fredag 18. februar 2011

Apport med Berner Sennen klubben

Onsdag trener jeg jo ikke selv på kvelden nå i mørket, derfor har jeg sagt ja til holde et kort apporteringskurs for en raseklubb, mens Ficus og jeg venter på lysere kvelder. (Jeg vil kunne se hva vi holder på med når vi driver med innlæring av nye ting – og siden vi ikke får lov til å rundere på en stund, velger jeg derfor heller å holde meg hjemme).

Det var en liten gjeng på 7 Berner Sennen, en Blanding og en Rotweiler som møtte opp til apporteringskurs. Og gjett hva? Jeg hadde bommet på tiden! Kjempeflaut! Trodde jeg hadde all verdens tid, og så kom jeg for seint. Er visst blitt litt ustrukturert med alderen.... Huff. Heldigvis var det ikke veldig mye, men jeg hater å komme for seint....

Vi hadde først litt teori, sånn at de skulle få en liten forståelse av treningen, men alle var på ganske forskjellig nivå, så her gjaldt det å finne det rette for hver enkelt hund. Jeg tror vi klarte det ;)
Det var i alle fall veldig interessant. Jeg trodde opprinnelig vi skulle møte på mange flere problemer denne første gangen enn vi gjorde – så jeg hadde litt forskjellig med meg i sekken – som vi slapp å bruke! Så det var positivt overraskende – og gøy! Eierne virket ivrige og lærevillige – og det gjorde også hundene. Selv om dette er store hunder så er de overraskende aktive noen av dem ;) Kjempekjekt å se :D

Alle som var på kurset har bra nok grunnlag til å kunne lære seg apport. Så det skal bli gøy å se hvor langt de er kommet til neste gang :) Det er bare trening og belønning som må til – så bør alle sammen klare apporten! :))

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Utrolig kjekk trening. Ser jo problemet når hundene ikke har innlæt dette på valpestadiet, men vi "gir gass". Fikk mange gode tips da det kun var en ekvipasje av gangen, det var "matnyttig". Gleder oss til neste trening Ghita, for dette var gøy for 2 og 4 bente.

Ghita sa...

:)) Så kjekt å høre Elisabeth! Jeg syntes også det var gøy - så kjekt å se fremgangen hos alle bare på den lille stunden hver enkelt fikk til rådighet.
Jeg mener oppriktig at alle kan få til apporten :)

jorunn sa...

Det går framover med apporteringen til Gnisten. I dag la jeg bittet på gulvet, Gnisten gikk å henta det og avleverte til meg. Det skjedde flere ganger. Så det er slett ikke umulig.
Nå slapper han av etter rallytreningen.

Ghita sa...

:D Så flott Jorunn!
Forstod på samtalene i går at flere andre også jobber iherdig - det gleder meg å høre. Kjekt å ta sånne utfordringer når deltakerne gjør sitt beste :D

jorunn sa...

Hei Ghita.
Nå vi kom fra Bømlo i dag måtte jeg prøve ut Gnisten og apporten. Alt foregikk inne. Satte Gnisten i sitt og bli, gikk å la ut bittet. Sendte han ut, Gnisten henta bittet, kom inn, satte seg på plass og slapp det. Så den biten må det trenes mer på. Er kjekt når du ser det funker.

Ghita sa...

Så flott Jorunn!
Jobb masse med "hold fast biten" og innkomsten, så har du det i boks :)

Ps. God ferie :D