverken lange spor eller noe liggetid i sporene, men det regner jeg med at kommer etter hvert. Tenkte kanskje jeg skulle få til et spor med figurant til neste lørdag – hvis hun altså er i form til å trene. Må bare vente og se hvordan hun er i formen. Denne økta vår tok 5 kvarter.

Så var det Tara sin tur. Hun fikk altså et spor som var ca. 1,5 time gammelt altså ikke akkuratt noe å bryne seg på, og slik så det da heller ikke ut ;) Tara tok sporoppsøk slik hun pleier (har vel 98% riktig her, om jeg ikke tar mye feil – og de feilene som trekker ned er noen økte vi hadde på Hardangervidda da vi dreiv med innlæring;)) og gikk spor som om hun aldri har gjort noe annet. Ikke et avvik – nesten synd jeg ikke hadde gps`en som «bevis» ;)) hun plukket alle 4 gjenstandene og slutten, veldig veldig fornøyd med henne!

Ingen kommentarer: